Ett poeng i Drammen

(Strømsgodset - Viking 0-0) Viking holdt unna og var nok en gang nærmest seieren. Men det endte målløst i mandagens oppgjør mot Strømsgodset. (Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix)

Kort fortalt

 

Til tross for at Tripic, Bytyqi og Høiland startet på benken, var det Viking som fikk de første mulighetene i Drammen. Sale, Danielsen og Ibrahimaj prøvde seg alle, men ballen ville ikke i mål. Selv ikke for hjemmelaget, som var nære på både med Mos og Johan Hove i første omgang.

Strømsgodset startet andre omgang best, men utover så det ut som det var Viking som hadde størst ønske om å vinne. Thorstvedt, Fridjónsson og Høiland hadde alle sine muligheter, men enten gikk ballen utenfor eller over, eller så havnet et Strømsgodset-bein i veien.

Alt i alt var uavgjort et greit resultat på en bane det ikke har blitt seier på siden 2007.

– Jeg syntes vi spilte en god kamp. Nå hvilte vi noen av spillerne fra forrige oppgjør, og det kommer et tett kampprogram, så bra å få med ett poeng her i dag, sa Zlatko Tripic, som måtte starte på benken, til Eurosport etter kampen.

– Knallhard jobbing, solid forsvar og en keeper som rydder opp når han må, var Bjarne Berntsens svar på hvorfor Viking fikk med seg ett poeng.

Poenget gjør at Viking gikk forbi Brann og ligger på 6. plass.

Kampfakta nederst i saken.

Store endringer 

Det tette kampprogrammet fremover førte til at Bjarne Berntsen gjorde flere endringer på laget.

Keeperplassen og forsvarsrekka sto urørt, men på midtbanen kom André Danielsen inn, og helt fremme fikk Fredrik Torsteinbø og kjappe Usman Sale sjansen. På benken hadde Zymer Bytyqi, Zlatko Tripic og Tommy Høiland satt seg.

Viking kom fra to strake bortetap, mens Strømsgodset hadde tapt sine to foregående hjemmekamper.

Da begge lag har sine største styrker offensivt, var det på forhånd knyttet forventninger til underholdningsverdien oppgjøret ville servere oss. Men...

Høylytte supportere

Den gjengse MAX-seere er nok vant til litt mer storslått action enn det som ble servert denne mandagskvelden, attpåtil i beste sendetid. For selv om det ble levert et par fete sjanser, hadde Strømsgodset - Viking hatt lite å stille opp med imot Pantelånerne i Las Vegas, Norske rednecks i Syden og den slags snacks man vanligvis får sett på kanalen, skulle de blitt tatt ut i duell.

Men Usman Sale, som startet på topp, prøvde å servere popcornfotball, og det var nigerianeren som fikk kampens første avslutning da han fra skrått hold skjøt utenfor før det var spilt fem minutter.

Ikke lenge etter var det André Danielsen sin tur til å prøve seg. Veteranen ladet kanon og fyrte av fra litt over tyve meter, men skuddet gikk over og såpass midt på mål at keeper Viljar Myhra nok hadde rimelig grei kontroll.

Vertene slo veldig mye langt i første omgang, noe Vevatne og Salte i midtforsvaret ryddet greit opp i. Men Godset kom seg til et par muligheter de også.

Den første, og største, sto Mos for. Målsniken, som har scoret fem ganger mot Viking opp gjennom årene, kom utrolig nærme da han presset seg forbi Adrian Nilsen Pereira og satte ballen i nettveggen. Unge Pereira levde farlig med en velplassert arm der, men Mos hadde mer lyst på mål enn straffespark, holdt seg på beina og fikk avsluttet.

De tilreisende Viking-supporterne ga god lyd fra seg og hørtes gjennom hele kampen. Og like før det var spilt tyve minutter fikk de nesten noe å juble for da Ylldren Ibrahimaj avsluttet på mål.

Ibrahimaj dyttet ballen ut til Usman Sale på venstrekanten. 23-åringen tok den med seg å skar inn i boksen hvor han etter hvert fant Ibrahimaj igjen. Arendallitten hadde kommet seg i god posisjon, men treffet var ikke like godt og avslutningen gikk rett i klypene til keeper.

Hjemmelaget svarte med å gå rett i angrep. Et innlegg fra venstre havnet på hodet til Johan Hove, som i duell med Viljar Helland Vevatne headet over.

Like etter måtte Fredrik Torsteinbø ut med skade. Synd for spilleren som endelig fikk sjansen fra start. Forhåpentligvis er det ikke alvorlig. 

Kampen roet seg ned etter en lovende start, og det var ingenting å si på at lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

Ville mest

I andre omgang virket det som Strømsgodset hadde fått seg en vitamininnsprøytning – i hvert fall i starten. De kjørte på og tok kommando fra avspark, og endte opp med et par avslutniger og noen cornere. Men det ble aldri særlig farlig, og det virket hele tiden som om Viking-forsvaret hadde god kontroll.

Det ble tamt utover omgangen, og tok seg i grunn ikke opp før mot slutten.

Zlatko Tripic kom inn og bidro med ny energi med femogtyve minutter igjen. Men det var Viljar Helland Vevatne, som var vikarierende kaptein for Tripic, som som tok over kapteinsbindet da Viljar Helland Vevatne ble langtiddskadet i fjor, som kanskje sto for omgangens viktigste enkeltprestasjon.

Med omtrent tyve minutter igjen å spille kom Strømsgodset på en god overgang. Stengel spilte fri Pellegrino på nydelig vis med ett touch og Godset-spissen satte fart på venstre side. Inne foran mål løp Mos i posisjon, og på slep hadde Pellegrino to Viking-spillere. 

I siste, og avgjørende, sekund kom Viljar Helland Vevatne seg foran og fikk blokkert pasningen som hadde retning Mos inne i feltet. Hadde han fått den i fanget, hadde det mest sannsynlig stått 1-0.

Etter dette var det Viking som produserte sjansene. 

Først vant en aggressiv Samúel Kári Fridjónsson ballen høyt i banen og satte fart inn i boks. Der avsluttet han, men akkurat i det skuddet kom fikk Jakob Glesnes satt inn en takling som sørget for at ballen gikk via foten hans og over.

På det påfølgende corneret var Kristian Thorstvedt høyest og headet ballen mot mål. Men der sto en forsvarsspiller i veien og ble regelrett truffet.

Samme mann prøvde seg på akrobatisk vis da han avsluttet på direkten etter et fint innlegg fra Zymer Bytyqi. Denne gang gikk ballen over.

En fæl pasning fra Fridjónsson inne på Strømsgodsets banehalvdel ble snappet opp av hjemmelaget som stormet frem. Viking hadde mange folk oppe i banen, og hadde det ikke vært for en kjempe innsats av Tord Johnsen Salte, kunne det ha blitt farlig.

Det var Viking som styrte på slutten og så ut til å ville mest. Men selv ikke da Sondre Flem Bjørshol lurte Strømsgodset-backen Mounir Hamoud ut i Drammenselva og fikk ballen inn til Høiland foran mål, endte det i scoring.

Da ble det målløst, og ett poeng tas med hjem til Stavanger.

– Jeg er fornøyd med kampen. Defensivt synes jeg vi er veldig god det meste av kampen, og så hadde vi et par store sjanser på slutten som jeg syntes vi i hvert fall burde fått ett mål på. Men ok, ett poeng er greit, sa Bjarne Berntsen til Eurosport da dommeren hadde blåst av.

Tirsdag blir reisedag, mens det onsdag er tilbake på treningsfeltet. Allerde torsdag er det ny match, nye muligheter og tre nye poeng i potten. Da kommer Stabæk på besøk til SR-Bank Arena, på fotballens festdag nummer én, nemlig 16. mai.

Kjøp billetter til 16. mai-festen her

Siste ord

Stjernen: Viljar Helland Vevatne. Sto frem med kapteinsbindet rundt armen. Ryddet unna i stor stil, og var redningsmann da Pellegrino var nære å spille fri en helt ledig Mos inne i boksen.
Sjefen: Ett poeng er greit.
Stemningen: Imponerende lydnivå fra våre tilreisende supportere gjennom hele kampen.
Øyeblikket: Da Viljar hindret Pellegrinp fra å slå inn til en helt fri Mos foran mål.
Ett ord: Mandag.
 

Kampfakta

  • 7. Serierunde i Eliteserien, Marienlyst stadion

  • Strømsgodset - Viking 0-0

  • Viking: Iven Austbø – Sondre Flem Bjørshol, Tord Johnsen Salte, Viljar Helland Vevatne (K), Adrian Nilsen Pereira – Fredrik Torsteinbø (Zymer Bytyqi fra 21. min.), Samúel Kári Fridjónsson, Kristian Thorstvedt – André Danielsen, Usman Sale, Ylldren Ibrahimaj (Zlatko Tripic fra 66. min.)

  • Strømsgodset: Viljar Myhra – Mounir Hamoud, Jakob Glesnes, Stian Ringstad, Lars-Cristopher Vilsvik – Herman Stengel, Johan Hove (Henning Hauger fra 78. min.), Martin Spelmann (Muhamed Keita fra 79. min.), Yacouba Sylla – Mustafa "Mos" Abdellaoue (Marcus Pedersen fra 78. min.), Amahl Pellegrino

  • Sjanser: 3-4

  • Hjørnespark: 8-9

  • Dommer: Sigurd Smehus Kringstad

  • Gule kort: Iven Austbø, Muhamed Keita, Lars-Christopher Vilsvik

  • Tilskuere: 4576

Annonse fra Eliteserien: