Fra vondt til verre

Fem baklengs, sløsing med sjanser og 14. plass på tabellen. – Vi må både individuelt og lagmessig opp mange hakk før Haugesund-kampen, sa en skuffet Viking-trener etter nederlaget onsdag kveld.

(Foto: NTB scanpix)

Havnet under med en gang

– Vi møter et mye bedre lag og vi henger ikke med når de setter opp tempo i pasningsspillet, sier Arild Østbø etter at Viking har tapt med fem mål i Molde.

Det ble en bekmørk kveld i jazzbyen for et Viking-lag som spilte på nye strenger. I en 3-5-2 formasjon gikk laget ut tydelige på at det måtte demmes opp for hjemmelagets offensive kraft, samtidig som man grep og utnyttet de muligheten som bød seg fremover i banen.

Men det tok ikke mer enn ti sekunder før hjemmelaget skapte trøbbel for det nykomponerte Viking-forsvaret. Da var Erling Knudzton gjennom, men Arild Østbø var våken og fikk avverget.

Kun noen minutter senere fikk vertene straffespark etter en duell mellom nevnte Knudtzon og Østbø.

– På den første der får han vel en mulighet til å hive seg på meg. Dommeren får nesten svare på hvor mye kontakt han synes det er. Jeg kjenner så å si ingenting, men godt gjort av Knudtzon, sier Østbø til Eurosport om situasjonen.

Leke James satte straffen i mål og sendte ut et tidlig varsel om at dette kunne bli tungt.

Syv minutter senere fikk Molde frispark nede til høyre utenfor Vikings sekstenmeter. Nok en gang var det Knudtzon som gikk i bakken.

Hjemmelagets kaptein, Magnus Wolff Eikrem, slo en knallhard innoverskrudd ball. Arild Østbø var på og slo den i tverrliggeren, men da den spratt ned gikk den rett i fanget til Etzaz Hussain som hadde en enkel jobb med å score. Dermed var sjokkstarten et faktum.

Det var mange som var langt nede etter tapet i Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Misbrukte stor sjanse til å redusere

Viking løftet seg utover i omgangen, og etter hvilen var man også utrolig nære en redusering.

– Vi startet veldig godt i andre omgang. Første kvarteret kom vi flere ganger gjennom, og den sjansen … vi er nødt til å sette de hvis vi skal ha en sjanse mot Molde på bortebane, sa Bjarne Berntsen etter kampen og siktet til da Zymer Bytyqi kom alene med keeper.

For åtte minutter ut i andre omgang gjorde Viking akkurat det de hadde planlagt på forhånd: nemlig å utnytte rommene Molde etterlater seg når de angriper.

En lang ball fra egen sekstenmeter havnet hos Veton Berisha på midtbanen. Han sendte den videre i bakrom til Bytyqi, som løp fra to Molde-spillere. Men alene med keeper ble han for het, og avslutningen ble for enkel for Andreas Linde i vertens bur.

– Vi er sjanseløse mot Molde når vi ikke scorer på de sjansene vi har på 2-0. Da har du ingen muligheter, sa en oppgitt Viking-trener til Eurosport.

Og da Viking ikke greide omsette muligheter til mål, gjorde Molde nettopp det.

Først scoret Leke James sitt andre for kvelden da Viking regelrett ble utspilt. Så satte Henry Wingo et langskudd i mål, før innbytter Eirik Ulland Andersen sendte et frispark fra drøyt tyve meter under muren og ned i hjørnet bak en sjanseløs Østbø.

Fem minutter før full tid toppet frustrasjonen seg da Tommy Høiland fikk muligheten til å sette et trøstemål fra ellevemtersmerket. Men da heller ikke den ballen gikk i mål, var det bare å innse at det ble en blytung aften på Nordvestlandet.

Bjarne Berntsen mente at laget hans levert en alfor dårlig prestasjon totalt sett, og så spillerne sine bli knallhardt straffet for de feilene som ble gjort. Nå håper han på to gode treningsdager før derbyet på lørdag.

– Det er altfor mange som ikke kommer opp på sitt beste prestasjonsmessig. Det må vi ha mot så gode lag som Molde. Så vi må både individuelt og lagmessig opp mange hakk før Haugesund-kampen, avslutter han.

Kampen mot Haugesund er førstkommende lørdag klokken 20.30.

Berntsen og trenerteamet har litt å jobbe med før Rogalandsderbyet lørdag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix