Flere unge Viking-spillere tatt ut til Equinor Talentleir

Talentleiren er en samling for Norges mest lovende fotballspillere mellom 14 og 16 år, og er et samarbeid mellom Norges Fotballforbund og Equinor sitt talentprogram, Morgendagens Helter, hvor selskapet støtter talentutvikling innenfor idrett, kultur og realfag.

Trangt nåløye

Forrige uke ble det klart at seks spillere fra klubben drar til Sarpsborg for å delta på årets første utgave av Equinor Talentleir. To gutter og fire jenter.

Talentleiren er øverste nivå i Norges fotballforbunds Landslagsskole, som har som mål å drive systematisk talentutvikling for å danne Norges fremtidige landslag.

De to gutta drar østover i denne uken, hvor de møter noen av landets beste 15 og 16-åringer. Totalt er 93 spillere tatt ut, fordelt på tre lag; G16-landslaget, et G16-skyggelandslag* og to G15-lag.

*Skyggelandslaget består av spillere man tror kan bli gode nok for landslaget på sikt.

– Målet med samlingen er først og fremst å gi spillerne inspirasjon og referanser som gjør at de forhåpentligvis jobber enda bedre i hverdagen. Totalt er 50 spillere i hvert alderskull tatt ut og det skal spillerne være stolte av. Det er cirka 1000 spillere per kull som vurderes som talenter og er inne på et eller annet nivå i Landslagsskolen, sier fagansvarlig for Landslagsskolen, Håkon Grøttland, til fotball.no.  

Sondre Auklend er tatt ut til G16-landslaget mens Vebjørn Hagen er tatt ut til skyggelandslaget. Dette blir siste samling for gutta i denne aldersgruppen før de skal ut i kamper mot England, Brasil og Frankrike i februar.

15 årige Aukland er en midtbanespiller som er god én mot én offensivt, har et fint rykk og gode ferdigheter med ball. Han er seriøs i treningsarbeidet, og har allerede vist seg godt frem på landslaget ved flere anledninger.

Sondre kommer opprinnelig fra FK Vidar, som fortjener skryt for den gode jobben de har gjort for utviklingen hans.

I høst fikk han sin debut for rekruttlaget i 3. divisjon, noe han takket for med å score lagets eneste mål i kampen. Unggutten har også trent med den engelske Premier League-klubben Wolverhampton. I år skal han spille for Vikings juniorlag.

Vebjørn Hagen er en venstre back/midtstopper som opprinnelig kommer fra Klebe SK, hvor de har jobbet godt for å utvikle ham. Han er god i duellspillet, har en fin venstrefot og er dominerende i hodespillet. Han har en seriøs og profesjonell innstilling til treningsarbeidet, og skal spille på G16-laget i 2019.

Landslagsplass i potten

Jentene som drar til Østfold er Smilla Vallotto (J15), Vilde Bakke-Andersen (J15), Selma Løvås (J16) og Irene Dirdal (J16).

fotball.no skriver de blant annet følgende om uttaket:

“NFF har tatt ut to J15-tropper og to J16-tropper til Equinor Talentleir i Sarpsborg 3. - 6. februar. 2004-jentene (J15) skal igjennom denne og to talentleire til, før første offisielle landskamp mot Sverige venter i september. For 2003-jentene (J16) blir dette siste talentleir før cirka halvparten skal spille landskamper i Makedonia i slutten av mars.”

Irene Dirdal spilte i fjor for Vikings J16-lag, J19-lag og A-laget som kronet sesongen med opprykk til 2. divisjon. Hun har allerede et par aldersbestemte landskamper på CV’en.

Landskamper har også Selma Løvås. Hun kom til Viking fra Staal Jørpeland før fjorårets sesong, og var også med for både J16-laget og A-laget i 2018.

Smilla Vallotto kommer opprinnelig fra Hinna, men har spilt for Viking siden 2016. I fjor spilte hun for både J14- og J16-laget til klubben, noe også Vilde Bakke-Andersen gjorde.

Vi gratulerer med uttaket og ønsker alle sammen lykke til.

Mest Lest

Annonse fra Eliteserien: