Viking-Bodø/Glimt 2-3. Iven Austbø.

Før kampen: Viking - Bodø/Glimt

Endelig er det duket for hjemmekamp igjen. Vi ser nærmere på hva vi har i vente når sesongens store overraskelseslag kommer på besøk. (Foto: Lars Kristian Aalgaard)

Ikke siden Stabæk – som for øvrig kommer tilbake til Stavanger på onsdag for å spille cupkamp – ble slått 16. mai har det blitt spilt eliteseriefotball på SR-Bank Arena. Og selv om Jon, Phil X, David og resten av Bon Jovi gjorde så godt de kunne, skal det bli godt å få servert litt skikkelig underholdning fra Ylldren, Kristian, Tommy og resten av Viking-guttene på Stadion igjen.

Godt tak på Glimt

Lagene som fortsatt er med i cupen er inne i et tøft kampprogram. Viking spilte seriekamp søndag og cupkamp onsdag. Nå er det ny seriekamp søndag, cupkamp onsdag og ny seriekamp søndag. Men det er slik vi liker det!

Det betyr likevel at man må forvente å se et par forandringer på laget etter hvert, kanskje allerede mot Bodø/Glimt. Da er det godt å ha en nærmest full stall å velge i. 

Kamptroppen blir for øvrig den samme som mot Sandnes Ulf.

Hjemme står Viking med tre seire og én uavgjort hittil i sesongen. Det har bidratt til at det foreløpig er kortere vei (tre poeng) opp til tredjeplass og medalje enn det er til tredje sisteplass og nedrykk (syv poeng). Med andre ord ligger man for øyeblikket godt i rute med tanke på målsetningen om å holde plassen.

Også i cupen går det bra. For første gang siden 2015 er Viking i fjerde runde, og allerede førstkommende onsdag kommer Stabæk som nevnt på besøk.

Fem seire og kun ett tap på de åtte siste tellende kampene forteller oss at laget er i brukbar form.

Tidligere i uken ble Sandnes Ulf slått 2-1 borte, i en kamp hvor Høiland avsluttet et vakkert angrep med hodet på det ene målet og Ylldren Ibrahimaj viste alle hvordan frispark skal tas da han limte ballen i krysset fra 18 meter på det andre.

Denne uken ble det også klart at Bjarne Berntsen forlenger avtalen sin med klubben i ytterliggere to år.

Historisk har Viking hatt et godt tak på Bodø/Glimt. Av totalt 46 kamper, har Viking vunnet 24, Bodø/Glimt 11. Kun to ganger har nordlendingene vunnet i Stavanger (2014 og 2003).

Akkurat nå er det tre poeng som skiller lagene, og for å snike seg forbi Bodø/Glimt på tabellen må Viking minst tangere den største hjemmeseieren mot laget. Den kom i 1995 da Viking vant hele 6-0 etter scoringer fra Gunnar Aase (2), Sander Solberg (2), Egil Østenstad og Ingve Bøe. Bjarne Berntsen var også den gang trener.

Medaljekandidat?

Gultrøyene fra Nordland har vært Eliteseriens store overraskelse denne sesongen. Fint plassert på tredje plass på tabellen, åtte poeng bak Molde som ligger øverst, men med tre kamper mindre spilt, har bodøværingene nok også overrasket seg selv litt.

På topp har de en av ligaen farligste angrepstrioer. Amor Layoni er lagets toppscorer med fem mål, og den svenske kantspilleren har vært en av Eliteseriens aller beste spillere hittil i år.  På den andre kanten finner vi Håkon Evjen. U20-landslagsspilleren har også hatt en strålende sesong, og huskes kanskje best for kremmerhuset han satte en halvtime på overtid borte mot Mjøndalen. Evjen er kjapp, teknisk, uredd og evner å dra av et par mann for å komme seg i posisjon. Han har også en meget god pasnings- og skuddfot.

I midten av disse finner vi en lokal gammel kjenning. Geir André Herrem har omsider fått sitt gjennombrudd i norsk toppfotball, ti år etter at han herjet med Viking-forsvaret for Ålgård i cupen. Den gang scoret han to mål og satte en ball i stolpen like før slutt da Børre Steenslid og Rangvald Soma fikk kjørt seg i en kamp Viking til slutt vant 3-2.

Herrem gikk til Bodø/Glimt etter å ha bøttet inn mål for Åsane i et par sesonger. Etter en litt anonym fjorårssesong, har han virkelig vist hva som bor i ham nå og står med tre scoringer i serien så langt. Rykket, arbeidskapasiteten og evnen til å avgjøre når det virkelig gjelder, gjør at Viking-forsvaret må være på vakt. Og legger man til at han er Bryne-gutt, vet vi av erfaring at han nok har ekstra lyst til å score akkurat i kveld.

Bodø/Glimt er ute av årets cup og har derfor hatt litt mer hvile enn Viking denne uken. Om det får noen betydning for kveldens kamp, gjenstår å se. Men det er uansett et lag som har ambisjoner om å holde seg der oppe på tabellen som de er nå, så her må Viking opp på sitt beste for å ta alle tre poengene.

Se opp for

Geir André Herrem og Håkon Evjen.

Slik startet de forrige kamp

Ricardo Friedrich – Erlend Dahl Reitan, Brede Moe, Marius Lode, Fredrik Bjørkan  – Morten Konradsen, Patrick Berg, Ulrik Saltnes – Håkon Evjen, Geir André Herrem, Amor Layoni

Fem siste Bodø/Glimt
Bodø/Glimt - Strømsgodset 2-0
Strømmen - Bodø/Glimt 2-1 (NM)
Bodø/Glimt - Brann 1-2
Tromsø - Bodø/Glimt 1-2
Haugesund - Bodø/Glimt 1-1
 
Fem siste Viking
Sandnes Ulf - Viking 1-2 (NM
Lillestrøm - Viking 0-2
Hinna - Viking 1-4 (NM)
Molde - Viking 5-1
Viking - Stabæk 3-0
 
Flest scoringer Bodø/Glimt
5 – Amor Layoni
3 – Håkon Evjen og Geir André Herrem
2 – Morten Konradsen og Fredrik Bjørkan
 
Flest scoringer Viking
5 – Kristian Thorstvedt
4 – Tommy Høiland
2 – Ylldren Ibrahimaj og Zymer Bytyqi
 
Flest målgivende Bodø/Glimt
2 – Håkon Evjen og Philip Zinckernagel
1 – Seks spillere
 
Flest målgivende Viking
5 – Ylldren Ibrahimaj
1 – Seks spillere
 
Fantasy topp tre Bodø/Glimt
63 poeng – Amor Layoni (7,5mNOK)
55 poeng – Håkon Evjen (4,9 mNOK)
47 poeng – Fredrik Bjørkan (5,1 mNOK)
 
Fantasy topp tre Viking
62 poeng – Kristian Thorstvedt (6,5 mNOK)
51 poeng – Ylldren Ibrahimaj (5,6 mNOK)
47 poeng – Iven Austbø (4,8 mNOK) og Viljar Helland Vevatne (4,6 mNOK)
 
Spillerstatus

Kun Axel Óskar Andrésson er ute med skade. Ingen soner karantene.

For gjestene skal det være en full tropp å velge i, med unntak av langtidsskadde Vegard Leikvoll Moberg.

Kortstokken Bodø/Glimt
3 gule – Vegard Leikvoll Moberg og Erlend Dahl Reitan
2 gule – Marius Lode
1 gult – Åtte spillere
 
Kortstokken Viking
4 gule – Zlatko Tripic
1 rødt – Usman Sale
3 gule – Tommy Høiland
 
Siste møter
Bodø/Glimt - Viking 0-2, TL 2016
Viking - Bodø/Glimt 2-0, TL 2016
Viking - Bodø/Glimt 2-1, TL 2015
Bodø/Glimt - Viking 0-3, TL 2015
Bodø/Glimt - Viking 3-2, TL 2014
Viking - Bodø/Glimt 2-3, TL 2014
Bodø/Glimt - Viking 2-0, TL 2009
Viking - Bodø/Glimt 3-2, TL 2009
Bodø/Glimt - Viking 3-2, TL 2008
Viking - Bodø/Glimt 2-0, TL 2008
 
12. serierunde
Lørdag 22. juni kl. 18.00

Strømsgodset - Molde 0-4

Søndag 23. juni kl. 15.00

Vålerenga - Sarpsborg 08

Kl. 18.00
Viking - Bodø/Glimt
Kristiansund - Stabæk
Odd - Haugesund
Ranheim - Mjøndalen
Tromsø - Rosenborg
Kl. 20.00

Brann - Lillestrøm

Kom på kamp

Et tilskuersnitt på 11 444 lar seg høre. Kun Brann og Rosenborg kan skimte med bedre tall. Støtten, både hjemme og borte, har vært enorm så langt i sesongen. Forhåpentligvis fortsetter det når Bodø/Glimt kommer til byen.

Kampinfo:
Viking - Bodø/Glimt
Søndag 23. juni kl. 18.00
SR-Bank Arena
Portene åpner kl. 16.30
Fanzone under Bouvet-tribunen (langsiden mot sør)
 
Annonse fra Eliteserien: