Viking - Sarpsborg 08.  Kristoffer Løkberg. Foto: Tore Fjermestad

– Smakte godt med tre poeng

(Viking - Sarpsborg 2-1) Kristoffer Løkberg startet kampen mot Sarpsborg og ble kastet ut i alvoret etter å ha vært Viking-spiller i kun et døgn. Trønderen svarte med å bli kåret til banens beste. – Det var en fin debut, jeg er fornøyd med den, sa han utenfor sin nye garderobe etter kampen. (Foto:Tore Fjermestad)

Som på kretslaget

Da Kristoffer Løkberg ble byttet ut kvarteret før slutt i onsdagens kamp, reiste publikum på SR-Bank Arena seg og applauderte ham av banen. Da hadde 27-åringen løpt, ropt, dirigert og ryddet opp gjennom hele debuten sin – som han fikk etter å kun ha trent en halvtime med laget.

– Det var jo litt spesielt, da. Jeg sa det litt på fleip her tidligere at det føltes som når du var ung og spilte på kretslaget. Da møtte du opp dagen før og spiste litt mat og var på trening, og så spilte du kamp dagen etterpå, sa en fornøyd og sliten Løkberg etter kampen.

Nysigneringen, som kom fra Bergen til Stavanger tirsdag morgen, viste seg raskt som den ledertypen Bjarne Berntsen hadde håpet på. Viking-treneren var kjempefornøyd med det han fikk se av Løkberg, og sa at det så ut som han hadde spilt i klubben lenge.

– Han innfridde og vel så det, var dommen fra Berntsen.

Saken fortsetter under bildet

Kristoffer Løkberg fikk en strålende start på Viking-karrieren. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
Kristoffer Løkberg fikk en strålende start på Viking-karrieren. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Ønsker å gjøre andre bedre

Løkberg kom inn i startelleveren for Samúel Kári Fridjónsson som sto over grunnet karantene. Som Berntsen påpekte så det ut som den tidligere Ranheim-profilen hadde vært i Stavanger og Viking langt lengre enn kun et døgn. Han gikk rett inn og tok ansvar, brukte stemmen mye og dirigerte medspillerne allerede fra første minutt

– Det er sånn jeg er. Jeg kan jo ikke stå og vente på noe, jeg må jo bruke styrkene i spillet mitt. Jeg vet jo hva jeg er god på og hva jeg ikke er god på, forklarer Løkberg og fortsetter:

– Hovedfokuset mitt er alltid å gjøre andre bedre, sørge for at våre kreative offensive spillere får skinne. Noen må gjøre grovjobben, for laget må jo forsvare seg også.

Mot Sarpsborg slet Viking med å skape sjanser i første omgang. Ikke før Even Østensen headet i stolpen fem minutt før pause ble det skikkelig farlig, og man måtte vente til etter hvilen før det første målet kom.

– De kommer jo relativt forsiktig, Sarpsborg. De er jo i en tung periode de og, så da blir det litt sånn stillingskrig, ta og føle på, sier Løkberg og forteller at selv om det ikke ble så mange sjanser, hadde de god kontroll og spilte samtidig på seg selvtillit.

Viser moral

Etter en god pauseprat, var det et Viking som stormet i angrep da lagene kom på banen igjen. Fem minutter ut i omgangen scoret Zlatko Tripic ledermålet, og De mørkeblå fortsatte å pøse på etter dette.

Gjestene fikk en mann utvist omtrent halvveis ut i andre omgang, men svarte med å score ikke lenge etter – ut av intet. Den var tung å få imot, ifølge Løkberg. Men han er imponert over det laget viser etter å ha fått en på trynet.

– Det var smertefullt der og da. Men vi viser moral, vi løfter oss, rister det av oss og går for tre poeng. Det var deilig å se.

Saken fortsetter under bildet

Kristoffer Løkberg var fornøyd med debuten sin. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
Kristoffer Løkberg var fornøyd med debuten sin. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Spilleren som kommer fra medaljedstrid i Bergen til kamp for eliteserietilværelsen her i Stavanger, sier seieren var viktig av flere grunner. 

– Man kan snakke lenge om gode prestasjoner, men hvis man ikke får betalt i trepoengere så er det ikke like lett å tro på det, poengterer han og forklarer at det er slikt som bygger selvtillit.

– Man lærer mest av å vinne, kommer det akkurat passe cocky fra ham.

Da Løkberg ble byttet av banen så det ut som han hadde løpt fra seg absolutt alt han hadde i seg. Til de som måtte lure på om han er klar igjen til kampen mot Strømsgodset, svarer han:

– Ja. Bare å restituere nå, hvile ut på hotelrommet, så blir det ny kamp søndag.

IMG_0775
Sjefen var fornøyd med sin nyeste signering. Foto: Tore Fjermestad

 

Annonse fra Eliteserien: