Før kampen: Viking - Ranheim

Les deg opp på søndagens oppgjør, og ta turen til Stadion. Avspark er kl. 18.00. (Foto: Jan Kåre Ness / NTB Scanpix)

Jakter den tredje strake

Det ble en strålende aften på SR-Bank Arena da Viking avsluttet fotballsøndagen forrige uke med å knuse Strømsgodset 4-0. Med et bunnsolid forsvar og et giftig og lekent angrep, feide De mørkeblå gjestene av banen, og tok sin andre strake hjemmeseier.

Nå kommer Ranheim til Stavanger for å spille seriekamp for aller første gang. 

Hjemme på SR-Bank Arena har det blitt fem seire, to uavgjorte og to tap hittil i sesongen. I tillegg har man slått Stabæk ut av NM på eget kunstgress.

Før den 19. serierunden lå Viking på syvende plass med 25 poeng. Ved seier over Ranheim vil man skaffe seg en luke på hele ti poeng ned til det laget som da ligger på kvalifiseringsplass. Det hadde vært betryggende å ta med seg inn i kampene mot Sarpsborg (b), som kjemper for livet, Odd (h), som jager medalje, og Vålerenga (b), som også ønsker å kjempe om edelt metall og europacupspill, før det blir kvartfinale i cupen mot Aalesund den 26. september.

Saken fortsetter under videoen


(Torsteinbø (7.), Høiland (37. og 77.), Pereira (83.)

FEM SISTE:
Viking - Strømsgodset 4-0
Viking - Sarpsborg 2-1
Bodø/Glimt - Viking 2-1
Viking - Molde 0-2
Rosenborg - Viking 5-1
 
LAGOPPSTILLING FORRIGE KAMP (4-3-3):

Iven Austbø – Fredrik Torsteinbø, Tord Johnsen Salte, Viljar Helland Vevatne, Adrian Nilsen Pereira – Kristian Thorstvedt Kristoffer Løkberg, Samúel Kári FridjónssonYlldren Ibrahimaj Tommy Høiland, Zlatko Tripic

Historisk besøk

Da Viking dro til Trondheim i slutten av april, var det for å møte tabelljumboen. Ranheim lå da nederst på tabellen med ett fattig poeng, og hadde mildt sagt fått en trøblete start på sesongen. Så fikk de en etterlengtet opptur

For vi glemmer ikke det første tellende oppgjøret mot trønderne med det aller første. Tapet på Extra Arena svidde. Big time! Spesielt ettersom det ikke var så stor forskjell på lagene. Faktisk hadde Viking ballen mest, man hadde flest cornere, flest avslutninger og flest avslutninger som gikk på mål. Men resultatet ble likevel 5-2 til Ranheim. Og det er jo tross alt resultatet som betyr noe i det lange løp.

Ranheim rykket opp til Eliteserien da Viking rykket ned, og trønderne hadde en forrykende debutsesong på øverst nivå – anført av blant andre nåværende Viking-spiller Kristoffer Løkberg. Blåtrøyene imponerte mange med fint spill, et lag nærmeste kun bestående av lokale spillere og en herlig entusiasme. Og hovedtrener Svein Maalen ble attpåtil kåret til Årets trener i Eliteserien.

Det lugget mer utover høsten, og starten på 2019-sesongen ble også tung, med tre strake tap. Så kom det jo som nevnt en opptur da Viking kom på besøk.

Etter det har det gått litt opp og ned for trønderne. Hjemme er de verst i Elitserien. Men på bortebane er kun fire lag bedre, og de har tatt 11 av sine totalt 18 poeng på utebane. På Vestlandet har både Haugesund og Brann blitt slått 1-0. Så det er ingen tvil om at det blir noen hakk opp i kvalitet på motstanderen sammenlignet med de to forrige kampene.

Men, me é klare for revansj!

FEM SISTE:
Ranheim - Molde 2-3
Haugesund - Ranheim 0-1
Ranheim - Brann 0-3
Bodø/Glimt - Ranheim 5-1
Ranheim - Rosenborg 2-3 
 
LAGOPPSTILLING FORRIGE KAMP (4-3-3):

Even Barli – Jørgen Olsen, Daniel Kvande, Ivar Furu, Aleksander Foosnæs – Olaus Skarsem, Magnus Blakstad, Mads Reginiussen – Øyvind Storflor, Michael Karlsen, Erik Tønne 

Poengkongene

Tommy Høiland inntok forrige søndag tronen som toppscorer i klubben. Og det gjorde han på best muilg vis. Først satte han en "panenka"-straffe i nota, før han i andre omgang lobbet ballen i en nydelig bue fra hjørnet av sekstenmeteren og over keeper og i mål – etter utspark fra Iven Austbø.

Ylldren Ibrahimaj fikk nok en gang vist frem sin presise venstrefot da han slo et hjørnespark på hodet til Fredrik Torsteinbø som headet inn 1-0. Arendalitten har nå flest målgivende i Eliteserien.

FLEST SCORINGER Viking:
7 – Tommy Høiland
6 – Kristian Thorstvedt
3 – Zlatko Tripic
 
FLEST MÅLGIVENDE Viking:
7 – Ylldren Ibrahimaj
4 – Tommy Høiland
2 – Kristian Thorstvedt
 
FANTASY TOPP TRE:
84 poeng – Kristian Thorstvedt (6,7 mNOK)
76 poeng – Iven Austbø (4,9 mNOK)
72 poeng – Ylldren Ibrahimaj (5,3 mNOK) 
 

Denne uken hentet Ranheim Mushaga Bakenga på lån fra Tromsø. Trønderen har en fin CV og har tidligere spilt for Rosenborg og Molde her i Norge, og Club Brugge og Eintracht Braunschweig i henholdsvis Belgia og Tyskland. I det siste har han slitt med mye skader, og nå skal han prøve å få karrieren på beina igjen i Ranheim. 

Blåtrøyenes store poengsanker, er Mads Reginiussen. I fjor var det bare Kristoffer Løkberg som hadde flere målpoeng i Ranheim enn Reginiussen. I år troner han foreløpig alene på topp, med sine fire scoringer og tre målgivende. 

FLEST SCORINGER:
4 – Michael Karlsen og Mads Reginiussen
3 – Ola Selvaag Solbakken
2 – Ivar Sollie Rønning og Eirik Valla Dønnem
 
FLEST MÅLGIVENDE:
3 – Erik Tønne og Mads Reginiussen
1 – Åtte spillere
 
FANTASY TOPP TRE:
85 poeng – Mads Reginiussen (7,8 mNOK)
56 poeng – Even Barli (4,4 mNOK)
53 poeng – Ola Selvaag Solbakken (4,5 mNOK)
 

Råtassene

FLEST KORT Viking:
5 gule – Tommy Høiland, Samuel Kari Fridjonsson og Zlatko Tripic
4 gule – Rolf Daniel Vikstøl og Runar Hove
3 gule – Kristian Thorstvedt
 
FLEST KORT Ranheim:
4 gule – Ola Selvaag Solbakken og Eirik Valla Dønnem
3 gule – Øyvind Alseth, Daniel Kvande og Mads Reginiussen
2 gult – Fire spillere
 

Tidligere møter

Ikke mye å skrive hjem om under denne overskriften. Det første og hittil eneste tellende oppgjøret mellom de to lagene, endte grufullt sett med mørkeblå øyne.

Eneste to
Ranheim - Viking 5-2
Viking - Ranheim 3-1, treningskamp 2014
 

19. serierunde (24.-26. august)

LØRDAG KL. 18.00

Rosenborg - Stabæk 

SØNDAG KL. 18.00
Brann - Tromsø
Haugesund - Lillestrøm
Kristiansund - Mjøndalen
Molde - Odd
Viking - Ranheim
 
SØNDAG KL. 20.00

Strømsgodset - Sarpsborg

MANDAG KL. 19.00

Bodø/Glimt - Vålerenga

Kom på kamp

På søndag feirer vi vårt 120-årsjubileum. Sett av ettermiddagen / kvelden, og bli med på bursdagsfeiringen. Det blir FanZone, strålende stemning og flere overraskelser!

Fanzone finner du bak Bouvet-tribunen på sørsiden av SR-Bank Arena. Her er det kiosk, pizzautsalg, salg av supporterutstyr, musikk og mange ulike familieaktiviteter frem mot kampstart. Åpner én time før avspark.

TOGTIDER:

Fra Stavanger (i Jåttåvågen):

15:54 (16:01)
16:54 (17:01)
 

Fra Egersund (i Jåttåvågen):

15:20 (16:21)
16:07 (17:12)
16:20 (17:21)
 
BUSS:

Sjekk Kolumbus reiseplanlegger: https://www.kolumbus.no/reiseplanlegger/

PARKERING:

Det er begrenset parkering i området, men kjører du bil anbefales parkering på Jåttå Vidergående Skole eller ved idrettsanlegget til Hinna Fotball. 

Bortesupportere

Tilreisende supportere holder til på felt E, med inngang like ved administrasjonen på nedsiden av Stadion. Her er det tilgang til egen kiosk og toaletter.

Billetter finner dere her

Velkommen til SR-Bank Arena!

Annonse fra Eliteserien: