Viking - Lillestrøm. Tommy Høiland farlig frempå i 1. omgang. Foto: Tore Fjermestad

Før kampen: Viking - Lillestrøm

Nye poeng ligger klare til å deles ut når eliteserieballen ruller på SR-Bank Arena søndag. (Foto: Tore Fjermestad)

Avspark klokken 18.00. Har du gyldig fravær, men tilgang på skjerm, vises kampen på Eurosport Pluss og i Eurosport Player. Det er også mulig å holde seg oppdatert via NRK Sport sin forballsending. Og via Vikings Twitter-konto.

Cuprus

Det var et Stavanger i cuprus som ruslet hjem fra Stadion sent onsdag kveld. Samtlige hadde vært vitne til en festforestilling, en forestilling som skrives inn i historiebøkene etter strålende prestasjoner både på bane og tribune.

Saken fortsetter under bildet.

170A3295
Det var en helt fantastisk ramme rundt onsdagens semifinale. Foto: Sander Selsvik Jacobsen

Viking gikk ut i hundre og tok ledelsen før det var gått ti minutter. Løftet frem av publikum og en enorm sult, spilte laget rundt med Ranheim og gikk til pause med en 2-0-ledelsen.

I andre omgang roet det seg noe. Men ikke før Benjamin Källman hadde sørget for 3-0, med litt hjelp av en Ranheim-spiller.

Etter en slik kveld tar det naturligvis litt tid å lande. Men da klokken ringte torsdag morgen, var semifinalen historie og fokuset rettet mot søndagen.

– Vi begynte med analysen av Lillestrøm torsdag, sier assistenttrener Morten Jensen, som innrømmer at det var litt tyngre enn vanlig å nullstille. 

Men når neste kamp kommet så kjapt, har man ikke så mye valg. Det vil likevel være naturlig å anta at det som skal skje på Ullevaal 8. desember, kommer til å ligge i bakhodet på spillerne fremover.

Det blir et høydepunkt. Uansett. Ikke bare i sesongen, men for mange gjerne også i hele karrieren. Det er en kamp alle har lyst til å spille. 

Jensen sier de har hatt fokus på nettopp dette, at cupfinalen ikke skal bli altoppslukende fremover. Dette var noe han og Zlatko Tripic pratet om allerede før trening torsdag.

– Spillerne er veldig opptatt av at nå har de lagt alt cupfinalesnakket bak seg. Alt blir tatt vare på av administrasjonen i klubben, så nå er det bare for spillerne å fokusere på seriespillet, så kommer jo cupfinalen når den kommer, forteller Jensen.

Saken fortsetter under bildet.

170A3766
Morten Jensen gir Adrian Nilsen Pereira en god klem etter semifinaleseieren. Foto: Sander Selsvik Jacobsen

Topp fire er innen rekkevidde

Assistenttreneren kan fortelle oss at det er et godt, fysisk lag som kommer til Jåttåvågen for å jakte poeng. Et lag som kjemper for å sikre plassen. Det blir en tøff kamp, og antageligvis tett og jevnt. 

Viking har vært gode hjemme denne sesongen, og har vunnet seks av de syv siste på SR-Bank Arena. Med seier søndag lever håpet om å snike seg forbi Rosenborg og ta 4. plassen. Og kanskje til og med blande seg inn i kampen om en bronse. 

– Vi vet at her hjemme har vi vært bunnsolide, vi har ikke tapt siden kampen mot Molde (4. august). Så vi håper jo at vi kan gå rent trav her på hjemmebane og ta tre poeng, og henge med Rosenborg og Odd, sier Jensen.

Rosenborg spilte fredag 3-3 borte mot Strømsgodset, og ligger nå fem poeng foran. Vinner Viking søndag kuttes avstanden til to poeng. Neste hjemmekamp er det nettopp Rosenborg som kommer på besøk.

Topp fem – (kamper) poeng
1. Molde – (27) 59
2. Bodø/Glimt – (26) 50
3. Odd – (26) 46
4. Rosenborg – (27) 45
5. Viking – (26) 40
 
FEM SISTE:
Viking - Ranheim (NM) 3-0
Kristiansund - Viking 4-2
Viking - Tromsø 2-1
Stabæk - Viking 0-0
Viking - Mjøndalen 4-1
 
LAGOPPSTILLING FORRIGE KAMP (4-3-3):

Iven Austbø – Søndre Flem Bjørshol, Runar Hove, Viljar Helland Vevatne, Adrian Nilsen Pereira – Kristian Thorstvedt, Kristoffer Løkberg, Fredrik Torsteinbø – Ylldren Ibrahimaj, Benjamin Källman, Zlatko Tripic

Ikke vunnet siden forrige tur til Rogaland

Søndagens gjester kommer fra 0-0 hjemme mot Vålerenga forrige lørdag, en kamp som nok kommer til å bli husket best for rammen rundt.

Selv om det er fryktelig mye som skal gå galt for at det skal kunne skje, er Lillestrøm per dags dato i fare for å rykke ned. De fleste vet jo at det ikke kommer til å skje. Lillestrøm rykker jo aldri ned. Sånn er det bare. Men lagets trener, Jörgen Lennartsson, vil nok likevel sørge for at det det også blir teoretisk umulig snarest.

Kanarifugla ligger på 11. plass, fire poeng foran Sarpsborg 08 som er nummer 14. Gultrøyene har kun sluppet inn ett mål mer enn Viking, men har scoret tredje færrest mål i Eliteserien denne sesongen.

På de syv kampene laget har spilt de to siste månedene, har de scoret fem mål. Ikke siden Haugesund ble slått 2-0, forrige gang LSK var i Rogaland, har de scoret mer enn ett mål i en kamp.

Saken fortsetter under bildet.

NGFT76rrmJM
Fredrik Torsteinbø debuterte for Viking forrige gang Lillestrøm var på besøk. Her i duell med Ifeany Mathew. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Morten Jensen tror Viking skal få jobbe hardt for scoringene når Lillestrøm kommer til Stadion.

– Vi forventer et lag som kommer til å ligge tett og kompakt, sier han og trekker frem LSKs dødball- og kontringsstyrke som noe av det man må passe seg for.

På bortebane står Lillestrøm med 2-4-7 (seier-uavgjort-tap). I Stavanger, siden 2004, har de vunnet tre ganger. Viking har vunnet fire, mens det har blitt uavgjort hele åtte ganger.

Det er svært mange piler som peker i retning av at det kommer til å bli jevnt også denne gang. De åtte siste oppgjørene i Stavanger har endt: 2-2, 2-2, 1-0, 0-0, 2-2, 1-2, 2-0 og 0-0. Ikke siden 2009 har ett av lagene greid å score mer enn to mål på det andre. Da endte det 4-2 til Viking.

På de fem siste kampene har Lillestrøm spilt uavgjort fire ganger. I den femte kampen, som endte med tap, kom målet som senket dem fire minutter på overtid, og var attpåtil et selvmål.

FEM SISTE:
Lillestrøm - Vålerenga 0-0
Strømsgodset - Lillestrøm 1-1
Lillestrøm - Bodø/Glimt 0-0
Molde - Lillestrøm 2-1
Lillestrøm - Kristiansund 1-1
 
LAGOPPSTILLING FORRIGE KAMP (4-4-2):

Marko Maric – Simen Rafn, Jonas Tamm, Tobias Salquist, Simen Kind Mikalsen – Aleksander Melgavis, Ifeanyi Mathew, Fredrik Krogstad, Kristoffer Ødemarksbakken – Daniel Gustafsson, Thomas Lehne Olsen

Poengkongene

Kristian Thorstvedt scoret det første mot Ranheim, og viste med måten han kastet seg inn i duellen med keeper og en forsvarsspiller på, at han er villig til å gi alt for en scoring.

Ylldren Ibrahimaj både scoret og hadde målgivende, og leverte en glimrende semifinale. Arendalitten viste igjen at han er en mann for de store anledningene, og nettopp hvor viktig han er for lagets poengproduksjon.

Benjamin Källman har startet fire av de fem siste kampene og er nok høyaktuell også til denne kampen da Tommy Høiland fortsatt er uaktuell. Finnen scoret et halvt mål i semien, da han headet via en Ranheim-spiller og i mål.

FLEST SCORINGER VIKING:
8 – Kristian Thorstvedt og Tommy Høiland
4 – Zlatko Tripic, Even Østensen og Fredrik Torsteinbø
2 – Benjamin Källman, Adrian Nilsen Pereira, Zymer Bytyqi, Ylldren Ibrahimaj, Samúel Kári Fridjónsson og Runar Hove
 
FLEST MÅLGIVENDE VIKING:
10 – Ylldren Ibrahimaj
4 – Tommy Høiland og Zlatko Tripic
3 – Adrian Nilsen Pereria
 
FANTASY TOPP TRE VIKING:
113 poeng – Iven Austbø (5,1 mNOK)
108 poeng – Kristian Thorstvedt (7,0 mNOK)
100 poeng – Zlatko Tripic (6,4 mNOK)
 
Saken fortsetter under bildet.
 
Iven Austbø har hatt en glimrende sesong, og er lagets beste poengplukker på Eliteserien Fantasy. Foto: Sander Selsvik Jacobsen
Iven Austbø har hatt en glimrende sesong, og er lagets beste poengplukker på Eliteserien Fantasy. Foto: Sander Selsvik Jacobsen

 

FLEST SCORINGER Lillestrøm:
8 – Thomas Lehne Olsen
4 – Arnór Smárason
3 – Tobias Salquist og Kristoffer Ødemarksbakken
 
FLEST MÅLGIVENDE Lillestrøm:
4 – Arnór Smárason og Daniel Pedersen
3 – Aleksander Melgavis
2 – Simen Rafn og Thomas Lehne Olsen
 
FANTASY TOPP TRE LILLESTRØM:
93 poeng – Marko Maric (4,6 mNOK)
88 poeng – Thomas Lehne Olsen (9,1 mNOK)
86 poeng – Tobias Salquist (4,6 mNOK)
 

Råtassene

Ingen lag har spillere ute med karantene.

FLEST KORT VIKING:
7 gule – Samúel Kári Fridjónsson og Zlatko Tripic
5 gule – Tommy Høiland og Runar Hove
4 gule – Rolf Daniel Vikstøl, Kristian Thorstvedt, Kristoffer Løkberg
 
FLEST KORT Lillestrøm:
4 gule – Tobias Salquist og Kristoffer Ødemarksbakken
3 gule – Frode Kippe, Aleksander Melgavis og Fredrik Krogstad
1 rødt – Sheriff Sinyan

Saken fortsetter under bildet.
 
Det har gått hardt for seg i tidligere møter. Denne sesongen har Viking flest gule kort i Eliteserien, Lillestrøm nest færrest. Foto: Tore Fjermestad
Det har gått hardt for seg i tidligere møter. Denne sesongen har Viking flest gule kort i Eliteserien, Lillestrøm nest færrest. Foto: Tore Fjermestad

Tidligere møter

Forrige gang ett av lagene scoret mer enn to mål på det andre, var i 2009. Da vant Viking 4-2. Birkir Bjarnason scoret to ganger. Håkon Skogseid og Tomasz Sokolowski sto for de andre to målene.

Arild Sundgot og Bjørn Helge Riise lagde Lillestrøms mål

Den sesongen endte Viking på 10. plass, Lillestrøm på 11. – kun ett poeng bak.

Saken fortsetter under videoen.


Siste ti
Lillestrøm - Viking 0-2, Eliteserien 2019
Viking - Lillestrøm 2-2, Eliteserien 2017
Lillestrøm - Viking 1-0, Eliteserien 2017
Viking - Lillestrøm 2-2, Tippeligaen 2016
Lillestrøm - Viking 1-2, Tippeligaen 2016
Viking - Lillestrøm 1-0, Tippeligaen 2015
Lillestrøm - Viking 2-1, Tippeligaen 2015
Viking - Lillestrøm 0-0, Tippeligaen 2014
Lillestrøm - Viking 0-1, Tippeligaen 2014
Viking - Lillestrøm 2-2, Tippeligaen 2013
 

27. serierunde (01. - 04. nov.)

FREDAG KL. 19.00

Strømsgodset - Rosenborg 3-3

LØRDAG KL. 18.30

Molde - Kristiansund 2-0

SØNDAG KL. 18.00
Bodø/Glimt - Haugesund
Ranheim - Stabæk
Sarpsborg 08 - Tromsø
VIking - Lillestrøm
SØNDAG KL. 20.00

Vålerenga - Brann

MANDAG KL. 19.00

Odd - Mjøndalen

Praktisk info

Fanzone finner du bak Bouvet-tribunen på sørsiden av SR-Bank Arena. Her er det kiosk, pizzautsalg, salg av supporterutstyr, musikk og mange ulike familieaktiviteter frem mot kampstart. Åpner én time før avspark.

TOGTIDER:

Fra Stavanger (i Jåttåvågen):

15:54 (16:01)
16:54 (17:01)
 

Fra Egersund (i Jåttåvågen):

15:20 (16:21)
16:07 (17:12)
16:20 (17:21)
 
BUSS:
Sjekk Kolumbus reiseplanlegger:
 
PARKERING:

Det er begrenset parkering i området, men kjører du bil anbefales parkering på Jåttå Vidergående Skole eller ved idrettsanlegget til Hinna Fotball. 

BORTESUPPORTERE

Tilreisende supportere holder til på felt E, med inngang like ved administrasjonen på nedsiden av Stadion. Her er det tilgang til egen kiosk og toaletter.

Billetter finner dere her

Velkommen til SR-Bank Arena!

Annonse fra Eliteserien: