Viking - Ullensaker/Kisa, Johnny Furdal. Foto: Sander Selsvik Jacobsen

Furdal gjorde comeback

(Viking - Start 1-2) Men det var Start som stakk av med seieren da de to gamle rivalene møttes til treningskamp på Kvernaland. (Arkivfoto: Sander Selsvik Jacobsen)

Med Adrian Pereira og Tord Johnsen Salte borte på samling med U21-landslaget og Harald Nilsen Tangen, Lasse Berg Johnsen og Erik Arnebrott leid ut til Tromsdalen, fikk vi stifte noen nye bekjentskap i onsdagens treningskamp mot Start.

Inn i midtforsvaret sammen med Viljar Vevatne steg unge, lovende Sebastian Sørlie Henriksen, og på midten fant vi Scott Vatne, spilleren som imponerte for Frøyland i cupkampen mot Viking, og som har vært på prøvespill denne uken.

I andre omgang fikk enda flere prøve seg, og ungguttene grep sjansen.

Kampen var av typen treningskamp, og forløp også som en treningskamp ofte gjør. Lite finspill, bedagelig tempo og ikke altfor fokuserte spillere, kunne det i hvert fall virke som til tider.

Start tok ledelsen etter seks minutter. Et frispark like utenfor sekstenmeteren gikk via muren og i mål bak en utspilt og sjanseløs Amund Wichne. Like etter måtte målvakten i aksjon da Start avsluttet knallhardt etter en fin overgang. Skuddet resulterte i hjørnespark.

Zymer Bytyqi hadde et godt skudd i tverrliggeren, og samme mann fikk en god mulighet inne i boks da Zlatko Tripic serverte ham etter et fint løp opp venstresiden. Dessverre ble Bytyqis avslutning av den sleivete sorten og truet ingen.

Kristian Thorstvedt skjøt like utenfor etter at Jostein Ekeland hadde spilt ham en fin ball, og nærmere enn det kom ikke Viking i første omgang.

Start hadde sine muligheter de også, og økte til 2-0 ved Finnbogason litt over halvveis ut i omgangen. 0-2 sto seg også til pause.

Mest Lest

Til andre omgang gjorde Viking flere bytter. Austbø kom inn i mål, og i angrep kom Østensen, Høiland og Sale innpå.

Det var Start som kom best i gang også etter hvilen, og tidlig hadde de en ball i mål, men dommer blåste av og annullerte for offside. Og det var stort sett det sørlendingene hadde å komme med de siste førtifem.

Kristian Thorstvedt prøvde skuddfoten igjen, men også denne gang gikk ballen utenfor stengene.

Even Østensen fikk en god sjanse da han brant av på direkten etter et hjørnespark. Starts keeper måtte ut i full strek for å slå til nytt hjørnespark.

Jostein Ekeland reduserte for Viking etter 67 minutter. Et fint angrep som førte til at Ekeland kom alene med keeper, hvor han var iskald og satte ballen i mål.

Midtveis i omgangen kom Nils Vallotto og Henrik Heggheim inn. Førstnevnte prøvde seg fra distanse like etter og smalt ballen i tverrliggeren.

Tyve minutter før slutt fikk vi endelig se Johnny Furdal på banen igjen, da han sammen med Sander Amble Haugen ble byttet inn som de to siste fra benken. Midtbanespilleren, som har vært ute med skade siden februar, fikk vist seg litt frem og lot det ikke være noen tvil om at han er spillesugen, men har nok et lite stykke igjen til vi får se ham i godt, kjent slag.

Viking avsluttet kampen med en backlinje bestående av Vallotto, Torsteinbø, Heggheim og Vikstøl. En midtbane med Ekeland, Furdal og Haugen, og et angrep med Høiland, Sale og Østensen.

Og det var de mørkeblå som styret spillet og presset på for mål, uten at de aller største sjansene ble levert.

På overtid kom Vikings siste sjanse. Furdal slo et frispark inn fra høyre, som gikk rett på hodet til Tommy Høiland som headet over.

Med det endte det 1-2 på Frøyland stadion.

Det positive vi sitter igjen med etter en slik kamp, er utvilsomt det ungguttene leverte. Uredde, offensive og dyktige i det meste de foretok seg. Henriksen, Vallotto, Heggheim og Haugen kan alle gi seg en velfortjent klapp på skulderen.

Viking løftet seg betraktelig i andre omgang, og Start slapp omtrent ikke til noe som helst. Likevel ble det litt spakt foran sørlendingenes mål. Men alt i alt en greit gjennomført treningskamp.

Så var det selvsagt utrolig kjekt å se Johnny Furdal tilbake igjen!

Det blir ny treningskamp neste onsdag. Da drar Viking til Jørpeland for å møte Staal. Avspark er klokken 18.00.

Kampfakta

  • Treningskamp, Frøyland stadion

  • Onsdag 5. juni klokken 15.00

  • Viking - Start 1-2 (0-2)

  • Viking: Amund Wichne – Sondre Flem Bjørshol, Sebastian Henriksen, Viljar Vevatne, Rolf Daniel Vikstøl – Kristian Thorstvedt, Fredrik Torsteinbø, Scott Vatne – Zymer Bytyqi, Jostein Ekeland, Zlatko Tripic

  • Innbyttere: Tommy Høiland (fra 46. min), Usman Sale (fra 46. min), Even Østensen (fra 46. min), Iven Austbø (fra 46. min), Henrik Heggheim (fra 65. min), Nils Vallotto (fra 65. min), Johnny Furdal (fra 71. min), Sander Amble Haugen (fra 71. min)

  • Sjanser: 5-3

  • Corner: 9-5

  • Mål av: Jostein Ekeland (66.), Aron Sigurdarson (6.), Kristjan Finnbogason (26.)

Annonse fra Eliteserien: