Avvikler gassovnene på stadion

Etter 15 års drift har gassovnene på SR-Bank Arena nådd slutten av sin levetid. Nå er ovnene rigget ned og norsk toppfotballs eneste oppvarmede fotballtribune er historie.

- Vi har stadig fått flere tilbakemeldinger om liten effekt av varmeovnene. Dette til tross for utbedringer og jevnt vedlikehold. I vår kom vi derfor til en erkjennelse av at anlegget nå hadde gjort jobben sin, sier markedssjef Kjartan Salvesen i Viking.

Gassanlegget stod ferdig da stadion var nytt i 2004. Siden den gang har Lyse vært eier og har hatt en avtale med Viking om å dekke kostnader for gass og vedlikehold.

I vår konkluderte en tilstandsrapport med at videre oppgraderinger ikke kunne garantere at nye tiltak ville forbedre publikumsopplevelsen. Klubben og Lysekonsernet ble derfor enige om at tiden var moden for å avvikle anlegget.

Nådd levetiden

- Et slikt anlegg har en levetid på rundt 15 år og tilstandsrapporten viste at det var lite å hente på ytterligere oppgraderinger. Når ikke publikum lenger var fornøyde så var det ingen grunn til å dra dette ut, sier kommunikasjonssjef Peter Schwarz i Lyse.

Da stadion ble bygget var det kun Real Madrid som kunne skilte med tilsvarende oppvarming av sin hjemmebane som det Viking har hatt i Stavanger. Inntil nå har SR-Bank Arena vært den eneste fotballarenaen med oppvarmet tribune i de øverste divisjonene i Norge.

- Jeg må innrømme at det har vært litt luksus å kunne tilby oppvarming, og vi er takknemlige for at Lyse har tatt denne ekstrakostnaden. Både gassforbruket, løpende vedlikehold og sikkerhetssjekker har i disse 15 årene kommet på toppen av sponsoravtalen med selskapet som i år feirer 25 år som hovedsponsor, sier Salvesen.

Andre prioriteringer

Anlegget er nå rigget ned og det er ingen planer om å erstatte oppvarmingsanlegget på stadion. Hvis markedssjefen i Viking fikk velge ville han uansett satt noe helt annet på toppen av sin prioriteringsliste.

- Hvis vi kunne valgt ville jeg heller satset på nytt høyttaleranlegg enn å bruke flere millioner på et nytt varmeanlegg.

Han er ikke redd for at avviklingen skal gi færre publikummere på stadion.

- Vårt publikum vet at det blåser og er vant med å kle seg. Heller ikke varmeovnene har kunnet gjøre noe med vinden i regionen vår. Om noe så tenker jeg at gutta på banen skal holde den gode koken vi har sett denne sesongen. Da er jeg sikker på at det vil holde temperaturen oppe hos publikum, sier han.

Annonse fra Eliteserien: