I kveld starter U20-VM

Kristian Thorstvedt og Erik Arnebrott er på plass i Polen, hvor de nå gjør sine siste forberedelser før mesterskapets åpningskamp.

– Det er mye energi i gruppa. Alle er klare og det skal bli vondt å møte oss.

Ordene tilhører Leo Skiri Østigård, midtstopperen fra Åndalsnes som var på lån i Viking under vårsesongen i fjor. Han forteller fotball.no at de skal "kline til, men også holde hodet kaldt".

Norge deltar i U20-VM for første gang siden 1993, og har havnet i gruppe C sammen med Uruguay (24.05), New Zealand (27.05) og Honduras (30.05).

Målet er først og fremst å komme seg videre fra gruppespillet, noe de to beste lagene i hver gruppe pluss de fire beste treerne gjør. Kveldens motstander Uruguay kom til semifinalen i U20-VM for to år siden, og har spillere fra klubber som Juventus, Parma, Barcelona og Atlético Madrid.

Landslagstreneren har likevel tro på at Norge skal kunne gi dem god kamp.

– Vi møter et solid lag som vi må være gode for å få til ting mot, men det tror jeg vi kommer til å være. Det blir en jevn, tett og fysisk kamp, en litt typisk åpningskamp. Jeg tror vi kan få til litt fremover med ball mot et lag som forsvarer seg bra, men vi ser noen hull hos dem også, sier Pål "Paco" Johansen til fotball.no.

Viking er representert i mesterskapet ved Kristian Thorstvedt og Erik Arnebrott. Om noen av dem får spilletid i åpningskampen mot Urugay, får vi først vite senere i kveld.

Avspark er klokken 20.30, og kampen kan du se på NRK3 og NRK nett-TV.

Les mer:

https://www.fotball.no/landslag/norge-menn-20/2019/--det-skal-bli-vondt-a-mote-oss/

Bli kjent med de norske spillerne:

https://www.fotball.no/landslag/norge-menn-20/2019/presentasjon-av-u20-landslagets-vm-tropp/

Mest Lest

Annonse fra Eliteserien: