Bjarne klar for 2 nye år

Endelig er det klart at sjefen forlenger avtalen med klubben med to nye år.

Han vant alle fotball-tilhengeres hjerter på Stadion – og ble naturlig "dagens Viking".

Dette kunne man lese om Bjarne Berntsen i Aftenbladet dagen etter Viking-debuten hans mot Moss i 1977, da som spiller. På banen spilte han samtlige kamper fra debuten til og med seriegullet i 1982, og han fikk med seg to seriegull og ett cupgull.

Etter at han ga seg som spiller, har han hatt flere perioder i klubben som både trener og administrerende direktør.

Treneren

Første gang han ble satt til å lede klubben gjennom trenerrollen var i 1992. Det som startet mer eller mindre som et vikariat, endte med Berntsen på sidelinjen i tre og et halvt år. Og han fikk blant annet lede laget mot Barcelona på Nou Camp i Serievinnercupen, samt føre Viking til bronse i serien.

Etter sesongen 1995 var det slutt, og han forlot Viking. Men i 1999 var han tilbake igjen i klubben, da som administrerende direktør.

Da Viking stadion skulle åpnes i 2004 og klubben trengte en vikarierende trener, gikk jobben igjen til Bjarne. Han fikk en travel vår og sommer med både direktør- og treneroppgaver. Men hektisk har Bjarne alltid hatt det, som da han på syttitallet spilte for Viking og landslaget, trente Figgjo sitt A-lag og var lærer av yrke.

Han fikk gleden av å lede De mørkeblå ut på Viking stadion under åpningskampen 1. mai 2004. Og det var han som sto på sidelinjen da den aller første seieren i Jåttåvågen kom – mot Brann.

Da Roy Hodgson kom, var det ikke lenger plass til Bjarne og han forlot klubben igjen.

Men arbeidsledig var han ikke lenge, og i 2005 ble han trener for det norske kvinnelandslaget. Bjarne ledet landslaget til sølv i EM samme år, og han forble landslagssjef frem til 2009, og fikk med seg både OL og VM. I 2010 vendte han tilbake til rollen som administrerende direktør i Viking, før han i 2012 ble visepresident i NFF.  

Den stillingen satt han i frem til Viking nok en gang ringte.

Bjarnes gutter

For da Viking rykket ned og trengte noen til å komme med en hjelpende hånd, én styrende hånd, var det strengt tatt bare én reell kandidat. En mann som har ledet Bryne til cupgull, Figgjo til å bli bedre enn Ålgård, kvinnelandslaget til EM-sølv, og som ikke minste kjente klubben ut og inn etter et førti år langt av og på forhold.

I desember 2017, litt i underkant av én måned etter at Viking hadde slått Stabæk i siste serierunde av en sesong som endte med et blytungt nedrykk, ble det klart at Bjarne Berntsen skulle lede jobben med å få laget tilbake til Eliteserien igjen – og helst på første forsøk.

Det greide han, sammen med trenerteamet sitt og en spillergruppe som har vokst og blitt svært populær. Med et økt fokus på lokale spillere, og med en underholdende og angrepsvillig stil, har Viking det siste halvannet året spilt seg tilbake inn i manges hjerter. Og det er noe Bjarne skal ha en stor del av æren for.

– Bjarne har levert i henhold til målsetninger og forventninger - og vell så det. I tillegg er det utrolig kjekt å se den satsingen vi har med tanke på den lokale profilen vi ønsker å ha, sier daglig leder i Viking, Eirik W. Henningsen.

Det er forøvrig også innledet samtaler med resten av trenerteamet.

Mest Lest

Annonse fra Eliteserien: