Viking - Stabæk. Tommy Høiland i brytekamp om ballen.  Foto: Tore Fjermestad

Eliteseriemotstand på SR-Bank Arena

To spillere er tilbake fra skade når Stabæk kommer på besøk søndag. Se hvem som er i troppen her. (Foto: Tore Fjermestad)

Endelig eliteseriemotstand

Forrige søndag slo Viking Jerv 3-2. Johnny Furdal skrudde et hjørnespark rett i mål da ha utlignet til 1-1 i første omgang, mens Harald Nilsen Tangen sendte laget i ledelsen da han kom seg foran en forsvarer og ekspederte et flott innlegg fra Zymer Bytyqi i mål.

I andre omgang utlignet gjestene fra Grimstad. Men Ylldren Ibrahimaj vartet opp med en strålende enkeltprestasjon da han rappet med seg ballen, løp et par meter og så plasserte den utagbart ned i lengste hjørnet for keeper. Dermed endte det med 3-2-seier i årets fjerde treningskamp.

– Veldig varierende, som sist, sa Bjarne Berntsen om prestasjon, og siktet samtidig til oppgjøret mot Arendal.

Les mer: Strålende enkeltprestasjon av Ibrahimaj sikret seier

For 2. divisjonslaget Arendal var motstander for to uker siden, sist søndag var det altså 1. divisjonslaget Jerv. Nå venter endelig eliteseriemotstand, i Stabæk.

Målrike oppgjør

Stabæk er også motstander hjemme i serien 3. mai. I fjor møttes lagene to ganger på SR-Bank Arena, og begge oppgjørene ble målrike. Foran fulle tribuner på 16. mai vant Viking 3-0, og da lagene møttes i 4. runde i cupen, tok det helt av i første omgang og vi ble servert hele fem scoringer på et kvarter. Til slutt vant Viking 5-2.

Laget fra Bærum har enda til gode å vinne i Jåttåvågen. Sist de tok en seier med seg hjem fra Stavanger var på Eiganes i 2000.

Søndagens motstander startet året med å tape 1-3 for Grorud. Siden har det blitt tre seire, mot henholdsvis Banik Ostrava (Tsjekkia), Florisdorfer (Østerriket) og HamKam. Bærums-laget var et av høstens beste i fjorårets Eliteserie, og kun Molde og Viking tok flere poeng enn Jan Jönssons gutter fra september og utover.

Tilbake fra skade

Flere Viking-spillere har tilbragt mesteparten av sesongoppkjøringen i gymmen for å trene seg opp etter skade. Endelig ser det ut til at i hvert fall noen av dem er på vei tilbake.

Denne uken var både Runar Hove, Yann-Erik de Lanlay og Jefferson de Souza tilbake på feltet. Runar og "Jeffy" er også med i kamptroppen, som ser slik ut:

Iven Austbø
Arild Østbø
Viljar Vevatne
Rolf Daniel Vikstøl
Sebastian Sørlie Henriksen
Adrian Nilsen Pereira
Herman Haugen
Runar Hove
Kristoffer Løkberg
Joe Bell
Johnny Furdal
Sebastian Sebulonsen
Sondre Auklend
Even Østensen
Tommy Høiland
Zymer Bytyqi
Harald Nilsen Tangen
Jefferson de Souza
Ylldren Ibrahimaj

Statistikk

På de fire første treningskampene har Viking scoret syv mål og sluppet inn fem. Harald Nilsen Tangen er toppscorer med to mål, mens Zymer Bytyqi, Sondre Bjørshol, Johnny Furdal, Sebastian Sebulonsen og Ylldren Ibrahimaj har scoret hvert sitt.

Tommy Høiland har levert to målgivende. Johnny Furdal, Viljar Vevatne og Zymer Bytqi står med en assist hver.

Samtlige tre målvakter har fått prøvd seg til nå i oppkjøringen, og samtlige har sluppet inn mål. Får vi første kamp uten baklengs på søndag?

Få også med deg: G18 spiller årets første seriekamp søndag

Velkommen på kamp

Kampen har avspark klokken 18.00. Port 2 vil være åpen fra 60 minutter før avspark, altså kl. 17.00. Kiosken vil holde åpent, toaletter er tilgjengelig og speaker er på plass.

Priser: 50,- / 100,- | Gratis for sesongkortholdere og sponsorer

Dette vil også være siste hjemmekamp hvor det er mulig å hente ut gullskjerf for de som ennå ikke har gjort det. Skjerfene kan hentes i administrasjonen under kampen. Benytt inngang ved kiosken.

Vel møtt!

Har du ikke anledning til å komme på stadion, men ønsker å få med deg kampen, vises den på aftenbladet.no (abo.)