Viking - Stabæk. Kristian Thorstvedt løper fra forsvaret. Foto: Tore Fjermestad

Før cupkampen: Viking - Stabæk

Veien til Ullevaal fortsetter hjemme på SR-Bank Arena når Viking får besøk av et "nytt" Stabæk-lag onsdag kveld.(Foto: Tore Fjermestad)

  • Billettinformasjon helt nederst i saken

Første siden 2015

For én uke siden ble Sandnes Ulf slått 2-1. Den seieren førte til at det nå – endelig – blir cupfotball på SR-Bank Arena igjen – og vi gleder oss! 

Ikke siden semifinalen mot Sarpsborg for snart fire år siden har Viking spilt hjemme i NM, noe som for så vidt er selvforskyldt da man ikke har maktet å komme seg forbi de lokale hindrene de siste tre årene.

Onsdag kveld kommer Stabæk på besøk igjen, bare litt over en måned siden forrige gang de var her. Vi håper så mange som mulig tar turen, for cupfotball er noe av det kjekkeste som finnes, og i år er siktet stilt inn på Ullevaal.

Vil slå tilbake

Søndag kom årets første hjemmetap. Bodø/Glimt har imponert mange denne sesongen, og imponerte også på SR-Bank Arena da de vant fullt fortjent 4-3. Viking satte inn en solid sluttspurt på stillingen 1-4. Men da var det for sent.

Heldigvis kommer kampene tett nå om dagen, så sjansen til å slå tilbake blir servert allerede i kveld.

Da Stabæk var i Stavanger på 16. mai, var det en jevn kamp frem til Viking tok ledelsen og gjestene fikk en mann utvist tidlig i andre omgang. Men derfra og ut dreide det meste se om De mørkeblå, og Bjarne Berntsens gutter vant til slutt 3-0.

Saken fortsetter under videoen


Viking har meget godt tak på Stabæk hjemme. Ikke siden 2000 har Bærum-laget vunnet i Stavanger. Siden da har det blitt spilt 16 kamper, 12 har endt med hjemmeseier.

Men cup er cup, og det er nok et revansjesugent lag som også har fått en ny giv med ny trener som kommer til byen. Så tøft blir det!

Det tette kampprogrammet Viking nå er inne i kan også fører til litt rulleringer på laget. På søndag er det ny kamp, borte mot Mjøndalen, før Haugesund kommer på besøk fredag 5. juli, noe som vil bety at De mørkeblå har spilt seks kamper på 20 dager.

Da er det godt å vite at det er en tilnærmet skadefri spillertropp, med nok av gode spillere å ta av skulle noen av de som har spilt mye begynne å bli slitne.

Usman Sale kom inn for Zlatko Tripic og gjorde sine saker bra på søndag, blant annet med å score et mål han var arkitekten bak selv, samt være tredje sist på Runar Hoves 3-4-scoring.

Even Østensen og Jostein Ekeland har levert bra for rekruttlaget hittil i sesongen, noe de også gjorde i 5-2-seieren over Staal mandag hvor de fikk hver sin omgang. Fredrik Torsteinbø og Johnny Furdal spilte også én omgang hver mot Staal. Sistnevnte scoret i tillegg et mål.

I forsvaret har både Adrian Nilsen Pereira og Tord Johnsen Salte spilt seg varme tidligere i sesongen, så også der er det flere strenger å spille på skulle det bli nødvendig.

Ny trener

Samtidig som Viking tapte sin første hjemmekamp for sesongen, vant Stabæk sin første bortekamp for sesongen. I serien, vel å merke. For søndag tok laget fra Bærum en råsterk seier i Kristiansund, etter å ha scoret på et straffespark sent i kampen. 

Stabæk viste også da de var i Stavanger sist at de er bedre enn det tabellen for øyeblikket tilsier (nest sist). De hadde flere sjanser til å ta ledelsen på stillingen 0-0, og spesielt Franck Boli viste hvilken farlig spiller han er.

Siden 16. mai-kampen har Stabæk fått ny trener. Henning Berg sluttet og dro til Kypros. Inn kom en gammel kjenning.

Jan Jönsson trente Stabæk fra 2005 til 2010 og ledet klubben til seriegull i 2008. Siden det har han trent Rosenborg og Aalesund i Norge, Halmstad i Sverige og to japanske klubber. Nå er han altså tilbake i Norge for å sørge for at Stabæk kommer seg på sikker grunn i Eliteserien.

Hittil har det blitt et knepent hjemmetap for Tromsø etterfulgt av to strake borteseire i Jönssons comeback.

I årets NM har Stabæk slått ut Heming (3-1), Elverum (6-1) og Alta (4-1). Alle borte. Nå venter Viking, for første gang i cupen, for laget som tok sin hittil eneste kongepokal i 1998.

Se opp for

Franck Boli. Stabæks toppscorer kan fort bli avgjørende i en kamp som kan bli jevn og lang.

Slik startet de forrige kamp (KBK - Stabæk 0-1)

Marcus Sandberg – Steinar Strømnes, Vadim Demidov, Madis Vihmann, Andreas Schjølberg Hanche-Olsen – Ola Brynhildsen, Luc Kassi, Emil Bohinen, Hugo Vetlesen – Daniel Braaten, Franck Boli

Fem siste Stabæk
Kristiansund - Stabæk 0-1
Alta - Stabæk 1-4 (NM)
Stabæk - Tromsø 0-1
Stabæk - Lillestrøm 0-1
Elverum - Stabæk 1-6
 
Fem siste Viking
Viking - Bodø/Glimt 3-4
Sandnes Ulf - Viking 1-2 (NM)
Lillestrøm - Viking 0-2
Hinna - Viking 1-4 (NM)
Molde - Viking 5-1
 
Flest scoringer Stabæk (serie og cup)
7 – Franck Boli
5 – Oscar Aga
1 – Åtte spillere
 
Flest scoringer Viking (serie og cup)
7 – Kristian Thorstvedt
5 – Tommy Høiland
4 – Zymer Bytyqi
 
Flest målgivende Stabæk (serie)

1 – Ronald Hernández, Tobias Børkeeiet, Emil Bohinen og Madis Vihmann

Flest målgivende Viking (serie)
6 – Ylldren Ibrahimaj
2 – Tommy Høiland
1 – Seks spillere
 
Kortstokken Stabæk (serie og cup)
1 rødt – Vadim Demidov og Tobias Børkeeiet
2 gule – Madis Vihmann og Emil Bohinen
1 gult – Tolv spillere
 
Kortstokken Viking (serie og cup)
4 gule – Zlatko Tripic og Tommy Høiland
1 rødt – Usman Sale
2 gule – Fem spillere 
 
Siste møter
Viking - Stabæk 3-0, 2019
Viking - Stabæk 2-0, 2017 
Stabæk - Viking 1-1, 2017 
Viking - Stabæk 2-2, 2016 
Stabæk - Viking 1-0, 2016 
Viking - Stabæk 2-1, 2015 
Stabæk - Viking 1-0, 2015 
Stabæk - Viking 1-1, 2014 
Viking - Stabæk 4-1, 2014 
Stabæk - Viking 0-1, 2012
 
4. runde
26.juni kl. 18.00
KFUM (1. div.) - Tromsdalen (1. div.)
Kongsvinger (1. div.) - Mjøndalen
Fram Larvik (2. div.) - Bærum (2. div.)
Viking - Stabæk
Haugesund - Strømmen (1. div)
Kristiansund - Odd
Ranheim - Brann
Kl. 20.00

Rosenborg - Aalesund (1. div.)

Billettinformasjon:

Det er kun gullkortholdere (J, B, K, L) som har denne kampen inkludert i sesongkortet - alle andre må kjøpe seg billett til kampen.

Voksen: 200,-
Barn: 100,-

*Det er samme pris på alle felter.

Gullkortholdere:

Dere har denne kampen INKLUDERT i sesongkortet. Dere får tilsendt en egen epost og sms med en aktiveringslink som MÅ benyttes for å hente ut billetten.

Merk: Det blir IKKE servert gullkortkaffe.

Sølv / Mørkeblå Felter:

Dere har ikke kampen inkludert i sesongkortet og må løse billett på vanlig måte - HER!

Felt O / Supporterfelt:

Ståplass på supporterfeltet koster 100,- og pengene går uavkortet til støtte til transport på en bortetur i høstsesongen. Les mer om dette stuntet HER!

Billett kan dere kjøpe HER!

Black Friday kort:

Dere har ikke dette inkludert i sesongkort, selv om sesongkortet er på Felt J,K,L eller B. Dere må løse billett på vanlig måte - HER!

Medlemmer i Viking FK:

Denne kampen er IKKE inkludert i medlemskortet, og dere må kjøpe billett på vanlig måte.

Annonse fra Eliteserien: