Gikk på årets første tap

Men det spørs om ikke Viking 2 ble snytt for utligningen.

Med A-lagskamp mandag var det et ganske så ungt Viking 2 som stilte mot Flint søndag. Laget lå før runden på 4. plass og var ubeseiret.

Forrige runde var de involvert i et massemålsdrama uten sidestykke, da det ble 6-5-seier borte mot Vindbjart, i en kamp det sto 3-3 i etter tyve minutter.

Søndagens motstander Flint startet sesongen med to strake tap. Men på de tre siste kampene hadde laget fra Tønsberg hevet seg og levert tre seire på rappen. Brodd, samt Start og Brynes rekrutter var alle slått og laget lå plassert like bak de mørkeblå på tabellen, med to poeng færre.

Få sjanser

Søndagens kamp startet med mye balltrilling fra bortelaget. Uten at det skapte særlig framdrift mot et Viking 2-lag som lå lavt og med korte avstander, og var vanskelige å trenge gjennom.

Det var likevel gjestene som skulle få kampens første mulighet. En feilberegning i Viking-forsvaret førte til at en Flint-spiller kom seg gjennom og inn i boks. Men hjemmelaget fikk ryddet opp og avverget like før spissen fikk avsluttet skikkelig.

Det åpnet seg noe mer opp utover omgangen, og da det nærmet seg en halvtime spilt, brøt Viking 2 fint like utenfor egen sekstenmeter og Jacob Jørgensen slo en lang ball i bakrom. Den jaget spissen Ivar Øidvin, som i duell med en utrusende keeper ikke kom til avslutning, men fikk seg en skikkelig smell. Unggutten reiste seg opp etter en stund og spilte videre.

Etter 37 minutter kom kampens eneste scoring. Flint slo inn i boks fra venstre, og på et flott løp kom Haakon Bratteli og headet i mål fra 10-12 meter.

Inn mot pause var det gjestene som trykket på, og hadde det ikke vært for en god blokkering av Henrik Heggheim inne i feltet, kunne det fort ha stått 0-2 til pause.

Snytt for utligning?

Den andre omgangen startet omtrent der den første sluttet. Flint angrep og presset på for 2-0. Viking 2 ryddet unna.

Gjestene var farligst de gangene de kom rundt på kantene, men da var de to midtstopperne, Sebastian Sørlie Henriksen og Henrik Heggheim, på plass og ryddet opp i stor stil foran eget mål.

Ti minutter ut i omgangen leverte rekruttene et flott angrep langs venstresiden, som dessverre kun endte i corner. Og ikke lenge etter holdt innbytter Petter Bakken på å tråkle seg gjennom, men han fikk ikke avsluttet.

Det var stort sett hjemmelaget det dreide seg om utover, men etter 64 minutter kom Flint på en farlig overgang. Nok en gang vartet de to midtstopperne til Viking 2 opp med heroisk forsvarsspill, og fikk avverget.

Like etter gikk Lars Erik Sødal for skudd fra om lag 25 meter. Ballen føyk i tverrliggeren og ned, og det så helt klart ut som den var på innsiden før den spratt ut.

Det er selvsagt svært vanskelig å se for dommer, men Viking 2 – og ikke minst Sødal – har nok god grunn til å føle seg snytt etter den.

Viking 2 jaget videre, og etter hvert ble også Henriksen flyttet opp for å få mer luftstyrke på topp.

Det ble en del nesten muligheter, før det på overtid bare var centimetere fra at ballen lå i nettet. Viking 2s andre hjørnespark et par minutter på overtid endte på det lyse hodet til Henriksen som headet like utenfor.

Det ble kampens siste sjanse, for like etter blåste dommeren. Dermed gikk laget på et litt kjipt 0-1-tap, etter å ha spilt seg bra opp i andre omgang.

Neste kamp for rekruttlaget er mot Brodd på Midjord førstkommende lørdag. Den kampen har avspark klokken 14.00.

Kampfakta

• 6. serierunde, Norsk Tipping-ligaen avdeling 3

• SR-Bank Arena

• Søndag 19. mai kl. 18.00

• Viking 2 - Flint 0-1 (0-1)

• Viking 2: Trym Sølvberg Ur – Nils Vallotto, Henrik Heggheim, Sebastian Sørlie Henriksen, William Schjølberg Husebø – Jacob Jørgensen (Maxmilian Taraldset Hæstad fra 76. min.), Lars Erik Sødal, Sander Amble Haugen – Adrian Amundsen Bergersen, Ivar Øidvin (Petter Bakken fra 56. min), Kristian André Knarvik (Sondre Auklend fra 76. min.)

• Benken: Nicolai Walvik Gundersen, Sondre Auklend, Jesper Moksnes, Petter Bakken, Heine Åsen Larsen, Bjørn Dirdal, Maxmilian Taraldset Hæstad

• Sjanser: 2-4

• Hjørnespark: 5-4