Feiret med kake

For første gang i historien er Viking i grønn sone – noe som helt enkelt betyr at man har kontroll på økonomien. Da er det lov til å smile. Og spise kake!

Foto: Eirik W. Henningsen (daglig leder) og Markus Grass (økonomisjef)

Man har visst om det en stund, men fredag kom endelig bekreftelsen på at Viking befinner seg i grønn sone – for første gang siden NFFs økonomiske oppfølgings- og klassifiseringssystem ble innført i 2008.

– En gledens dag her på SR-Bank Arena, sier en naturligvis strålende fornøyd Eirik W. Henningsen.

De seneste årene har klubben befunnet seg i gul sone, noe som vil si at økonomien er stabil, men at man likevel ikke er friskmeldt. Men vi skal ikke lenger tilbake enn 2017 for å finne rødfargen, som krever at klubben må følge en krevende handlingsplan godkjent av Klubblisensnemda og i verste fall kan føre til poengtrekk.

Etter knallhard, målrettet jobbing, dype kutt, god kostkontroll og etter hvert også sportslig opptur, har man omsider havnet i en situasjon hvor man nå har kontroll på økonomien. Og fredag ble det feiret med kake på kontoret.

IMG_20200626_155651

Viking er en av bare syv klubber i Eliteserien som havner i grønn sone. Åtte klubber er i gul, mens en klubb er i rød sone.

Verdt å legge til er det at salgene av Kristian Thorstvedt og Zlatko Tripic først blir inntektsført i 2020. Tallene som har sørget for at klubben nå er i grønn sone, er fra 2019.

Viking har for øvrig også fått innvilget UEFA-lisens. Så nå kan Europa League-kvalifiseringen bare komme!

Capture