Bienvenido José!

Det er med stor glede vi kan annonsere at José Manuel Cruz Orozco er ny Viking-spiller. Kontrakten har varighet i et år.

-José er god med ballen i beina, og er en spillende stopper, sier Bård Wiggen om vår nyervervelse.

I det som har vært en tynn tropp sårbar for skader er det også verd å merke seg at José kan bekle flere roller i forsvaret, I tillegg det å være stopper kan han spille back og sentral midtbane, som gjør at vi får en større fleksibilitet enn vi har hatt så langt i år.

Spanjolen har en fortid i akademiet til Real Madrid, og er god venn med blant annet Chelseas Alvaro Morata og Manchester Uniteds Juan Mata. Selv om Viking Stadion ikke er Santiago Bernabeau er det en blid spanjol vi møter etter gjennomført medisinsk test.

-Jeg er veldig fornøyd med å komme hit, klubben fremstår veldig profesjonelt, og jeg ser frem til å fortsette min karriere i Viking, sier José til oss etter å ha satt navn på kontrakten som gjør ham til Viking-spiller det neste året.

José har spilt sin fotball i Segunda Division B de siste årene, senest for Racing Ferrol. Bård er trygg på at han holder et bra nivå, og vil være en solid tilvekst til Viking. Spanjolen gleder seg til å gå i gang med sitt nye fotballiv i Stavanger.

-Det er en kjekk by, og veldig bra stadion, sier José. Når han blir spurt om å beskrive seg selv som stoppertype peker han på to spanjoler han modellerer sitt spill etter, og ikke overraskende er det Gerard Pique og Sergio Ramos han trekker frem som inspirasjoner. Som han sier, han forsvarer når han må, og er en spillende type.

José, sammen med Tommy Høiland, Fredrik Torsteinbø, Sime Gregov og Tore Andre Sørås vil alle være klare til første hjemmekamp i serien etter ferien. Den spilles mot Lillestrøm 6. august, og billetter kan du kjøpe her.

Om du derimot ønsker å få sett våre nye spillere litt tidligere kan du ta turen til Viking Stadion klokka 15:00 på søndag. Da møter vi Vindbjart til treningskamp, og det er gratis inngang. Velkommen!

Annonse fra Eliteserien: