Rogalandsderby på menyen

Etter en vond opplevelse i Molde, ser Viking nå frem til å reise seg og slå tilbake mot Haugesund. Det er derbydag!

Slik ser du kampen

Her er en oversikt over hvor du kan få med deg lørdagens kamp.

• TV: Alle TV-distributører (Altibox, Get, Riks TV osv.) har Eliteserien i en av sine pakker. Bare sørg for at du har det inkludert i din pakke. Kampen vises på TVNorge.
  • Stream: Ønsker du å streame kampen, gjør du det ved å skaffe deg et abonnement på Dplay.

Klikk her for å få tilgang til Dplay

Spår en jevn kamp

Viking fikk virkelig gjennomgå da det ble hele 0-5 for Molde på Aker stadion onsdag kveld. Den kampen vil vi helst glemme så fort som mulig, derfor retter vi blikket mot det som skal skje på Haugesund stadion med en eneste gang.

For den beste måten å reise seg på etter en slik karamell, er å slå knallhardt tilbake i et lokalderby.

De siste møtene mellom Viking og Haugesund har vært jevne; 0-0, 1-0, 0-1. Og et jevnt derby forventer man også på lørdag.

– Jeg tror at de som vil det mest og går ut fra starten av og "denger" til, vil stikke av med seieren, sier Veton Berisha, som spår en krig.

Les også: Forventer en tøff fight for poengene på Haugalandet

Bjarne Berntsen ser frem til lokaloppgjøret. Som Berisha har også han tro på en jevn kamp, og han understreker viktigheten av å være solide defensivt. Som vanlig håper han at laget skal holde nullen, noe som anatgelig blir nøkkelen til poeng i et derby det i utganspunktet lukter lite mål av.

For de to cupfinalistene har begge fått en vanskelig start på sesongen, der det å sette ballen i motstanderens mål har vært utfordrende.

Haugesund har så langt bare scoret seks ganger. Det er færrest i Eliteserien. Viking står ikke med veldig mange flere med sine åtte, så at det skal bli noen scoringsfest, er lite trolig.

Når det er sagt, har ingen av lagene vært solide bakover. At Bjarne Berntsen ønsker å holde nullen, er forståelig, da hans gutter har sluppet inn hele 18 baklengs på åtte kamper og kun har Aalesund (26) bak seg når det kommer til antall innslupne.

Jostein Grindhaugs lag har sluppet inn 14 mål så langt – fjerde mest i ligaen. Laget hans ligger på 11. plass med åtte poeng – tre mer enn Viking som liger tre plasser nedenfor.

– Det blir bra med lokaloppgjør. Skulle bare ønske det var to lag som var lenger oppe på tabellen. Nå blir det mer eller mindre et bunnoppgjør, slo Haugesund-treneren fast til NRK fredag.

Fem siste Viking

Molde - Viking 5-0
Viking - Odd 1-2
Start - Viking 1-1
Viking - Sandefjord 2-0
Vålerenga - Viking 2-1

Hentet tidligere Viking-spiss

Da cupfinalen ble blåst i gang 8. desember i fjor, startet Viking med finske Benjamin Källman på topp. Den unge angriperen var på lån fra Inter Turku, og scoret fire mål på 13 kamper i Viking-drakt før han dro tilbake etter at NM-gullet var sikret.

I vinter ble han klar for Haugesund, også denne gang på lån. Men hos araberne har han slitt med å score, og står så langt uten nettkjenninger denne sesongen.

Benjamin Källman spiller nå for Haugesund. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpixFoto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Haugesund startet sesongen med to tap, for Brann og Bodø/Glimt. Så ble det ett poeng hjemme mot Kristiansund, før både Sandefjord og Start ble slått.

Etter det har det blitt uavgjort mot Odd, så tap for Molde og Vålerenga. Det som bekymrer mest er nok likevel at man ikke har scoret mål de siste tre kampene.

Som nevnt har Källman slitt med effektiviteten. Også Kristoffer Velde har hatt trøbbel med å omsette sjansene sine til mål, men står med én scoring.

Den farligste spilleren til Haugesund er Niklas Sandberg. 25-åringen, som scoret det avgjørende målet i fjorårets oppgjør på Haugesund stadion, står med tre mål hittil i sesongen.

Fem siste FKH

Vålerenga - Haugesund 1-0
Haugesund - Molde 0-3
Odd - Haugesund 0-0
Haugesund - Start 1-0
Sandefjord - Haugesund 0-1

Skader og suspensjoner

Kristoffer Lie Løkberg blir forhåpentligvis klar etter skaden han pådro seg mot Odd. Han trente i hvert fall fredag. Iven Austbø, Sondre Flem Bjørshol, Yann-Erik de Lanlay, Even Østensen, Runar Hove og Jefferson de Souza er alle utilgjengelige.

For Haugesund er spissen Ibrahima Wadji utestengt til og med 19. juli og med andre ord utilgjengelig. I tillegg er Fredrik Pallesen Knutsen usikker.

Ti siste møter mot hverandre

Haugesund - Viking 0-1, 2019 (cupfinalen)
Haugesund - Viking 1-0, 2019
Viking - Haugesund 0-0, 2019