Viking - Strømsgodset. Tommy Høiland. Foto: Tore Fjermestad

Før kampen: Viking - Strømsgodset

Nytt viktig oppgjør venter når flomlysene skrus på og SR-Bank er vertskap for senkampen denne søndagen. Kan Viking slå Godset og ta et langt skritt unna bunnen? Les deg opp, og ta turen til Jåttåvågen for å støtte guttene. Avspark er kl. 20.00. (Foto: Tore Fjermestad)

Onsdag ble det endelig seier igjen. I den utsatte 10.-rundekampen mot Sarpsborg, leverte Viking solid defensivt, og kontrollerte mer eller mindre oppgjøret. Da det så ut til å gå mot poengdeling, etter at gjestene scoret på omtrent deres eneste mulighet, avgjorde i stedet De mørkeblå kampen til sin fordel to minutter før slutt. Viktig. Og deilig å endelig få betalt i form av en trepoenger. 

Nå venter en ny motstander som kjemper for livet.

Saken fortsetter under bildet

IMG_0349
Zlatko Tripic sin 1-0-scoring var forløsende for noen og hver. Foto: Tore Fjermestad

Kan ta et langt steg unna nedrykkstriden

Seieren kom i grevens tid, som det så pent heter. Hadde det kun blitt ett poeng på onsdag, eller enda verre; null poeng, hadde kampen mot Godset mest sannsynlig hatt et element av desperasjon i seg også for Viking sin del. Og det slår jo ikke alltid like bra ut.

Nå kan man i stedet gå inn i kampen vel vitende om at det er fem lag mellom oss og kvalikkplassen, og de to lagene, Sarpsborg og Strømsgodset, som ligger nederst på tabellen, er henholdsvis åtte og ni poeng bak med like mange kamper spilt. 

Onsdagens trepoenger var den første siden Lillestrøm ble slått i midten av juni. Selv om det ble levert godt i store deler av kampen mot Molde, samt i andre omgang borte mot Bodø/Glimt, ble det ikke poeng ut av det. Derfor var det kanskje ekstra viktig at straffesparket til Tommy Høiland gikk i mål.

– Man kan snakke lenge om gode prestasjoner, men hvis man ikke får betalt i trepoengere så er det ikke like lett å tro på det, sa Kristoffer Løkberg etter debuten sin, og understreket med det viktigheten av seieren.

Løkberg debuterte for Viking da han ble satt rett inn på laget knapt et døgn etter han skrev under for klubben. Trønderen løp, ropte og styrte seg rett inn i hjertene til mange på tribunen, og "innfridde og vel så det", ifølge Bjarne Berntsen.

Selv om det heter noe sånt som "Never change a winning team", blir Berntsen nødt til å gjøre minst én endring til søndagens kamp. Runar Hove fikk sitt fjerde gule kort for sesongen onsdag, og må dermed stå over. Hvem som kommer inn, er usikkert. Men Rolf Daniel Vikstøl er tilbake etter å ha stått over med karantene mot Sarpsborg, og han er jo absolutt et alternativ.

Ellers blir det spennende å se om Løkberg fortsetter på midtbanen, og om Even Østensen, som var utrolig nære scoring på onsdag, får fortsette fra start.

Saken fortsetter under bildet

IMG_0409
Kristoffer Løkberg leverte en strålende debut. Foto: Tore Fjermestad
Fem siste:
Viking - Sarpsborg 2-1
Bodø/Glimt - Viking 2-1
Viking - Molde 0-2
Rosenborg - Viking 5-1
Viking - Haugesund 0-0
 
Lagoppstilling forrige kamp (4-3-3):

Iven Austbø – Fredrik Torsteinbø, Runar Hove, Viljar Helland Vevatne, Adrian Nilsen Pereira – Johnny Furdal, Kristoffer Løkberg, Ylldren Ibrahimaj – Even Østensen, Tommy Høiland, Zlatko Tripic

Saken fortsetter under videoen


 

Ny, trener, nytt lag – nytt håp

Også Strømsgodset fikk en etterlengtet seier forrige kamp. Laget fra Drammen har slitt fryktelig denne sesongen, og ligger helt nederst på tabellen med fattige 13 poeng.

To dager etter at lagene møtte hverandre første gang denne sesongen, i mai, trakk hovedtrener Bjørn Petter Ingebretsen seg av helsemessige årsaker. Noen uke senere ble danske Henrik Pedersen ansatt, og fikk jobben med å redde Godset fra nedrykk.

Pedersen, som var på plass i Stavanger og så Viking slå Sarpsborg onsdag kveld, har erfaring som spillerutvikler i Red Bull, assistenttrener i Union Berlin, samt hovedtrener i Køge i Danmark og Eintracht Braunschweig i Tyskland.

Etter at han tok over, har drammenserne gjort endringer og sett bedre ut. Med høy intensitet, høyt press og fokus på gjennvinninger, er det et noe annerledes lag som venter Viking på søndag sammenlignet med det man spilte 0-0 mot i vår.

Likevel har resultatetne uteblitt – frem til Vålerenga kom på besøk for en uke siden. 

Da var Strømsgodset meget gode, og vant til slutt fortjent 3-2 – lagets første seier siden Ullern ble slått i NM 23. mai.

Mens Viking har fått to nye fjes inn i garderoben i løpet av sommerens overgangsvindu, har Strømsgodset hentet inn hele syv nye spillere – i tillegg til ny trener. Seks av disse startet mot Vålerenga. Sistemann, Lars-Jørgen Salvesen, ble ikke klar før like før helgen, og satt på benken for Sarpsborg mot Viking onsdag.

Hver kamp fremover blir uhyre viktig for Godset. Etter Viking møter drammenserne Sarpsborg 08, Stabæk, Ranheim og Tromsø, på rekke og rad. Med tanke på nedrykk kan mye være avgjort allerede før september er over.

Eurosports Asbjørn Myhre mener drammenslaget ser best ut av de som kjemper i bunn, og Joachim Jönsson holder Pedersens gutter som favoritt mot Viking. Søndag kl. 22 vet vi hvert fall svaret på det siste.

Fem siste:
Strømsgodset - Vålerenga 3-2
Strømsgodset - Bodø/Glimt 1-3
Lillestrøm - Strømsgodset 2-1
Strømsgodset - Stabæk 0-2
Sarpsborg - Strømsgodset 2-2
 
Lagoppstilling forrige kamp (4-3-3):

Martin Hansen – Lars Vilsvik, Jacob Glesnes, Tchamba Bangou, Prosper Mendy – Mikkel Maigaard, Jack Ipalibo, Herman Stengel – Kristoffer Tokstad, Mustafa "Mos" Abdellaoue, Moses Mawa

Poengkongene

Zlatko Tripic scoret igjen da Sarpsborg var på besøk onsdag, og kapteinen står nå med mål i to kamper på rad. I tillegg banket Tommy Høiland inn nok et straffespark, noe som gjør at fjorårets toppscorer står med fem fulltreffere hittil i sesongen – tre av dem på straffer.

Flest scoringer:
6 – Kristian Thorstvedt
5 – Tommy Høiland
3 – Zlatko Tripic
 
Flest målgivende:
6 – Ylldren Ibrahimaj
4 – Tommy Høiland
2 – Kristian Thorstvedt
 
Fantasy topp tre:
81 poeng – Kristian Thorstvedt (6,8 mNOK)
66 poeng – Iven Austbø (4,9 mNOK) og Ylldren Ibrahimaj (5,3 mNOK)
61 poeng – Zlatko Tripic (5,9 mNOK)
 
Saken fortsetter under bildet
 
170A0609
Zlatko Tripic ser ut til å funnet scoringsformen og står med mål i to kamper på rad. Foto: Sander Selsvik Jacobsen

De rutinerte eliteserieangriperne Marcus Pedersen og Mos er begge borte. Dermed er det opp til andre å score målene for Strømsgodset.

En som fort kan bli mannen til å gjøre nettopp det, er Moses Mawa. 23-åringen ble hentet fra OBOS-liga-laget KFUM Oslo i sommer. For hovedstadsklubben scoret han 13 mål på 18 kamper denne sesongen, så dette er en mann Viking må se opp for.

Flest scoringer:
3 – Mustafa "Mos" Abdellaoue
2 – Fire spillere
1 – Seks spillere
 
Flest målgivende:
3 – Lars Vilsvik
1 – Seks spillere
 
Fantasy topp tre:
44 poeng – Lars Vilsvik (4,8 mNOK)
42 poeng – Viljar Myhra (5,0 mNOK)
37 poeng – Amahl Pellegrino (6,7 mNOK)
 

Råtassene

Rolf Daniel Vikstøl og Samúel Kári Fridjónsson er tilbake etter å ha sonet karantene mot Sarpsborg. Runar Hove pådro seg sitt fjerde gule i onsdagens kamp, så midtstopperen må stå over mot Godset.

Kristian Thorstvedt er i faresonen.

Flest kort:
5 gule – Tommy Høiland og Zlatko tripic
4 gule – Rolf Daniel Vikstøl og Samuel Kari Fridjonsson og Runar Hove
3 gule – Kristian Thorstvedt
 
Strømsgodset har ingen spillere ute med karantene, men både Martin Spelmann og Kristoffer Tokstad lever farlig.
 
Flest kort:
3 gule – Marcus Pedersen, Martin Spelmann og Kristoffer Tokstad
2 gule – Seks spillere
1 gult – Ti spillere
 

Tidligere møter

Det er lenge siden Viking har slått Strømsgodset. Altfor lenge siden. Med andre ord er det på tiden med en seier.

Ikke siden King Osei Gyan stanget inn et hjørnespark fra nåværende Hinna-spiller Makhtar Thioune og med det sikret 1-0-seier, på et underlag av typen dassvåt potetåker, har det blitt tre poeng mot drammenserne. Det var i 2013! For øvrig det året Godset ble seriemester sist.

Saken fortsetter under videoen


(Jarstein – Skogseid, Bjørdal, Sigurdsson, Bertelsen – Thioune, Gyan – de Lanlay, Ingelsten, Olsen – Sulimani)

SIste ti
Strømsgodset - Viking 0-0, 2019
Viking - Strømsgodset 0-1, 2017
Strømsgodset - Viking 4-2, 2017
Strømsgodset - Viking 1-1, 2016
Viking - Strømsgodset  0-1, 2016
Viking - Strømsgodset 1-1, 2015
Strømsgodset - Viking 4-1, 2015
Strømsgodset - Viking 2-1, 2014
Viking - Strømsgodset 0-0, 2014
Viking - Strømsgodset 1-0, 2013

 

18 serierunde (17.-20. august)

Lørdag kl. 18.00

Odd - Rosenborg 1-1

Søndag kl. 16.00

Stabæk - Kristiansund

Søndag kl. 18.00
Mjøndalen - Brann
Ranheim - Molde
Tromsø - Lillestrøm
Vålerenga - Haugesund
Søndag kl. 20.00

Viking - Strømsgodset

Mandag kl. 19.00

Sarpsborg - Bodø/Glimt

 

Kom på kamp

Vi håper så mange som mulig tar turen og støtter guttene i denne viktige kveldskampen. Flomlysene skrus på, og med været søndagen har vist så langt, blir det god høststemning med et spennende oppgjør mellom to lag som begge har en formkurve som peker oppover.

Fanzone finner du bak Bouvet-tribunen på sørsiden av SR-Bank Arena. Her er det kiosk, pizzautsalg, salg av supporterutstyr, musikk og mange ulike familieaktiviteter frem mot kampstart. Åpner én time før avspark.

TOGTIDER:

Fra Stavanger (i Jåttåvågen):

17:54 (18:01)
18:54 (19:01)
 

Fra Egersund (i Jåttåvågen):

17:21 (18:21)
18:30 (19:28)
 
BUSS:

Sjekk Kolumbus reiseplanlegger: https://www.kolumbus.no/reiseplanlegger/

PARKERING:

Det er begrenset parkering i området, men kjører du bil anbefales parkering på Jåttå Vidergående Skole eller ved idrettsanlegget til Hinna Fotball. 

 

Annonse fra Eliteserien: