Viking - Stabæk. Zlatko Tripic i duell med Tobias Børekeeiet, som senere fikk rødt kort. Foto: Tore Fjermestad

Før kampen: Stabæk - Viking

Søndag drar Viking til Nadderud for å jage sin fjerde strake serieseier. Les mer om kampen mot de blaa her.(Foto: Tore Fjermestad)

Oppgjøret har avspark klokken 18.00 og kan ses på Eurosport Pluss og Eurosport Player. Har du tenkt deg på kamp, eventuelt vurderer du det, kan du finne nyttig informasjon ved å klikke deg inn på saken under.

Plassen er sikret

Sånn. Det blir eliteseriefotball også neste sesong. Punktum. Nå kan vi løfte blikket og se fremover – eventuelt oppover.

For etter mandagens 4-1 seier over Mjøndalen, står Viking med 36 poeng. Det er 15 mer enn Mjøndalen, som innehar kvalikkplassen, og syv mer enn laget som måtte spille kvalifisering i fjor hadde etter 30 serierunder. Med syv serierunder igjen å spille, våger vi påstå at dette skal holde.

Og så er jo 36 poeng kun fire færre enn det Rosenborg på fjerdeplass har...

Slapp av, vi skal ikke begynne å snakke om spill i Europa – helt ennå. Men det er jo hyggelig at klubben, rent poengmessig, for øyeblikket er langt nærmere spill utenfor landegrensene enn OBOS-ligaen.

Og når vi først er inne på hyggelig, må vi få minne om en viss kamp som spilles onsdag 30. oktober klokken 20.00. Da kommer nemlig Ranheim til Stavanger igjen, og anledningen er semifinale i cupen. 

Det er allerede solgt mange billetter. Så det er bare å få gang på det, bestille og komme seg på kamp. For denne vil du ikke gå glipp av!

Saken fortsatter under bildet

170A2625
Bli med å fyll opp stadion 30. oktober. Og støtt Runar Hove og guttene i jakten på en cupfinaleplass. Foto: Sander Selsvik Jacobsen

Snudde til seier

Denne uken ble det klart at Bjarne Berntsen, som forlenget sin kontrakt med klubben tidligere i sommer, får med seg resten av trenerteamet ut 2021. Altså blir Bjarte Lunde Aarsheim, Morten Jensen og Kurt Hegre med videre. 

Det er gledelig, og betyr at alt fokus kan legges i å stake ut kursen videre for vårt Dream Team.

Viking har lagt bak seg et tøft program med tre kamper på åtte dager. Det har endt med seks poeng og avansement til semifinale i cupen. Altså kunne det ikke gått bedre.

I mandagens kamp mot Mjøndalen gjorde Berntsens gutter noe de ikke har gjort før denne sesongen. For da Mjøndalen tok ledelsen etter fem minutter, tenkte nok de fleste at det ikke blir tre poeng i dag. Med god grunn.

For av de ti seriekampene Viking har havnet under i hittil i år, har kun den mot Mjøndalen endt med seier. To har endt uavgjort, mens det syv ganger har blitt tap.

Snur vi på det, og ser på kampene Viking har tatt ledesen i, får vi langt hyggeligere lesning. For av de elleve gangene Tripic og co. har scoret først, har ni resultert i seier og to i poengdeling. Ingen tapt!

Begge de to tidligere oppgjørene mot Stabæk denne sesongen har Viking tatt ledelsen i. Og begge er som kjent vunnet.

FEM SISTE:
Viking - Mjøndalen 4-1
Aalesund - Viking 1-1 (4-6 etter straffer)
Vålerenga Viking 0-4
Viking - Odd 2-0
Sarpsborg - Viking 2-2
 
LAGOPPSTILLING FORRIGE KAMP (4-3-3):

Iven Austbø – Sondre Flem Bjørshol, Runar Hove, Tord Johnsen Salte, Adrian Nilsen Pereira – Ylldren Ibrahimaj, Samúel Kári Frdijónsson – Zymer Bytyqi, Benjamin Källman, Even Østensen

I ferd med å styre klar nedryksstriden

Laget fra Bærum lå før runden som nummer elleve på tabellen, og er sånn sett ennå utsatt med tanke på å bli involvert i nedrykksstriden. Der var de med for fullt i fjor, og beholdt eliteserieplassen etter å ha slått Vikings opprykksrival Aalesund over to kvalifiseringskamper.

Samtidig har lagets form og poengsanking i det siste sørget for at de ser ut til å styre unna. For på de fire siste kampene har Stabæk slått nedrykkstruede Strømsgodset, tatt et knallsterkt poeng i Bodø og spilt uavgjot mot et annet bunnlag, Sarpsborg. I tillegg tapte de knepent hjemme for Molde, i en kamp de kunne fått med seg poeng fra med litt mer tur. De hadde både en annullert scoring og et stolpetreff på overtid.

Hjemme står laget med fire seire, tre tap og fem uavgjorte. 

Ifølge avisen Budstikka er Ola Brynhildsen, som har startet samtlige seriekamper i år, og Kasper Junker usikre til søndagens kamp.

Første gang lagene møttes på Nadderud var tilbake i 1995. Også da var Bjarne Berntsen trener. Også assistenttrener Bjarte Lunde Aarsheim var involvert. Han kom inn etter syv minutter for en skadet Ingve Bøe. Oppgjøret endte med 0-2-tap. Viking vant faktisk ikke borte mot Stabæk før i 2001, altså på syvende forsøk.

Men det har jevnet seg ut mer årene. Ser man på tallene nå, ser man at Stabæk står med åtte seire, Viking syv, mens seks har endt i poengdeling. Målforskjell: 25-24.

Sist Viking vant på Nadderud var i 2012.

Saken fortsetter under videoen


FEM SISTE:
Sarpsborg 08 - Stabæk 0-0
Stabæk - Molde 1-2
Bodø/Glimt - Stabæk 3-3
Stabæk - Strømsgodset 2-1
Rosenborg . Stabæk 3-2
 
LAGOPPSTILLING FORRIGE KAMP (4-3-3):

Marcus Sandberg – Ronald José Hernández, Yah Ihle Amankwah, Andreas Hanche-Olsen, Jeppe Moe – Sammy Skytte, Emil Bohinen, Ola Brynhildsen – Kasper Junker, Kosuke Kinoshita, Youssef Toutouh

Poengkongene

Med Kristian Thorstvedt, Tommy Høiland, og Zlatko Tripic, tre av dem med flest målpoeng for laget, på benken, var det som mot Vålerenga duket for andre poengplukkere da Mjøndalen gjestet SR-Bank Arena mandag.

Even Østensen satte inn utligningen, hans fjerde på sine fem siste kamper. Tar vi med scoringen i straffesparkkonkurransen mot Aalesund, står han med fem på sine fem siste.

2-1-målet mot Mjøndalen ble satt inn av Benjamin Källman på herlig vis, noe som gjør at finnen står med to mål på sine to siste kamper.

Legger vi til at midtstopper Runar Hove så ut som en klassespiss da han satte inn 3-1, og Johnny Furdal endelig fikk sitt første eliteseriemål, skjønnar man at det er mange som har lyst til å lage mål om dagen. Noe som jo må ses på som svært positivt.

FLEST SCORINGER VIKING:
8 – Kristian Thorstvedt og Tommy Høiland
4 – Zlatko Tripic og Even Østensen
2 – Zymer Bytyqi, Fredrik Torsteinbø, Ylldren Ibrahimaj, Benjamin Källman, Adrian Nilsen Pereira og Runar Hove
 
FLEST MÅLGIVENDE VIKING:
10 – Ylldren Ibrahimaj
4 – Tommy Høiland
3 – Zlatko Tripic og Runar Hove
 
FANTASY TOPP TRE VIKING:
105 poeng – Iven Austbø (5,1 mNOK)
102 poeng – Kristian Thorstvedt (7,1 mNOK)
93 poeng – Ylldren Ibrahimaj (5,2 mNOK)
 

Franck Boli er fortsatt Stabæks toppscorer, til tross for at han forlot klubben i starten av august. Det sier gjerne noe om hvor skoen trykker for bærumslaget, som ikke har scoret mer enn 26 mål denne sesonge – fjerde minst, og 15 færre enn Viking.

Emil Bohinen er lagets poengkonge. Sønnen til Aalesund-trener og tidligere Viking-spiller Lars, har fått sitt gjennombrudd i Eliteserien denne sesongen, og er en spiller man blir nødt til å passe på søndag.

FLEST SCORINGER Stabæk:
6 – Franck Boli
5 – Ola Brynhildsen
4 – Emil Bohinen
 
FLEST MÅLGIVENDE Stabæk:
5 – Emil Bohinen
2 – Vadim Demidov, Luc Kassi og Ronald José Hernández 
1 – Syv spillere
 
FANTASY TOPP TRE Stabæk:
107 poeng – Marcus Sandberg (5,3 mNOK)
93 poeng – Emil Bohinen (4,9 mNOK)
83 poeng – Ola Brynhildsen (5,0 mNOK)
 

Råtassene

Kristoffer Løkberg er tilbake etter å ha sonet karantene mot Mjøndalen. Tommy Høiland er ett gult kort unna å måtte stå over.

FLEST KORT VIKING:
6 gule – Samúel Kári Fridjónsson og Zlatko Tripic
5 gule – Tommy Høiland
4 gule – Rolf Daniel Vikstøl, Kristian Thorstvedt, Kristoffer Løkberg og Runar Hove
 
FLEST KORT Stabæk:
4 gule – Andre Hanche-Olsen
3 gule og ett rødt – Vadim Demidov
3 gule – Yaw Amankwah, Luc Kassi og Emil Bohinen
 

Tidligere møter

Da lagene møttes for første gang i år, foran et fullsatt stadion 16. mai, vant Viking etter en knallsterk andreomgang. 

Kristian Thorstvedt gjorde 1-0 på utsøkt vis, Tommy Høiland banket et straffe i mål og Zymer Bytyqi løp fra hele Stabæk og satte spikeren i kista etter en strålende kontring.

Da lagene møttes for andre gang, i cupens fjerde runde, var det i første omgang det meste skjedde.

For i løpet av et kvarter ble det scoret hele fem mål. Til slutt gikk VIking seirende ut med 5-2.

Saken fortsetter under videoen


Siste ti
Viking - Stabæk 5-2 (NM), 2019
Viking - Stabæk 3-0, 2019
Viking - Stabæk 2-0, 2017 
Stabæk - Viking 1-1, 2017 
Viking - Stabæk 2-2, 2016 
Stabæk - Viking 1-0, 2016 
Viking - Stabæk 2-1, 2015 
Stabæk - Viking 1-0, 2015 
Stabæk - Viking 1-1, 2014 
Viking - Stabæk 4-1, 2014 
 

24. serierunde (24. - 6. okt.)

FREDAG KL. 19.00

Mjøndalen - Strømsgodset 1-1

Lørdag KL. 19.00

Odd - Vålerenga

SØNDAG KL. 18.00
Lillestrøm - Bodø/Glimt
Haugesund - Rosenborg
Ranheim - Sarpsborg 08
Stabæk - Viking
Tromsø - Kristiansund
SØNDAG KL. 20.00

Brann - Molde

Annonse fra Eliteserien: