Viking - Jerv. 4-1 til Viking ved Claes Kronberg som gratuleres av Sale. Foto: Tore Fjermestad

Før kampen: Viking - Nest-Sotra

Den blytunge lørdagskvelden på Ågotnes skal revansjeres når Nest-Sotra i kveld gjester SR-Bank Arena.

Bunnen ble nådd

– Kampen på Ågotnes kan bare beskrives som pinlig, sier Vikings assistentrener Morten Jensen om oppgjøret de fleste som er glad i Viking husker med skrekk og gru.

For det var mange som satte lørdagspizzaen i halsen da Viking ble smadret hele 5-0 i midten av juni. 50-åringen fra Sotra påførte de mørkeblå sitt fjerde strake tap, og ting så mørkt ut. Men siden da har ting snudd for Viking, og på mange måter var det bunnen som ble nådd den gang. Pilen har også pekt litt i ulik retning for de to lagene siden.

For mens Viking har vunnet sine fem kamper etter tapet på Ågotnes, har Nest-Sotra spilte uavgjort tre ganger og tapt én på de fire de har spilt siden. Forrige uke var det Mjøndalen som ble for sterke og vant 2-1 på Ågotnes stadion, i en kamp hvor hjemmelaget hang godt med, men ble senket av Christian Gauseth like før slutt.

For Viking sin del var det derimot jubelscener av herligste slag etter bortekampen mot HamKam tirsdag, etter at Claes Kronberg, minuttet før full tid, scoret 3-2 målet for de mørkeblå og sørget for at vi nå står med fem strake seire og ligger på direkte opprykksplass.

Etter en noe svak førsteomgang, hvor HamKam gikk til pause med 2-0, var det et mye mer aggressivt Viking-lag som tok fatt på de siste førtifem. Og med et par smarte taktiske grep i pausen i forbindelse med hvor oppspillene skulle komme fra, ble det uttelling med en gang, og like før slutt ble kampen snudd.

Selv om Morten Jensen sier de var misfornøyde med hvordan de to baklengsmålene kom, var de meget fornøyde med comebacket.

– Fantastisk deilig å komme tilbake fra 0-2 og en dårlig første omgang, sier han.

Se høydepunktene fra kampen på Hamar her

Stakk av med Nest-Sotras beste mann

Kampen på Hamar gikk på tirsdag, mens Nest-Sotra spilte mot Mjøndalen søndag. Det gjør at kveldens gjester har fått litt mer hvile enn de mørkeblå, noe som ikke bør slå ut negativt i dagens kamp ifølge assistenttreneren.

– At vi spiller på tirsdag har ikke noe å si for prestasjonen i dag, tror heller det teller positivt med tanke på avslutning på kampen og energien det er i gruppa nå, forteller Jensen.

Når lagene går på banen i kveld er kommer det til å være en revansjesugen gjeng i mørkeblå drakter – kanskje med unntak av én.

For som de fleste sikkert har fått med seg har viking hentet det som har vært Nest-Sotras bestemann i årevis nå, Johnny Furdal. 32-åringen, som scoret for Nest-Sotra da lagene møttes sist, kom til Stavanger for en drøy uke siden og presenterte seg ved å levere en god debut borte mot HamKam, hvor han attpåtil fikk seg en målgivende.

Faktisk så er Furdal både toppscorer (7) og den som har flest målgivende (7) i Nest-Sotra denne sesongen, så det er ingen hvem som helst Viking har snappet opp fra kveldens motstander.

Toppscorere Nest-Sotra

Johnny Furdal (gått til Viking) - 7
Alexander Dang - 6
Ståle Steen Sæthre (gått til AaFK) - 5
Sondre Liseth og Kristoffer Nesse Stephensen - 3

Toppscorere Viking

Tommy Høiland - 11
Zlatko Tripic og Kristian Thorstvedt - 6
Fredrik Torsteinbø - 4

Spillerstatus

Troppen ser meget bra ut og Vikings trenerteam har mange spillere å velge i om dagen. Zymer Bytyqi og Stian Michalsen spilte for rekruttlaget i går og blir ikke med i kveld, men ellers er de aller fleste tilgjengelige.

Viking har som kjent sikret seg både Ylldren Ibrahimaj fra Mjøndalen og Johnny Furdal fra Nest-Sotra i dette overgangsvinduet, og denne uken ble også Staal Jørpelands storscorer, Even Østensen, klar for spill i mørkeblått. Han er med i troppen til kampen i kveld.

Også Nest-Sotra har fått inn et par nye spillere i sommer, og kanskje mest spennende er den danske spilleren, Oliver Kjærgaard, som de leier fra Tromsø. 20-åringen, som har flere aldersbestemte landskamper på CV’en, skal nok bidra til å tette hullet etter Johnny Furdal og skal være spilleklar til kveldens kamp.

Ingen av lagene har spillere ute med karantene.

Kortstokken Nest-Sotra

Haris Cirak - 5 gule
Sondre Liseth, Kristoffer Nesse Stephensen og Alexander Dang - 3 gule
Kristoffer Bidne, Erlend Hellevik Larsen, Bjarte Haugsdal og Egil Selvik - 2 gule

Kortstokken Viking

Julian Ryerson (gått til Union Berlin) og Leo Østigård (tilbake i Molde) - 4 gule
Viljar Vevatne, Usman Sale, Tommy Høiland, Zlatko Tripic, André Danielsen, Kristian Thorstvedt, Rolf Daniel Vikstøl og Rasmus Martinsen - 2 gule
8 spillere har 1 gult kort

Tidligere møter

Nest-Sotra - Viking 5-0 (OBOS-ligaen, 2018)
Viking - Nest-Sotra 3-0 (NM, 2003)

Kom på kamp

Det er meldt sol og fint vær, Viking er i form og den beste måten å avslutte helgen på er selvsagt med en tur på stadion, så ingen grunn til å ikke ta turen til SR-Bank Arena i kveld. Viking jakter som nevnt sin sjette strake seire og ikke minst er ønske om å revansjere det forsmedelige tapet på Ågotnes sterkt.

Kampstart er klokken 18.00. FanZone, med hoppeslott for de minste, åpner èn time før avspark, bak hovedtribunen.

Velkommen til kamp, billetter finner du her

Skulle du ikke ha mulighet til å komme på stadion, vises kampen på Eurosport Pluss og Eurosport Player.

Annonse fra Eliteserien: