Før kampen: Strømsgodset - Viking

Zymer Bytyqi og Viking setter kursen for Drammen mandag, hvor en motstander det har vist seg vanskelig å slå de siste årene venter. (Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix)

Nok en gang skal Viking få gleden av å spille en serierunde ut, denne gang sammen med Strømsgodset. Sist mandag avsluttet de mørkeblå den 6. serierunden med kamp mot Vålerenga på SR-Bank Arena, i det som ble et underholdende oppgjør, men som manglet en vinner.

Vinneren kunne fort blitt Viking. Med litt mer marginer med seg kunne man ha ledet 2-0 til pause, da et par store sjanser ble reddet av en god Adam Larsen Kwarasay i Vålerenga-buret.

Og med en halvtimes spill elleve mot ti, etter at gjestenes Mohammed Abu ble utvist, ble forholdene for tre poeng lagt til rette enda bedre. Men gjestene fra Oslo holdt stand, og hadde også sine egne sjanser. Da var det godt å ha Iven Austbø bakerst, som spesielt ved én anledning reddet mesterlig.

Det ene poenget betyr at Viking står med kun ett poeng på de tre siste kampene. Det er noe de mørkeblå ønsker å gjøre noe med mandag.

Smittsom entusiasme

Til tross for dårlig poengfangst, viste Viking frem godt spill både mot Odd i Skien og Vålerenga i Stavanger – samt i deler av kampen mot Ranheim. Og det er nok ikke all verden av justeringer som skal til for å vippe kampene i rett favør fremover.

Defensivt ser det greit ut. Mot Ranheim gamblet man og satte alle pengene på scoring på slutten. Det straffet seg og resultatet ble stygt. Men mot Odd og Vålerenga var det for det meste solid bakover, og motstanderne slapp til få sjanser.

Offensivt sprudler det fortsatt som helt i starten på sesongen. Når vingene setter fart og indreløperne kommer i boks, blir det farlig hver eneste gang. På offensiv dødball ser det bedre og bedre ut, og nå har også Tommy Høiland begynt å score mål igjen. Kanskje setter han et par på sin gamle hjemmebane.

Innsatsen spillerne viser om dagen er strålende. Entusiasmen fra kunstgressmatta spredde seg til langt opp på tribunen mandag, og viljen til å blø for drakten og hverandre, er beundringsverdig.

Lenge siden sist

Marginene som helt klart var på Vikings side i de første kampene, har vippet litt andre vei de tre sist. Forhåpentligvis er det stang inn igjen på mandag, noe som trengs på en bane det ikke har blitt seier på siden 2007.

Den gang scoret Peter Ijeh og Hannes Sigurdsson målene som sørget for 2-1-seier. Iven Austbø sto i mål og André Danielsen startet på midtbanen. På venstrebacken herjet far til Adrian Pereira, Thomas.

Sist lagene møttes på Marienlyst var i 2017. Da vant hjemmelaget 4-2. Samuel Adegbenro og Zymer Bytyqi scoret Vikings mål. Fra den gang har 14 av 18 spillere som var i kamptroppen forlatt klubben. Det er med andre ord et helt annet Viking-lag som gjester Drammen denne gang.

Saken fortsetter under bildet

Spillerne kriger i hver eneste duell. Her er det Tommy Høiland som gir alt i oppgjøret mot Vålerenga. Foto: Tore Fjermestad
Spillerne kriger i hver eneste duell. Her er det Tommy Høiland som gir alt i oppgjøret mot Vålerenga. Foto: Tore Fjermestad

 

Godset fra Drammen på Gamle Gress

Mandagens hjemmelag har fått en noe vanskelig åpning på årets sesong. Strengt tatt så har kanskje den dårlig formen fra i fjor, hvor de sikret plassen nærmest med siste spark på ballen, blitt med inn i 2019, for nå står drammenserne med kun to seire på sine siste tolv eliteseriekamper.

2019 startet riktignok bra, med 3-2-seier hjemme over Haugesund. Men etter det har det ikke blitt en eneste trepoenger.

Det har blitt ett poeng borte mot Brann og Rosenborg, og mot Odd i Skien forrige runde hadde de ett poeng i lomma. Men på overtid dukket Torgeir Børven opp og sørget for at Strømsgodset måtte dra slukøret hjem til Buskerud.

Hjemme har det etter seieren over Haugesund blitt tap mot Mjøndalen og Kristiansund. Alle oppgjørene har endt 3-2.

– Vi er alle av den formening at vi ikke har prestert godt nok. Så at folk er misfornøyde skjønner vi godt, sa Godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen til Eurosports Før runden og fortsatte:

– Vi må opp på et helt annet nivå enn det vi har vært i deler av alle kampene, faktisk. Det er deler av kampene vi er gode, og så er det deler hvor vi ikke er gode i det hele tatt.

Utfordringene til Godset ligger i at de slipper inn for mye mål. Spesielt hjemme. De er bra offensivt, og har et bra toppnivå, men de sliter med å få det ut, ifølge treneren.

Syv av åtte mål imot hjemme har kommet i første omgang, og Ingebretsen er klar på at de har gitt bort for enkle mål.

Nå er det en revansjesugen gjeng som tar imot Viking, og til Strømsgodsets egne hjemmesider er lagets trener tydelig på hva som blir kampplanen:

– Vi skal være fryktløse. Vi skal ut på Marienlyst og ta tak fra start. Jeg vil se et uredd Strømsgodset som har tempo i spillet, som tar ett skritt frem i stedet for tilbake. Sprint er nøkkelordet. Vi må være på framfoten og sprinte i press. Når vi vinner ballen skal det gå fort fremover med oss, forteller han.

Med seier kan Strømsgodset klatre helt opp i ryggen på Viking og lande på en 8. plass. Viking på sin side kan gå forbi Brann og Kristiansund, som begge har to kamper mer spilt, og legge seg på en 5. plass med seier.

Se opp for

Mustafa "Mos" Abdellaoue. Står med fem scoringer mot Viking, de fleste for Aalesund. Står med tre scoringer i Eliteserien 2019.

Slik startet de forrige kamp (5-4-1)

Viljar Myhra – Jonathan Parr, Jakob Glesnes, Yacouba Sylla, Lars Sætra, Lars-Cristopher Vilsvik – Amahl Pellegrino, Johan Hove, Herman Stengel, Kristoffer Tokstad – Mustafa "Mos" Abdellaoue

Statistikk og info

 
Fem siste Strømsgodset
Odd - Strømsgodset 2-1
Flint - Strømsgodset 0-7 (NM)
Strømsgodset - Kristiansund 2-3
Rosenborg - Strømsgodset 0-0
Strømsgodset - Mjøndalen 2-3
 
Fem siste Viking
Viking - Vålerenga 1-1
Frøyland - Viking 1-3 (NM)
Ranheim – Viking 5-2
Odd – Viking 1-0
Viking – Brann 2-1

Spilt S Vunnet V Uavgjort U Tap T + - +/- Poeng P
1 Aalesund Aalesund 0 0 0 0 0 0 0 0
2 Bodø/Glimt Bodø/Glimt 0 0 0 0 0 0 0 0
3 Brann Brann 0 0 0 0 0 0 0 0
4 Haugesund Haugesund 0 0 0 0 0 0 0 0
5 Kristiansund Kristiansund 0 0 0 0 0 0 0 0
6 Mjøndalen Mjøndalen 0 0 0 0 0 0 0 0
7 Molde Molde 0 0 0 0 0 0 0 0
8 Odd Odd 0 0 0 0 0 0 0 0
9 Rosenborg Rosenborg 0 0 0 0 0 0 0 0
10 Sandefjord Fotball Sandefjord Fotball 0 0 0 0 0 0 0 0
11 Sarpsborg 08 Sarpsborg 08 0 0 0 0 0 0 0 0
12 Stabæk Stabæk 0 0 0 0 0 0 0 0
13 Start Start 0 0 0 0 0 0 0 0
14 Strømsgodset Strømsgodset 0 0 0 0 0 0 0 0
15 Viking Viking 0 0 0 0 0 0 0 0
16 Vålerenga Vålerenga 0 0 0 0 0 0 0 0

Flest scoringer Strømsgodset
3 – Mustafa "Mos" Abdellaoue
2 – Amahl Pellegrino
1 – Marcus Pedersen, Lars Sætra og Johan Hove
 
Flest scoringer Viking
3 – Kristian Thorstvedt
2 – Ylldren Ibrahimaj og Tommy Høiland
1 – Zymer Bytyqi og Zlatko Tripic
 
Flest målgivende Strømsgodset

Fem spillere har én målgivende hver

Flest målgivende Viking
3 – Ylldren Ibrahimaj
1 – Zlatko Tripic, Tommy Høiland og Adrian Nilsen Pereira
 
Fantasy topp tre Strømsgodset
26 poeng – Mustafa "Mos" Abdellaoue
25 poeng – Yacouba Sylla
21 poeng – Viljar Myhra
 
Fantasy topp tre Viking
35 poeng – Ylldren Ibrahimaj
33 poeng – Kristian Thorstvedt
27 poeng – Iven Austbø
 
Spillerstatus

Viking: Axel Óskar Andrésson og Runar Hove er langtidsskadde. Johnny Furdal er tilbake på treningsfeltet, men har ennå et stykke igjen før han er klar. Rolf Daniel Vikstøl er usikker, men uansett ikke langt unna. Ingen spillere ute med karantene, men Zlatko Tripic er i faresonen med tre gule.

Strømsgodset: Nicholas Mickleson røk akillesen i kampen mot Odd og mister resten av sesongen. Marcus Pedersen og Martin Spelmann er ifølge Eurosport usikre. Ingen spillere ute med karantene, men Marcus Pedersen er i faresonen med tre gule.

Kortstokken Strømsgodset
3 gule – Marcus Pedersen
2 gule – Jakob Glesnes
9 spillere har ett gult kort
 
Kortstokken Viking
1 rødt – Usman Sale
3 gule – Zlatko Tripic
2 gule – Rolf Daniel Vikstøl, Tommy Høiland og Kristian Thorstvedt
 
Siste møter
Viking - Strømsgodset 0-1, Eliteserien 2017
Strømsgodset - Viking 4-2, Eliteserien 2017
Strømsgodset - Viking 1-1, Tippeligaen 2016
Viking - Strømsgodset  0-1, Tippeligaen 2016
Viking - Strømsgodset 1-1, Tippeligaen 2015
Strømsgodset - Viking 4-1, Tippeligaen 2015
Strømsgodset - Viking 2-1, Tippeligaen 2014
Viking - Strømsgodset 0-0, Tippeligaen 2014
Viking - Strømsgodset 1-0, Tippeligaen 2013
Strømsgodset - Viking 3-1, Tippeligaen 2013
 
7. serierunde
 
Lørdag 11.05 kl. 18.00

Lillestrøm - Rosenborg 1-1

Søndag 12.05 kl. 18.00
Haugesund - Bodø/Glimt 1-1
Molde - Mjøndalen 1-0
Ranheim - Vålerenga 1-5
Sarpsborg - Kristiansund 0-1
Tromsø - Odd 1-2
 
Kl. 20.00

Stabæk - Brann 0-1

Se kampen

Avspark i Drammen er klokken 19.00 mandag. Kampen vises på MAX, hvor sendingen starter kl. 18.30.

Info for tilreisende supportere:

Bortefelt Marienlyst stadion

  • Felt K3, kapasitet 713 ståplasser + 3 HC.
  • Fastpris: 220 kr for voksen og 130 kr for barn, student og senior.  
  • Kjøpes via link på motstanders hjemmeside eller på stadion ved ankomst.

Kjøp billetter til 16. mai-festen her

Annonse fra Eliteserien: