Herman Haugen har signert

Den unge forsvarsspilleren har imponert trenerteamet, og blir nå belønnet med A-lagskontrakt.

Herman Haugen har spilt i Viking siden han var 13 år – og hatt sesongkort på stadion i årevis. Det er med andre ord en drøm som går i oppfyllelse når han nå signerer sin første A-lagskontrakt med De mørkeblå.

– Dette har jeg drømt om siden jeg fikk mitt første sesongkort på stadion. Det blir en enorm følelse å løpe ut på banen for første hjemmekamp.

19-åringen er første års senior, og kommer fra Hana hvor han tilbragte barndomsårene  på fjedle.

Høyrebacken står med 39 kamper for rekruttlaget i 3. divisjon siden 2017. I fjor var han lånt ut til Vidar og spilte 2. divisjonsfotball store deler av sesongen.

Debuten sin for Vikings A-lag kom for et år siden, i en treningskamp mot Sola hvor han attpåtil scoret et mål.

På La Manga nylig imponerte han alle med bra spill i begge kampene, og innsatsen og arbeidsviljen viste godt igjen også på trening. Han viste at han har nivået inne, blant annet med sin  fysikk og utholdenhet, og planen er at han skal gå rett inn og konkurrere med Sondre Flem Bjørshol om høyrebacken.

At det er en seriøs spiller Viking nå har signert, er det liten tvil om. I fjor kunne vi lese at han droppet russetiden for å ha fullt fokus på fotballen.

– Jeg er nødt til å prioritere. Når andre er ute og fester, blir jeg hjemme for å slappe av og restituere, fortalte han til Byas den gangen.

Haugen bestod den medisinske testen onsdag og signerte kontrakten som gjør ham til Viking-spiller de neste to årene like etter.

Vi ønsker Herman velkommen på A-laget, og gledet oss til å se ham i Eliteserien.

Herman Haugen (som takler) er klar til å gi alt for VIking de neste årene. Foto: Arkiv
Herman Haugen (som takler) er klar til å gi alt for VIking de neste årene. Foto: Arkiv
Annonse fra Eliteserien: