Viking - Levanger. Johnny Furdal. Foto: Tore Fjermestad

Før kampen: Viking - Tromsdalen

Nå er det ikke lenger rom for å sløse bort poengene. Nå må det investeres godt i de resterende kampene for å sikre opprykket.

– Hver kamp må tas på blodig alvor

Det ble et blytungt møte med Florø for en uke siden og eneste måte å riste av seg et slikt nederlag på er å slå tilbake med en gang, noe Tromsdalen skal få merke.

Kun fem kamper gjenstår av årets OBOS-liga, og aldri tidligere har poengene i potten betydd mer. Bjarte Lunde Aarsheim sier det er flere grunner til at det blir viktig å slå tilbake med seier søndag.

– Nå er vi i en fase i sesongen hvor de tre poengene er livsviktige for oss hvis vi har planer om direkte opprykk, men og for omgivelsene, for at de på en måte skal ha troen på at vi skal klare dette, sier han.

Han forteller videre at det alltid er viktig å vise positiv fotball foran hjemmepublikumet, og at han er klar over at de skuffet mange etter forrige kamp.

– Det gjorde vi. Og vi skuffet oss selv også, sier han.

Tapet borte mot Florø gjorde at Viking havnet litt bakpå i racet om de to direkte opprykksplassene, men ikke lengre enn at de igjen kan sprette rett opp i nakken på – og med full klaff forbi – både Aalesund og Mjøndalen skulle det bli seier over Tromsdalen. 

Aarsheim sier laget må ta hver kamp på blodig alvor for å kapre med seg poengene som trengs for å ta en av de to svært ettertraktede plassene øverst på tabellen. Jobben må først og fremst gjøres selv. Men han tror også vi kommer til å se flere uventede resultater nå på tampen av sesongen, ettersom så godt som alle lag i OBOS-ligaen fortsatt har noe å spille for.

De elleve øverste lagene spiller vel vitende om at de faktisk har en mulighet til å rykke opp, mens de resterende fem kjemper en desperat kamp for å overleve på nest øverste nivå, noe som fort kan gi utslag i form av overraskende kamputfall.

Vant i nord

Da de to lagene møttes på TUIL Arena i 3. serierunde i år, endte det 2-0 til Viking. Målene ble gjort av Julian Ryerson og Tommy Høiland.


Snuser på opprykk etter en imponerende sesong

Tromsdalen Ungdoms- og Idrettslag (TUIL) er en bydelsklubb fra Tromsø som har vekslet mellom å spille på andre- og tredje nivå de siste årene. De rykket opp igjen til OBOS-ligaen etter at de satte poengrekord og vant 2. divisjon i 2016, og imponerer for øyeblikket stort med å ligge på 6. plass i serien. Faktisk, hvis sesongen hadde vært over nå hadde Viking og Tromsdalen møtt hverandre i kvalifiseringen, ettersom lag nummer tre møter lag nummer seks på tabellen i første kvalikkamp.

Forrige runde banket Tromsdalen laget som ligger på plassen foran dem på tabellen, Ull/Kisa, 3-0, og det er et spennende lag som kommer til SR-Bank Arena søndag.

– Det er jo et lag som på en måte har overrasket litt, gjort det bra, sier Aarsheim, og forklarer videre at de er et spillende lag som ønsker å sette i gang bakfra, at de kanskje ikke er det mest fysiske laget i OBOS-ligaen, men at de er et lag med mange gode ballspiller og at de er veldig flinke i kombinasjonsspillet.

Aarsheim sier Viking må opp på sitt beste, og peker på at de må være aggressive i høyt press og få mange gjenvinninger skal Tromsdalen tas. Han tror også det ligger en mulighet for scoringer på dødball. Og så må de unngå å bli overkjørt av gjestenes gode kombinasjonsspill.

Se opp for Mohammed "Mo" Ahamed, kapteinen som også har vært innom Tromsø og Sarpsborg. Han har blitt beskrevet som en notorisk målscorer, en samlende leder, en god lagkamerat og en gjøgler, og er på god vei til å bli en sann klubblegende. 33-åringen har vært med på å rykke opp med laget sitt før, og kommer nok til å gjøre alt for at Tromsdalen skal få med seg poeng hjem fra Stavanger søndag.

Flest mål Tromsdalen

10 - Vegard Lysvoll
7 - Mohammed Ahamed
4 - Jo Nymo Matland og Andreas Løvland

Flest mål Viking

16 - Tommy Høiland
8 - Kristian Thorstvedt
7 - Zlatko Tripic

OBOS-ligaens poengkonger

23 (16+7) - Tommy Høiland
21 (13+8) - Kristoffer Normann Hansen (Ull/Kisa)
20 (9+11) - Johnny Furdal (14 poeng i Nest-Sotra)

Ny landslagspause

Etter kampen søndag er det to uker til neste seriekamp, som da blir bortemøtet med Aalesund. Det norske landslaget skal ut i Nations League igjen, og selv om alle selvsagt håper på det beste for de som skal spille med flagget på brystet, kommer disse pausene av og til litt ubeleilig. Og så er det jo kanskje kjekkest hvis vi bare kunne spilt serie- og cupfotball hele tiden.

Alf Kåre Tveit var i hvert fall ikke i tvil da vi nylig pratet med ham: 

– Jeg liker ikke de der landslagspausene. Husker bare da jeg spilte selv og det var landskamp, årh, det tok så lang tid før du skulle spille kamp igjen. Det var jo det som var kjekt. Nei, jeg likte aldri når det var pauser. Jeg kunne spille hver helg, jeg. Og cupkamper også innimellom. Det gjorde ingenting. Det var jo det som var kjekt. 

Bjarte Lunde Aarsheim sier det er litt både og:

– Det beste er jo å bare kjøre på, sånn i utgangspunktet. Men det er klart da får du en liten break og du får pustet litt, og du får folk som gjerne er litt halvskadet helt friske igjen, sier han og påpeker at Viking kom godt ut av forrige pause.

Spillerstatus

Kristian Novak og Viljar Vevatne er langtidsskadet. Iven Austbø og Even Østensen er fortsatt ute, men er forhåpentligvis tilbake til første kamp etter landslagspausen.

Troppen blir den samme som reiste til Florø.

Lars-Gunnar Johnsen soner karantene for Tromsdalen.

Kortstokken Tromsdalen

4 gule - Lars Gunnar Johnsen, Mathias Dahl Abelsen, Vegard Lysvoll
3 gule - Steffen Skogvang Pedersen
2 gule - 3 spillere

Kortstokken Viking

3 gule + 1 rødt - Rolf Daniel Vikstøl
3 gule - Kristian Thorstvedt, Tommy Høiland og Zlatko Tripic
2 gule - 6 spillere

Tidligere møter

Tromsdalen - Viking 0-2 (OBOS-ligaen, 2018)

Kom på kamp

Dette blir siste kamp før OBOS-ligaen tar en liten pause, og er i utgangspunktet tredje siste hjemmekamp for sesongen. Bli med og støtt de mørkeblå i kampen om opprykk.

Billetter finner du her

Fra klokken 17.00 har vi FanZone med hoppeslott for de minste bak hovedtribunen. Publikumspuben under langsiden i sør åpner til samme tid.

Det e' på høsten det skjer!
viking-start-1-0-blaskalle_1fv2lx8ehgo5r1jr9lbk4u0z52.jpg
Annonse fra Eliteserien: