– Det var kjekt!

Adrian Nilsen Pereira fikk smake på nivået, og svarte med målgivende i sin første eliteseriekamp fra start. (Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix)

Det var kanskje ikke helt forventet at unge Adrian Nilsen Pereira skulle spille fra start i mandagens toppkamp mot Vålerenga. Men venstrebacken gjorde sine saker bra når sjansen først bydde seg, og bidro til at Viking kom tilbake etter å ha havnet under mot gjestene fra Oslo.

Viste det treneren håpet

– De var kjekt. Følte det gikk helt greit, sa Pereira om egen innsats etter kampen, og la til at han mente han burde gjort en bedre jobb på baklengsmålet.

Etter å ha havnet litt ut av posisjon ved et par anledniger i første omgang, spilte han seg kraftig opp i andre. Og flere ganger viste han sine offensive kvaliteter på kanten.

– Han viste oss det vi håpet han skulle. Veldig trygg med ballen, god offensivt – villig offensivt – og kroner det og med å ha målgivende til Tommy på scoringen, sa Bjarne Berntsen om Pereiras bidrag.

Som venstrebacken selv var inne på mente også Viking-treneren at han kanskje ble lurt litt lett på baklengsmålet. Men Berntsen minnet også om at Devyer Vega ikke er hvem som helst.

– Det er ikke den letteste spilleren å stoppe, han Vega. Han er fantastisk én mot én.

Er klar for mer

22 år etter at hans far debuterte i mørkeblått, som venstrekant, på Stavanger stadion i en 1-0-seier over Kongsvinger, fikk endelig Adrian vist seg frem foran hjemmepublikumet. Han vartet opp med ungdommelig mot og lekenhet flere ganger, og fikk fortjent applaus når han lurte bort motspillere.

Han sto også for målgivende da Tommy Høiland banket inn utligningen. Selv om han innrømmer at han gikk for mål selv.

– Ja, kjekt det. Men det kjekkeste er at vi scorer, for det var ikke sånn at jeg prøvde å legge den, jeg prøvde å skyte. Men målgivende er jo målgivende, sier han smilende.

Mot slutten fikk han bidratt mer offensivt da Viking gikk for seiersmålet. Vålerenga slo mye langt, og når de mørkeblå da vant ballen skulle det angripes. Og det er da han er best ifølge seg selv.

– Da får jeg bidratt mer framover enn vanlig, og det er det jeg liker og det er det jeg er god på, sier 19-åringen, som selvsagt ønsker en ny sjanse i neste kamp.

– Jeg håper jo det. Vil være med å bidra mer, avslutter han.

Mest Lest

Annonse fra Eliteserien: