Axel blir Viking-spiller

Det har ligget i kortene en stund, men først nå er alle formaliteter unnagjort og vi kan bekrefte at islendingen kommer tilbake til Stavanger.

Fornøyd Berntsen

Viking og Reading har blitt enige om en overgang for Axel Óskar Andrésson, og spilleren selv har satt navnet sitt på en kontrakt som gjør ham til Viking-spiller de tre neste årene. Dermed returnere den populære islendingen til klubben så fort han har gjort seg ferdig med landslagssamling i januar. 

20-åringen kom til Viking på lån fra den engelske Championship-klubben i sommer. Da hadde han nettopp forlenget avtalen sin med klubben hvor også tidligere Viking-spiller Jón Dadi Bödvarsson holder til. 

Etter kun én kamp for rekruttlaget fikk Andrésson plass ved siden av Markus Nakkim i midtforsvaret. Den plassen gjorde han til sin, og i sesonginnspurten i OBOS-ligaen var han en bauta.

En godt fornøyd Bjarne Berntsen sier de ble overbevist om spillerens kvaliteter under hans opphold, og han trekker frem stopperens gode venstrefot og styrke i egen boks når han skal beskrive den høyreiste islendingen. Han legger også til at Axel er en fantastisk leder- og vinnertype.

Vikings trener kan i tillegg fortelle om en spiller som har svært gode holdninger, er veldig ambisiøs og som er dedikert i treningsarbeidet.

– Han gikk ikke glipp av en eneste treningsøkt da han var her i høst, sier Berntsen.

(Vinnermålet mot Notodden viser hvilken vilje som bor i 20-åringen)

Tatt ut i A-landslagstroppen

Axel er en sosial og omgjengelig type, og han fant seg godt til rette under sin tid i Stavanger. Dette og det at han så på spill for Viking som et steg opp fra U23-fotball i Reading, gjorde at han hadde veldig lyst til å fortsette karrièren i mørkeblått. Derfor er det en meget fornøyd spiller som kommer opp til Stavanger når treningene starter opp igjen.

Avtalen mellom Viking og Reading innebærer et engangsbeløp, et nytt beløp som betales etter et visst antall spilte kamper og en videresalgsprosent.

Berntsen sier at Andrésson er en spiller som har potensiale til å bli attraktiv for større klubber i fremtiden.

– Vi er en selgende klubb, men først og fremst må spillerne prestere kjempegodt for Viking og bidra til å løfte laget så høyt som mulig. Presterer de godt nok er vi selvsagt åpne for videresalg, sier han.

Totalt ble det ni kamper og ett mål for Viking i høst, og nå har den islandske U21-spilleren også blitt tatt ut til A-landslaget for første gang.

Med Runar Hove inn i tillegg har Viking fått på plass to nye i midtforsvaret de seneste dagene. Det betyr at Berntsen er fornøyd med dekningen på stopperplass.

– Vi har gode stoppere fra før av også, så nå har vi den tøffe konkurransen vi skal ha, sier han.

Vi gleder oss over at Axel blir Viking-spiller, og ser frem til å få han tilbake til Stavanger igjen.

Mest Lest

Annonse fra Eliteserien: