Viking FK 118 år

Vi er stolte jubilanter i dag. Vi vil gratulere alle nåværende og tidligere spillere, trenere, medlemmer, ansatte, frivillige og selvsagt alle våre supportere med dagen. Disse 118 årene har gått fort.

”Ballen kom fra England. Den ble skipet over Nordsjøen, vugget over havet, seilt inn i Vågen, og den var ikke rund en gang.” Sånn startet fortellingen om Idrætsklubben Viking, stiftet 10. august 1899. 

Det var en tid for forandring. I 1880-årene falt de gamle stavangerske handelshusene. Silda ble borte. Seilskutefarten hadde mistet all medvind. Nå, like før århundreskiftet, økte befolkningen igjen. Telefonkabler ble strukket på kryss og tvers av Stavanger. Jærbanen og hjulbåten ”Ryfylke” knyttet Stavanger sammen med distriktene.

Også de idrettsinteresserte gikk mot en ny tid. Noen av dem brøt ut av roklubben og turnforeningen. I Martin Egelands auksjonslokale, på hjørnet mellom Verksgata og Fiskepiren, stiftet de Viking.

I våre 118 år har vi vunnet åtte seriegull, og blitt Norgesmester fem ganger. Vi er nummer to på maratontabellen.

Vi har også Norges flotteste stadion, om vi skal få lov til å være litt selvgode på vår bursdag, men vi glemmer ikke våre røtter på Eiganes.

Det har vært en sann fornøyelse å dele 118 år med Stavanger og regionen, og vi ser frem til å dele de neste 118 med dere også.Takk for at dere er med oss. I alle generasjoner.

Fortid og framtid, Viking for alltid.

Annonse fra Obos-ligaen: