En skikkelig test før turen går hjemover

Lørdag kl. 14 spiller Viking mot LASK Linz, laget som ligger hakk i hælene på Red Bull Salzburg i den østerrikske Bundesligaen. Når kampen er over, går turen tilbake til Stavanger, etter en flott uke med strålende treningsforhold på La Manga.

God kamp første treningskamp

Det er snart en uke siden Viking ankom den varme kysten. Været, banene – ja, forholdene generelt – har vært meget bra, og man har virkelig fått dager med god treningskvalitet allerede så tidlig på året.

Onsdag ble første treningskamp spilt, og Bjarne Berntsens gutter slo det østerrikske bunnlaget Swarovski Tirol 3-1, i en kamp Viking for det meste hadde god kontroll, og hvor det tidvis ble servert mye bra spill – spesielt i første omgang.

Zymer Bytyqi scoret vakkert, da han etter å ha mottatt ballen fra Tommy Høiland dro seg inn mot høyre fra sin venstre kantposisjon og på utsøkt vis curlet ballen i lengste hjørnet for keeper. Bytyqi viste seg frem flere ganger, og ga tydelig beskjed om at han har planer å fylle tomrommet etter Zlatko Tripic ute til venstre.

2-0 kom etter en glimrende gjenvinning inne på Tirols banehalvdel. Kristoffer Løkberg, for anledningen kaptein, satte inn en god takling og ballen havnet hos Tommy Høiland. Han serverte så Harald Nilsen Tangen alene med keeper, og da den muligheten bydde seg, var den unge angriperen nådeløs og satte ballen i mål.

Tommy Høiland var involvert i mye den omgangen han spilte. Så også Tirols redusering. Spissen var nede på egen banehalvdel, slurvet og mistet ballen. Tre trekk senere lå den i nettet bak Erik Arnebrott.

Sondre Flem Bjørshol punkterte kampen like før slutt da han stanget inn et nydelig innlegg fra Johnny Furdal. En god kamp, med seier i begge omgangene, selv om motstanderen ikke var all verden.

Jager Salzburg og er videre i Europa League

På onsdag var det Erik Arnebrott som sto hele kampen. Mot LASK Linz er det Iven Austbø sin tur. Arild Østbø skal etter planen spille kampen mot Arendal søndag 9. februar på SR-Bank Arena.

Det kommer ikke til å bli gjort like mange bytter i denne kampen. Mot Tirol var det to forskjellige lag som spilte hver sin omgang (med unntak av keeper), lørdag er planen at et par mann får litt mer spilletid. Også unge Heine Åsen Larsen kommer til å få prøve seg.

LASK Linz vil gi en god pekepinn på hva som venter i europacupen til sommeren, og kommer til å være en tøff test for Viking-mannskapet. Laget ligger for øyeblikket to poeng bak til vanlig så suverene Red Bull Salzburg i den østerrikske toppligaen, og skal ut i 16-delsfinale mot AZ Alkmaar i Europa League om under en måned. I Europa League vant de for øvrig sin gruppe foran Sporting Lisboa, PSV og Rosenborg, som de slo i to kamper.

For et par dager siden knuste de også danske Silkeborg 4-1 nede på La Manga, og Bjarne Berntsen er fullstendig klar over at det er solid motstand som venter.

– Vi møter et knallgodt lag, sier han kort og konsist, og påpeker at det er prestasjonene som teller på denne tiden av året. Et eventuelt godt resultat er ren bonus.

Herlige jubelscener

Torsdag var det duket for en litt roligere treningsøkt, med blant annet fotballstafett. Og man kan trygt si at det ble god stemningen da "gamlegutta" viste at de gamle er eldst og vant på bekostning av ungdommen. Johnny Furdal, som sto for avgjørelsen, kastet skjorta, og scener vi ikke har sett siden cupfinalen ble blåst av utspilte seg foran det tapende laget, støtteapparatet og ikke minst Aftenbladets kamera som sendte direkte. 

Se jubelscenene fra fotballstafetten her

Aftenbladet viser lørdagens kamp mot LASK Linz (abo). Avspark er klokken 14.00.

Annonse fra Eliteserien: