Madla - Viking. Stian Michalsen mellom to Madla-spillere.

Fin vår for rekruttlaget

Etter to strake tap mot henholdsvis Brodd og Sotra i begynnelsen av sesongen, har pilen kun pekt oppover for Vikings rekruttlag. Nå har Thomas Pereiras gutter tatt seg en velfortjent ferie, og det på en fin 2. plass på tabellen.

– Vi er godt fornøyde med vårsesongen. Startet ok, men vi møtte god motstand de første kampene. Og når vi avslutter med fem strake seire, og stabile prestasjoner for mange spillere, må vi si oss godt fornøyde, svarer Pereira fra solsenga. 

Viking 2 spiller i 3. divisjon avdeling 4, og med unntak av to lokaloppgjør mot Vardeneset og Brodd, består avdelingen av lag som geografisk befinner seg fra Stord og helt opp til Førde. 

Men de mange timene tilbragt i buss ser ikke ut til å ha gjort mye skade for prestasjonene. Laget har nemlig scoret hele 25 ganger og vunnet fire av fem kamper på bortebane i vår. Tapet kom mot Brodd, altså på den korteste borteturen.

Også hjemme på SR-Bank Arena har det gått bra, og laget står med tre seire, ett tap og to uavgjorte, og med en solid målforskjell på 15-7. Med 40 mål totalt har de scoret mest av samtlige lag i 3. divisjon.

– Vi ønsker alltid å score mange mål, sier Pereira, og fortsetter:

– Vi går på banen og vet at vi alltid skaper sjanser. Nå har vi vært dyktige til å sette dem, men vet at sånne ting snur fort. Derfor kommer vi til å fortsette å jobbe med dette når vi starter opp igjen høstsesongen, sier han, og legger til at laget står med 12-5 i målforskjell etter dødball og at hvis de fortsetter å stå med dobbelt så mange scoringer som baklengs i den protokollen, kommer til å gjøre en god sesong.

En av dem som har levert bra med scoringer er Randaberg-gutten Thomas Klemetsen Jakobsen. Han står med åtte mål (har i tillegg tre mål for G19) og er med det toppscorer på laget. Fem av disse har kommet på straffespark, hvor han har full uttelling så langt.

Toppscorere:

1. Thomas Klemetsen Jakobsen - 8

2. Harald Nilsen Tangen og Stian Michaelsen - 5

3. Jonas Nilsen Pereira og Liban Ali Abdi - 3

Ikke snille gutter

Selv om målkontoen fylles opp av scoringsvillige rekrutter, har ikke kortstokken vokst nevneverdig i løpet av våren. Kun 7 gule kort etter 11 kamper har det blitt, noe som er lavt i forhold til f.eks. serieleder Sotra (13) og Vardeneset (22).

– Ikke snille gutter, det merkes under trening, svarer treneren på spørsmål om spillerne hans er for snille, og sier at gutta har vært disiplinerte og kun fått ett unødvendig gult kort så langt.

– De har nok forstått litt at når dommeren har blåst frispark og lignende så kan man ikke gjøre så mye med det. Hvis de fortsetter med det utover sesongen, så slipper vi å få dumme karantener, sier han.

Kortstokken (gule):

1. Jonas Nilsen Pereira – 3

2. Klajdi Burba – 2

3. Aniekpeno Udo og Usman Sale – 1

Lokaloppgjør

Lagene starter opp igjen med kamper i slutten av juli, og forhåpentligvis kan Viking 2 fortsette å henge med tetlagene utover høsten. Det er hvert fall ambisjonene. 

– Vi kommer nok fortsatt til å få noe påfyll fra A-lagstroppen, og ønsker å kjempe helt i toppen av tabellen, sier Pereira, og peker på perioden juli/august som avgjørende for om laget hans vil ende opp med å ha en god sesong eller ikke. I den perioden møter de lagene rundt seg på tabellen, i tillegg til at det kommer en viktig NM-kamp for G19-laget midt inni der.

Første kamp etter ferien er 21. juli, mot Fana i Bergen, mens det er duket for lokaloppgjør på SR-Bank Arena 30. juli. Da kommer selveste VBK fra Tasta på besøk, noe som garantert blir spennende. Kampstart er kl. 19.00, ta gjerne turen innom.

Annonse fra Eliteserien: