Viking - Kristiansund. Tommy Høiland.  Foto: Tore Fjermestad

Før kampen: Kristiansund - Viking

Med ti kamper på rad uten nederlag og en motstander man aldri har tapt mot på motsatt banehalvdel, taler vel det meste for at det kan bli en ny jubelkveld for De mørkeblå. Men enkelt blir det overhodet ikke.

Oppgjøret har avspark klokken 18.00 og kan ses på Eurosport Pluss og i Eurosport Player. Har du tenkt deg på kamp, eventuelt vurderer du det, kan du finne nyttig informasjon ved å klikke deg inn på saken under. Er du i Stavanger-området når du leser dette, har du fryktelig dårlig tid hvis du skal rekke avspark.

Styrer mot sin beste sesong på lenge

Da Tromsø ble slått forrige søndag, var det den femte hjemmeseieren på de seks siste forsøkene for Viking. Kampen bidro også til å forlenge rekken uten tap til ti kamper i serie og cup.

Bjarne Berntsens gutter er virkelig i flytsonen om dagen, og har spilt seg i god posisjon med hensyn til både en topp fem-plassering i Eliteserien og en mulig cupfinale.

På klubbens ti siste sesonger på øverste nivå (2008-2017), har det kun blitt topp fem-plassering tre ganger (12, 13 og 15). Til NM-semfinale har De mørkeblå kommet kun to ganger siden seieren over Bryne i cupfinalen i 2001 (15 og 19).

Med andre ord har Viking levert en strålende sesong skulle det ende med 5. plass i serien og semifinale i cupen. Men det kjekke er jo at det fortsatt er mulig å gjøre det enda bedre.

Hjemme best, borte tja...

Selv om Viking ikke taper seriekamper om dagen, og har vunnet fem av de seks siste hjemmekampene, har man ikke maktet å vinne mer enn én gang på utebane siden Lillestrøm ble slått 16. juni. Kun Vålerenga har blitt slått. De andre fem kampene har endt med tre uavgjort og to tap.

Nå går turen til det som har blitt en fryktet bane, men hvor Viking har en god statistikk. Det vil si, nå har bare lagene møtt hverandre to ganger der oppe, én gang i serien og én gang i cupen, men på de to oppgjørene har man fått med seg tre poeng og et cupavansement.

Bjarne Berntsen har den siste tiden fått vist frem bredden i troppen. Svarene han har fått har vært betryggende, og de siste ukene har laget hans vist at de kan levere nærmest uavhengig av hvem som spiller. Senest på søndag, da Tromsø ble slått 2-1 og begge lagets målscorere kom inn fra benken.

Med kamp i kveld, onsdag og søndag, blir det nok flere rulleringer, og det skal bli spennende å se hvilket lag sjefen drar opp av hatten.

Saken fortsetter under bildet.

170A3148
Viking er fortsatt ubeseiret med Kristoffer Løkberg på laget. Foto: Sander Selsvik Jacobsen
FEM SISTE:
Viking - Tromsø 2-1
Stabæk - Viking 0-0
Viking - Mjøndalen 4-1
Aalesund - Viking 1-1 (4-6 etter straffer)
Vålerenga Viking 0-4
 
LAGOPPSTILLING FORRIGE KAMP (4-3-3):

Iven Austbø – Sondre Flem Bjørshol, Runar Hove, Viljar Helland Vevatne, Adrian Nilsen Pereira – Johnny Furdal, Kristoffer Løkberg, Kristian Thorstvedt Ylldren Ibrahimaj, Benjamin Källman, Zlatko Tripic

Tøff bortekamp

Rosenborg, Bodø/Glimt og Viking er de eneste lagene Kristiansund ikke har slått i en seriekamp. Det håper vi står seg også etter kveldens oppgjør.

KBK ligger for øyeblikket på 5. plass i Eliteserien, fem poeng bak Viking. Laget fra Nordmøre har forbedret tabellposisjonen sin hvert eneste år siden 2003, noe som må sies å være en formidabel prestasjon. Skal de greie det samme i år, må de ende på 4. plass. For at det skal være realistisk, må de nærmest slå Viking denne søndagen. 

Hjemme på intime Kristiansund stadion (kapasitet på 4444) har KBK vunnet seks kamper, spilt uavgjort fire ganger og tapt to oppgjør denne sesongen. Totalt, etter opprykket, har de kun tapt 7 av 42 hjemmekamper. Så selv om Viking står for ett av de tapene, skal man levere opp mot maks skal det bli tre nye poeng med hjem. 

De to siste hjemmekamper har endt 2-2. Begge gangene har Kristiansund ligget under med ett mål med ti minutter igjen å spille. Begge gangene har de altså kommet tilbake og berget ett poeng.

Mot Rosenborg forrige helg havnet de under to ganger, men greide altså å hente seg inn igjen. Utligningsmålet ble scoret av lagets toppscorer, Christophe Psyché, som er en spiller Viking må passe seg for.

FEM SISTE:
Kristiansund - Rosenborg 2-2
Tromsø - Kristiansund 5-0
Kristiansund - Haugesund 2-2
Lillestrøm - Kristiansund 1-1
Kristiansund - Brann 1-0
 
LAGOPPSTILLING FORRIGE KAMP (4-5-1):

Sean McDermott – Bent Sørmo, Aliou Coly, Dan Peter Ulvestad, Christoffer Aasbak – Sondre Sørli, Andreas Hopmark, Torgil Gjertsen, Pål Erik Ulvestad, Amahl Pellegrino – Flamur Kastrati

Poengkongene

Adrian Nilsen Pereira leverte sin tredje målgivende for sesongen da han traff hodet til Fredrik Torsteinbø med innlegget sitt på 2-0-målet mot Tromsø forrige søndag. Totalt er unggutten nå oppe i fem målpoeng, da han også har scoret to flotte mål.

Mannen som satte pannebrasken til og headet via kunstgresset og i mål, Fredrik Torsteinbø, scoret sitt tredje mål for sesongen. Likt for dem alle er at de har kommet med hodet.

– Ja, heade kan jeg. Men jeg burde hatt i hvert fall én til forrige kamp, der jeg bare burde skutt, forteller Torsteinbø som mener det er litt typisk ham å ikke gå for skudd i slike situasjoner, da han foretrekker å spille opp lagkameratene.

Kristian Thorstvedt fikk seg en skikkelig karamell mot Tromsø, og måtte ut å sy. Han blir likevel klar til kveldens kamp. En det er mer usikkerhet knyttet til, er Tommy Høiland. 

FLEST SCORINGER VIKING:
8 – Kristian Thorstvedt og Tommy Høiland
4 – Zlatko Tripic og Even Østensen
3 – Fredrik Torsteinbø
 
FLEST MÅLGIVENDE VIKING:
10 – Ylldren Ibrahimaj
4 – Tommy Høiland og Zlatko Tripic
3 – Adrian Nilsen Pereira
 
FANTASY TOPP TRE VIKING:
113 poeng – Iven Austbø (5,1 mNOK)
108 poeng – Kristian Thorstvedt (7,0 mNOK)
100 poeng – Zlatko Tripic (6,5 mNOK)
 

I sommer hentet Kristiansund Amahl Pellegrino fra Strømsgodset. Det ser ut til å ha fungert meget bra. På sine syv kamper for klubben, har Pellegrino scoret fem ganger, noe som gjør ham til den med nest flest mål for Kristiansund denne sesongen.

FLEST SCORINGER KBK:
7 – Christophe Psyché
5 – Amahl Pellegrino
4 – Flamur Kastrati og Bendik Bye
 
FLEST MÅLGIVENDE KBK:
5 – Liridon Kalludra
4 – Christoffer Aasbak og Torgil Gjertsen
3 – Flamur Kastrati
 
FANTASY TOPP TRE KBK:
110 poeng – Christophe Psyche (5,4 mNOK)
84 poeng – Amahl Pellegrino (7,3 mNOK)
83 poeng – Torgil Gjertsen (6,7 mNOK)
 

Råtassene

Viking har flere spillere som er i faresonen med tanke på karantene. Men ingen ute til denne kampen.

Kristiansund har ingen ute med karantene, og får Amidou Dioup tilbake etter å ha stått over mot Rosenborg.

FLEST KORT VIKING:
7 gule – Samúel Kári Fridjónsson og Zlatko Tripic
5 gule – Tommy Høiland og Runar Hove
4 gule – Rolf Daniel Vikstøl, Kristian Thorstvedt, Kristoffer Løkberg
 
FLEST KORT KBK:
6 gule – Amidou Diop
5 gule – Aliou Coly
4 gule – Pål Erik Ulvestad
 

Tidligere møter

Viking og Kristiansund har ikke møtt hverandre altfor mange ganger. Men på de fire oppgjørene det har blitt, har Viking vunnet tre etter ordinær tid, det siste etter straffer.

Sist gang lagene møttes i Kristiansund, var i 2017. Da vant Viking 2-0 etter scoringer av Julian Ryerson og Kristofer Haugen.

Saken fortsetter under videoen.


Viking - Kristiansund 2-0, Eliteserien 2019
Kristiansund - Viking 0-2, Eliteserien 2017
Viking - Kristiansund 2-1, Eliteserien 2017
Kristiansund - Viking 1-1 (2-3, etter straffer), kvartfinale i NM
 

26. serierunde (26. - 28. okt.)

LØRDAG KL. 16.00

Lillestrøm - Vålerenga 0-0

SØNDAG KL. 18.00
Stabæk - Odd
Haugesund - Strømsgodset
Kristiansund - Viking
Mjøndalen - Sarpsborg 08
Tromsø - Ranheim
SØNDAG KL. 20.00

Rosenborg - Molde

MANDAG KL. 19.00

Brann - Bodø/Glimt

Annonse fra Eliteserien: