Disse starter mot Tromsø

Vi tar en kort oppsummering av treningskampene hittil i vinter, og ser i tillegg på lagoppstillingen til kveldens kamp.

Halvveis i oppkjøringen

Halvparten av vinterens treningskamper er unnagjort – seks av tolv. Når vi gjør opp regnskapet, ser vi at det så langt har blitt tre seire, én uavgjort og to tap. Målforskjell: 13-11.

Ni spillere har vært involvert i samtlige treningskamper; Adrian Pereira, Viljar Vevatne, Herman Haugen, Kristoffer Løkberg, Joe Bell, Ylldren Ibrahimaj, Even Østensen, Zymer Bytqi og Tommy Høiland.

Totalt har 27 spillere fått prøvd seg. De fra A-troppen som enda ikke har spilt, er Axel Andrésson (fortsatt skadet), Tord Johnsen Salte (har vært skadet samt skal på lån til Sandnes Ulf), Yann-Erik de Lanlay (har vært skadet) og Veton Berisha (har vært skadet).

Fredrik Torsteinbø, Ylldren Ibrahimaj og Harald Nilsen Tangen står med to mål hver. De resterende scoringene har Zymer Bytyqi, Sondre Bjørshol, Sebastian Sebulonsen, Johnny Furdal, Even Østensen, Runar Hove og Tommy Høiland sørget for.

Zymer er servitørkongen så langt, med fire målgivende. Bak ham finner vi Tommy Høiland og Jefferson de Souza som begge har to hver.

Nesten to baklengs i snitt på de første seks kampene er ikke all verden å skrive hjem om, men at det har blitt mål imot i samtlige kamper må nok all rulleringen ta sin del av skylden for. Man har for eksempel brukt åtte forskjellige stopperpar og tre keepere, for å nevne noe. Men med de skadeutfordringene laget har hatt på nettopp stopperplass har det blitt sånn (Axel, Tord og Runar har alle tilbragt mesteparten av vinteren i gymmen).

Mot russiske Chayka på fredag var det stopperkonstellasjon nummer syv og åtte vi fikk se, da den unge herren ved navn Sebastian Sørlie Henriksen – som for øvrig også har slitt litt med skader i oppkjøringen – spilte én omgang med Viljar og én med Runar.

I oppgjøret mot "Måkene" rant målene inn i begge ender. Viking havnet først under etter et klønete selvmål. Men i andre omgang snudde kampen og ti minutter etter pause ledet Berntsens gutter 3-1, etter scoringer av Runar Hove og Fredrik Torsteinbø (2).

Men russerne slo tilbake, og da vi gikk inn i de siste ti, sto det 3-3!

Even Østensen og Tommy Høiland sørget likevel for at det ble seier med hver sin scoring helt på tampen.

Se høydepunktene: Viking - Chayka 5-3

"Yanni" é tebage!

De første fem kampene var preget av mye rullering og mange bytter underveis. Mot Chayka fikk åtte spillere fullføre kampen, og mot Tromsø søndag er det "resten" sin tur til å få vise seg frem over litt flere minutter på banen.

Faktisk så byttes samtlige ut, utenom Viljar Vevatne som bare spilte én omgang fredag.

Én av dem som starter kampen, er Yann-Erik de Lanlay. Sånn omtrent fire og et halvt år etter sin forrige opptreden i mørkeblått, får han på ny sjansen, etter å ha tilbragt den første tiden tilbake i Viking inne i gymmen.

– Det blir kjekt å spille igjen, og å ta på Viking-drakten igjen. Jeg vil få en god prestasjon, men det viktigste er kamptreningen, sier de Lanlay til RA og legger til at han føler koppen nå er klar for kamp.

En annen som er tilbake, er Veton Berisha. Han er for første gang etter returen med i en kamptropp, og etter planen skal han komme inn i andre omgang.

– Jeg er veldig spillesugen, så det skal bli kjekt å få en kamp igjen, sier Berisha til Aftenbladet.

Her er hele laget:

Erik Arnebrott

Sondre Bjørshol
Runar Hove
Viljar Vevatne
Rolf Daniel Vikstøl

Sebastian Sebulonsen
Joe Bell
Johnny Furdal

Harald Nilsen Tangen
Even Østensen
Yann-Erik de Lanlay

Benk: Iven Austbø, Herman Haugen, Adrian Pereira, Kristoffer Løkberg, Fredrik Torsteinbø, Veton Berisha, Ylldren Ibrahimaj, Tommy Høiland

Årets treningskamper:
Viking - Swarovski Tirol (Øst) 3-1, La Manga
Viking - LASK Linz (Øst) 0-1, La Manga
Viking - Arendal 1-1, SR-Bank Arena
Viking - Jerv 3-2, SR-Bank Arena
Viking - Stabæk 1-3, SR-Bank Arena
Viking - Chayka (Rus) 5-3, La Quinta

Rykket ned

Tromsø rykket ned fra Eliteserien i fjor og har en knalltøff sesong i OBOS-ligaen foran seg i 2020. Gutan har mistet sentrale spillere som Runar Espejord, Onni Valakari og Robert Taylor, og skal kjempe om opprykk sammen med lag som Lillestrøm, Sogndal og Ranheim.

Simo Valakari er fortsatt trener, og inn dørene på Alfheim har Ruben Yttergård Jenssen kommet fra Brann. En solid forsterkning som helt sikkert kommer til å bli viktig for laget.

Hittil i oppkjøringen har de hvite og røde spilt mot Lillestrøm (0-2-tap) Odd (4-1-seier) og Strømsgodset (0-0-tap).

Se kampen på direktesport.no. Avspark klokken 18.00.

sesongkort2020_980x300