Møter en målfarlig uavgjortspesialist

Sesongens sjette hjemmekamp står for tur når Kristiansund gjester SR-Bank Arena søndag kveld. Avspark klokken 18.

(Foto: NTB Scanpix)

Slik ser du kampen

Her er en oversikt over hvor du kan få med deg søndagens kamp.

  • TV: Alle TV-distributører (Altibox, Get, Riks TV osv.) har Eliteserien i en av sine pakker. Bare sørg for at du har det inkludert i din pakke. Kampen vises på TVNorge.
  • Stream: Ønsker du å streame kampen, gjør du det ved å skaffe deg et abonnement på Dplay.

Klikk her for å få tilgang til Dplay

Noe å bygge videre på

En god førsteomgang mot Rosenborg torsdag endte til slutt i et marerittresultat. Viking var det klart beste laget før pause på Lerkendal og hadde flere store sjanser som burde blitt utnyttet bedre. Blant annet var man alene gjennom med keeper, og nok en gang traff man stolpen, noe kun Start gjør oftere enn Viking i Eliteserien.

Da Berntsens gutter ikke maktet å få ballen i nota, scoret i stedet Rosenborg. Tre ganger. Og da var det punktum finale. Kampen minnet litt om den i Bergen; man klør seg i hodet etterpå og lurer på hvordan i alle dager man kunne tape en slik kamp med tre mål. Men slik er fotballen noen ganger.

Og det var tross alt mye positivt å ta med seg fra førsteomgangen. Viking fortsatte der de slapp mot Sarpsborg 08 og så meget bra ut offensivt. Man gikk ut på Lerkendal med ønske om å ta styringen, noe man greide og som resulterte i flere målsjanser. Fortsetter man i samme sporet vil målene også komme. Forhåpentligvis allerede mot Kristiansund.

Veton Berisha fikk noen gedigne muligheter uten å score på Lerkendal. Søndag sitter de! Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
Veton Berisha fikk noen gedigne muligheter uten å score på Lerkendal. Søndag sitter de! Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Det som ikke var så bra, var hvor lett Rosenborg fikk score tre mål.

På det tredje målet fikk de slå upresset inn i boks, hvor Torgeir Børven kunne prikke ballen i mål med hodet, etter å ha sneket seg mellom to av våre stoppere. På det andre er det jaggu ikke godt å si hva som skjer. Det som er sikkert, er at sånt kan ikke skje. Og på det første fikk Pål André Helland gå innover og avslutte med venstrefoten. Det visste man på forhånd at ikke var noen god ide, og er noe man i hvert fall ikke kan la en bestemt herremann få lov til søndag.

Amahl Pellegrino har så langt scoret ni ganger denne sesongen, og angriperen har mastergrad i nettopp det å skjære innover i banen og plassere ballen i lengste for keeper. Det gjorde han blant annet på to av de tre målene han scoret mot Viking forrige gang lagene møttes. Da ble det 2-4-tap på Kristiansund stadion.

Lagene møttes på SR-Bank Arena i seriepremieren i fjor. Da vant Viking 2-0, etter mål av Zymer Bytyqi og Zlatko Tripic.


Viking har scoret i samtlige hjemmekamper så langt i sesongen. Kristiansund har scoret i fem av seks bortekamper. Det kan jo tyde på at vi får sett scoringer på SR-Bank Arena.

Etter Sandefjords seier over Molde lørdag, ligger Viking nå på 13. plass, tre poeng foran Mjøndalen på kvalifiseringsplass. Kristiansund ligger på 7. plass.

Lagoppstilling forrige kamp:

Arild Østbø – Fredrik Torsteinbø, Henrik Heggheim, Viljar Helland Vevatne, Adrian Nilsen Pereria – Kristoffer Lie Løkberg, Joe Bell, Johnny Furdal – Ylldren Ibrahimaj, Veton Berisha, Zymer Bytyqi

Fem siste Viking

Rosenborg - Viking 3-0
Viking - Sarpsborg 08 3-0
Haugesund - Viking 0-2
Molde - Viking 5-0
Viking - Odd 1-2
 

Mye uavgjort og mange mål

Søndagens gjester kommer fra en 3-1-seier hjemme over Sandefjord. I tillegg til at de hadde hjemmekamp, spilte de også onsdag, altså dagen før Viking, noe som gjør at de har hatt bedre tid til å restituere og lade best mulig opp til kamp enn Berntsens gutter, som hadde seg en rolig økt i Trondheim før hjemreise dagen etter kamp.

Før seieren over Sandefjord, må vi én måned – eller syv kamper – tilbake i tid for å finne forrige KBK-seier. Da slo de Mjøndalen. Laget fra Nordmøre står så langt med tre seire, seks uavgjorte og to tap – et av dem knepent i Bodø. Ingen lag i Eliteserien spiller uavgjort oftere enn Christian Michelsens.

Kristiansund er det laget som scorer tredje mest i ligaen og har så langt puttet 21 ganger. Syv av disse kom i storseieren over Aalesund i andre serierunde.

Som i fjor er Amahl Pellegrino lagets farligste foran mål. Han står som tidligere nevnt med ni scoringer. Og som i fjor er Liridon Kalludra lagets store servitør. Han har så langt produsert fire målgivende.

Lagoppstilling forrige kamp: 

Eirik Holmen Johansen – Bent Sørmo, Aliou Coly, Dan Peter Ulvestad, Christoffer Aasbak – Olaus Skarsem, Andreas Hopmark, Amidou Diop – Sondre Sørli, Flamur Kastrati, Amahl Pellegrino

Fem siste Kristiansund

KBK - Sandefjord 3-1
Brann - KBK 1-1
KBK - VIF 0-0
Bodø/Glimt - KBK 2-1
KBK - Stabæk 1-2
 

Skader og suspensjoner

Mot Rosenborg var "Yanni" endelig tilbake etter skade og med i troppen. Denne gang er det "Jeffy" som kan stryke navnet sitt på skadelisten, som nå "bare" består av Iven Austbø, Even Østensen, Sondre Flem Bjørshol og Runar Hove.

Hos Kristiansund skal Amahl Pellegrino og Bent Sørmo vare usikre, mens Flamur Kastrati og langtidsskadde Sean McDermott er uaktuelle.

Seks siste møter mot hverandre

Kristiansund - Viking 4-2, 2019
Viking - Kristiansund 2-0, 2019
Kristiansund - Viking 0-2, 2017
Viking - Kristiansund 2-1, 2017
Kristiansund - Viking 1-1 (2-3, etter straffer), kvartfinale i NM
 

Flest scoringer Viking

2 – Veton Berisha, Ylldren Ibrahimaj, Zymer Bytyqi, Kristoffer Lie Løkberg og Adrian Nilsen Pereira
1 – Even Østensen, Viljar Helland Vevatne og Fredrik Torsteinbø
 
Bli med i målklubben

 

Flest scoringer Kristiansund 

9 – Amahl Pellegrino
2 – Liridon Kalludra, Amin Askar, Bendik Bye
1 – Sondre Sørli, Christophe Psyché, Olaus Skarsem, Bent Sørmo, Andreas Eines Hopmark, Dan Peter Ulvestad
 

Flest målgivende Viking

2 – Adrian Nilsen Pereira, Zymer Bytyqi og Veton Berisha
1 – Johnny Furdal, Joe Bell, Ylldren Ibrahimaj og Fredrik Torsteinbø
 

Flest målgivende Kristiansund

4 – Liridon Kalludra
2 – Sondre Sørli
1 – Elleve spillere
 

Råtassene Viking 

2 gule kort – Rolf Daniel Vikstøl, Even Østensen, Tommy Høiland, Viljar Helland Vevatne
1 gult kort – Arild Østbø, Iven Austbø, Ylldren Ibrahimaj, Veton Berisha, Fredrik Torsteinbø, Joe Bell
 

Råtassene Kristiansund 

2 gule kort – Amidou Diop, Erlend Ernst Sivertsen
1 gult kort – Syv spillere 
 

Kort totalt Viking

14 gule kort

Kort totalt Kristiansund

11 gule kort

Fantasy topp tre Viking

45 poeng – Adrian Nilsen Pereira
42 poeng – Zymer Bytyqi
40 poeng – Veton Berisha
 

Fantasy topp tre Kristiansund

77 poeng – Amahl Pellegrino
40 poeng – Liridon Kalludra
37 poeng – Andreas Hopmark og Bent Sørmo
 
Kampdag  Yanni KBK

 

Annonse fra Eliteserien: