Bjarne Berntsen ny trener i Viking

En rutinert ringrev. To unge ambisiøse assistenter. En erfaren keepertrener. Fire vinnerskaller. Alle lokale. Med brennende engasjement for klubb og by. Bjarne Berntsen, Bjarte Lunde Aarsheim, Morten Jensen og Kurt Hegre er trenerteamet som skal bringe Viking tilbake til norgestoppen hurtigst mulig.

Ringreven er Bjarne Berntsen. Figgjo-karen har jobbet med fotball på alle nivå hele livet. Hans meritter, egenskaper og kunnskaper har tatt ham helt til topps i norsk fotball. Som visepresident i fotballforbundet og styreleder i Norsk Toppfotball er han en av de mektigste personene i norsk fotball.

Det gir han nå avkall på. Utfordringen med å lede arbeidet med å ta Viking tilbake til toppen av norsk fotball ble for fristende. Selvfølgelig.

Bjarne Berntsen (60) er mørkeblå som få andre. Nå får han brukt sine ferdigheter som trener, men også som «manager». Berntsen som tidligere har hentet en rekke spennende spillere til Viking, får også totalansvar for spillerrekrutteringen til klubben.

- Vi skal opp til Eliteserien på første forsøk. Selv om klubben har økonomiske utfordringer, har vi et utgangspunkt som få andre i OBOS-ligaen. Det kommer ikke til å gå av seg selv, men krever knallhard jobbing. Jeg gleder meg til å lede det arbeidet, og har fått med meg folk som jeg stoler på kan bidra til dette, sier Berntsen.

Bjarte Lunde Aarsheim (42) har kjent Berntsen helt siden han kom syklende over bybrua fra Hundvåg for å melde seg til tjeneste for juniorlaget til Viking i 1993. Han var med på den tunge nedrykksesongen som assistenttrener. Nå er han full av revansjelyst.

Og opprykk det kan «Batty».

I 2010 ledet han Randaberg til opprykk fra 2.divisjon til OBOS-ligaen. Og det i en sesong hvor pengene var borte, stjernespillerne borte – og bookmakerne hadde tippet nedrykk.

- Vi skal opp, men det vil ikke komme av seg selv. Vi må jobbe hardere enn konkurrentene våre. Hver eneste dag. Det gjelder ikke bare spillerne, men også vi i trenerteamet. Jeg gleder meg til å lære av Bjarne. Vi er enige om det aller meste. Det er et godt utgangspunkt, sier Lunde Aarsheim.

Morten Christoffer Jensen (37) blir sistemann i trioen. Tananger-mannen ledet Vidar FK til en imponerende 4. plass i PostNord-ligaen i sitt første år på Lassa. Han representerer en moderne lederstil, noe han har med seg fra seks år i USA. Jensen har utdanning i økonomi og ledelse – og har samtidig enorm oversikt og et stort nettverk i lokalfotballen etter spiller- og trenerkarriere i Viking, Vidar, SIF, Brodd og Havørn.

- Jeg er ydmyk overfor oppgaven, og gleder meg til å lære av Bjarne og Bjarte. Samtidig er jeg ikke med som en læregutt. Jeg skal sette preg på klubben med mine ideer og tanker. Vi har snakket mye sammen vi tre, og har en plan vi har tro på. Likevel er det viktig å utfordre hverandre hele tiden.

Viking hører hjemme i Eliteserien. Sportslig skal vi skal ikke bygge stein på stein. Vi skal vinne fotballkamper, sier Jensen.

Trenerteamet komplementeres av Kurt Hegre (60). Keepertreneren som høster lovord for sin praktiske og vitenskapelige tilnærming til keeperfaget, også utenfor landets grenser, skal fortsette å produsere gode Viking-keepere – og bidra inn i trenerteamet ellers med sin fotballfaglige tyngde.

Daglig leder i Viking, Eirik W. Henningsen er naturligvis storfornøyd med teamet som er ansatt.

- Kombinasjonen av rutine og pågangsmot, kunnskaper og kjærlighet til klubben blir utrolig viktig for oss framover. Dette teamet har alt av dette. I bøtter og spann. De kan gå rett inn i oppgaven – og levere fra første sekund. Nå er det bare å sette i gang å jobbe, sier Eirik W. Henningsen.

Bjarne Berntsen har signert en avtale som løper ut 2019-sesongen.

Annonse fra Eliteserien: