Viking - Aalesund. Zlatko Tripic. Foto: Tore Fjermestad

Flere endringer på laget og Vikstøl debuterer

Kampstart mot FK Jerv er 18.00 - vi gjør flere endringer på laget som startet mot AaFK.

Da er vi på tur til Grimstad, sammen med hundrevis av andre Viking Fans. Til nå har resultatene på bortebane vært gode, og den skal vi jobbe for å  opprettholde også etter kampen mot FK Jerv.

Sørlendingen Zlatko Tripic ser frem til å ta turen til Grimstad for å revansjere det skuffende resultatet mot Aalesund i forrige hjemmekamp.

- Aalesund var gode, og det var en kamp som kunne ha bikket vår vei om vi hadde vært litt mer nøyaktige i begge boksene. Men nå ser vi bare fremover mot Jerv kampen.

Tripic har vært en av våre mest toneangivende spillere så langt, og tror høy balltempo kombinert med den råskapen vi har sett på bortebane, blir nøkkelen for å ta 3 poeng.

- Jerv har vært veldig gode de 3-4 siste rundene, så dette blir en tøff bortekamp. Vi må kunne matche dem på intensitet og ta vare på de mulighetene vi får både i etablert og på overganger.

Her er dagens Viking-lag:

IMG_4863
Startoppstilling mot FK Jerv

Rolf Daniel Vikstøl debuterer for oss etter overgangen fra Start i vinter. En skade har satt Vikstøl ut av spill de siste 3-4 månedene. 

Fredrik Torsteinbø er tilbake fra fødestuen, og tar plassen på midten, sammen med fjorårets kaptein Andre Danielsen. Claes Kronberg er flyttet opp fra sin vante H.Back posisjon til H.Kant.

Om Jerv:

Jerv har kun tapt en gang denne sesongen, men med 4 uavgjorte kamper på de 5 første rundene ble det en litt mager poengfangst.
Nå har det imidlertid blitt 3 strake seirer mot Levanger, Notodden og Strømmen. Det gir 13 poeng og 8 plass på tabellen.

Det er den tidligere Bryne spissen, Aram Khalili, som er klubbens toppscorer, med 4 fulltreffere så langt.

Gjensyn med Skimmeland Aasheim

Det er ikke bare Khalili som har erfaring fra Rogalands fotballen i Jerv-laget. Tore Andre Skimmeland Aasheim gikk før denne sesongen fra oss i Viking til Jerv, og det blir et gledelig gjensyn med "Skimmi" på Levermyr Stadion. Aasheim, som har 28 eliteseriekamper på CVen, har spilt fra start i 5 kamper i årets OBOS-liga.

En annen Jerv spiller som er verdt å nevne, er evigunge Glenn Andersen, som fremdeles holder det gående som midtstopper, i en alder av 38. En scoring har det også blitt på Andersen i år.

Generalprøven før årets sesong var mot nettopp Jerv på SR-Bank Arena. En helsvart kveld for vår del, hvor vi tapte 2-6.

Hordene på tokt!

Nok en bortekamp vil bli spilt med over hundre Viking supportere på tribunen. Viking Hordene har satt opp buss fra Stavanger, som alt er utsolgt. Viking Oslo har meldt sin ankomst, noe også F19 og BB99 har gjort. Vi regner også med at flere ferierende rogalendinger på sørlandet utsetter hjemturen fra ymse feriesteder til etter kampslutt på søndag. 

For å sikre deg billett på bortefeltet på Levermyr, kjøp billett før du kommer til Stadion HER!

Annonse fra Eliteserien: