– Vi har fått en meget god start

Bjarne Berntsen var ingen slagen mann etter mandagens kamp.(Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix)

– Jeg synes det var en veldig god kamp av oss. Mot et godt lag, sier Viking-treneren etter å ha sett laget sitt spille 1-1 mot Vålerenga på SR-Bank Arena mandag.

For kampen mot Oslo-laget kunne fort ha vippet i Vikings favør. To kjemperedninger fra gjestenes keeper i første omgang, etter avslutninger fra Ylldren Ibrahimaj og Tommy Høiland, måtte til for at det ikke skulle komme mål, og i andre omgang ble gjestene redusert til ti mann, noe som styrket Vikings sjanser til tre poeng ytterliggere.

Fornøyd med spillerne sine

Det var for så vidt en jevn kamp. Men Berntsens gutter var næmest, hadde flest sjanser og styrte spillet i perioder. Bakover så vi igjen litt av den defensive tryggheten fra de første kampene – selv med en ung Adrian Nilsen Pereira i rekken, som spilte sin første eliteseriekamp fra start.

Så om det hadde blitt tre poeng til Viking, hadde det ikke vært noe å si på det.

Men da Mohammed Abu fikk sitt andre gule kort og Viking fikk en enda bedre mulighet til å gå for alle poengene, scoret i stedet gjestene. Innbytter Devyer Vega fikk slippe til på høyrekanten og legge inn, og foran mål sto Chidera Ejuke og prikket ballen i mål bak Iven Austbø. En kalddusj, da det virket som Viking hadde fått kampen i sitt spor på det tidspunktet.

– Selvfølgelig skuffende at vi slipper inn mål når vi blir en mann mer, men en god prestasjon av Vega og en dårlig prestasjon av oss som ikke greide å ta ham ut i feltet når det var så mange Viking-spillere der. Det må vi bli bedre på, forklarer Berntsen, som likevel var fornøyd med måten laget kom tilbake på.

• Les hva Pereira tenkte etter sin første seriekamp fra start: Det var kjekt!

Som tidligere trekker han også denne gang frem moralen i laget. Evnen til å slå tilbake, noe Viking gjorde bare tre minutter etter at Vålerenga hadde tatt ledelsen. Tommy Høiland fyrte av inne i femmeteren og så ballen suse inni nettet, etter at Adrian Nilsen Pereira hadde fått dårlig treff, noe som da førte til målgivende.

Og Berntsen hyller arbeidsviljen til spillerne sine.

– Vi viser igjen god moral og kjempe arbeidsvilje, og kom tilbake igjen og trøkket på. I tillegg kom vi til innlegg og kunne selvfølgelig avgjort på slutten. Men all honnør til Vålerenga som hadde ti mann som jobbet knallhardt, sier han.

Ti poeng på de seks første kampene er en poengfangst som står til mer en godkjent for et nyopprykket lag. Og det er poeng som er gode å ha i bagasjen når man nå er inne i et tøft og tett kampprogram, i tillegg til at man sliter med skader på sentrale spillere.

Etter kampen mandag var det spesielt én ting Bjarne Berntsen var tilfreds med.

– Jeg er mest fornøyd med at vi er ubeseiret hjemme etter tre kamper mot så gode lag som Kristiansund, Brann og Vålerenga, sier han og fortsetter:

– Jeg sa før kampen at vinner vi i dag har vi fått en fantastisk start. Spiller vi uavgjort så har vi fått en meget god start. Og taper vi så har vi også fått en god start. Vi er fornøyde, sier han om sesongstarten.

Neste mandag venter Strømsgodset i Drammen. Det blir en ny tøff kamp. Men det kan fort gå godt.

Så er det fotballens festdag hjemme på SR-Bak Arena. Da håper vi det blir folksomt.