Indisk landslagsspiller skal trene med Viking

Dehli Dynamos-spiller Lallianzuala Chhangte kommer til Stavanger på prøvespill i slutten av måneden.

Nytt bekjentskap

Vi har hatt mange islendinger i Viking. Svensker. Dansker. Det har også blitt en del ikke-europeere etter hvert. Men aldri før har noen fra Sør-Asia spilt for klubben. Det kan endre seg nå.

For 21 år gamle Lallianzuala Chhangte fra India er nemlig på vei til den norske sørvestkysten for å gjennomføre et ti dager langt prøvespill. 

Chhangte har representert landet sitt både på U19-, U23- og seniornivå, og har også vunnet SAFF Suzuki Cup 2015 (South Asian Football Federation Championship) med de “Blå tigrene”, som det indiske landslaget kalles.

Da han fikk sin landslagsdebut, 25. desember 2015, kom han inn som den nest yngste spilleren som har representert India. Og bare to dager senere ble han den tredje yngste målscoreren for landslaget da han 18 år og 140 dager gammel scoret to mål i en kamp mot Nepal.

"Zola", som han kalles, var for noen år siden en del av Liverpools ungdomsakademi i India, og allerede der ble lagt merke til hans ferdigheter, noe som ga ham muligheten til å dra til den engelske byen på et ukelangt treningsopphold tilbake i 2016.

Drømmen om Europa

Prøvespillet er organisert av Krish Roy, som er "Director of Business Development & International Relations” for German Football Academy (GFA), i samarbeid med TSC Asia New Dehli.

Roy sier de er ekstremt stolte over å ha fått til dette prøvespillet, da Chhangte er en av de heteste unge spillerne i indisk fotball for tiden. De tror dette er en god mulighet for ham til å få anledning til å spille for en klubb på øverste nivå i en europeisk liga, og håper han vil bli den første av en ny generasjon indiske spillere som kommer til å markere seg i europeisk fotball de kommende årene.

Spilleren selv sier han er veldig spent og glad for denne sjansen, og han lover å gi alt.

– Jeg ser frem til denne nye utfordringen for jeg har drømt å spille utenfor India siden jeg gikk på akademiet, sier han i en pressemelding.

Chhangte

Den kjappe vingen, som for tiden spiller i Dehli Dynamos FC – klubben som har hatt spillere som Alessandro Del Piero, Roberto Carlos og John Arne Riise i stallen – tar turen til Norge i slutten av januar og vil da få sjansen til å vise seg frem for Bjarne Berntsen og trenerteamet.

Eirik W. Henningsen sier at de er glade for å kunne ønske denne unge og talentfulle spilleren velkommen på trening med Viking, og at de er fornøyde med å kunne trekke frem det første eksemplet på det nye samarbeidet mellom Viking og fotballen i India.

Vi ønsker "Zola" velkommen til Stavanger.

Mest Lest

Annonse fra Eliteserien: