Viking - Sogndal. Kristian Thorstvedt demper ballen. Foto: Tore Fjermestad

Videre etter snuoperasjon

G19-laget er klar for semifinale i NM etter å ha slått regjerende mester Molde.

Onsdag var klubbens G19-lag på nordvestlandet for å spille kvartfinale i NM. Motstanderen var ingen hvem som helst, da Molde har blitt norgesmester to år på rad og nå jaktet sin tredje strake NM-tittel.

Med seg til rosenes by hadde Viking også Kristian Thorstvedt og Tord Johnsen Salte.

Startelleveren: Erik-Johannes Thorsbye Arnebrott - Adrian Nilsen Pereira, Tord Johnsen Salte, Jens Berland Husebø, Daniel Pollen - Lasse Egeland, Harald Nilsen Tangen, Herman Johan Haugen, Kristian Thorstvedt - Thomas Klemetsen Jakobsen, Ivar Øidvin

Benken: Kai Anton Kleven, Kjetil Log Rogne, Sander Amble Haugen, Klajdi Burba, Liban Ali Abdi, Jacob Jørgensen, Chris André Formo

Benyttede reserver: Liban Ali Abdi, Klajdi Burba

Viking startet kampen bra, og allerede før det var gått ti minutter hadde Thomas Pereiras gutter spilt seg frem til to gode sjanser, blant annet et skudd i tverrliggeren. Banespillet jevnet seg etter hvert ut, og Molde kom mer med, og skapte også et par store sjanser. Og det var hjemmelaget som skulle få kampens første scoring. Etter en strålende kontring sendte Sivert Stenseth Gussiås Molde i ledelsen like før pause, en ledelse som holdt seg til lagene gikk i garderoben.

I andre omgang fikk Harald Tangen Nilsen Vikings første sjanse, men heller ikke han fikk ballen i mål. Etter 64 minutter kom omsider utligningen, signert Kristian Thorstvedt.

– I annen omgang justerte vi litt på risikoen i spillet vårt og de fikk ikke satt i gang overgangene sine. Derfor var det også fullt fortjent når Kristian scorer ut i annen omgang, sier Thomas Pereira.

Etter dette presset Viking på for vinnermålet, og da 90 minutter var passert og det begynte det å lukte ekstraomganger, dukket rekruttlagets toppscorer opp. På et innlegg fra venstresiden stupte Thomas Klemetsen Jakobsen frem og satte inn vinnermålet. Og for andre gang på bare noen dager tar et Viking-lag seieren på overtid.

– Vi gjør ingen stor kamp, men vinner fullt fortjent. Molde var farlige på overganger, og skapte alle sjansene sine på det. Men Erik stod en god kamp for oss, sier treneren og forteller at gleden var stor da 2-1-scoringen kom to minutter på overtid og de slapp ekstraomganger.

Nå er gutta klare for semifinale, hvor Sogndal venter hjemme på SR-Bank Arena. I den andre semifinalen møtes Lillestrøm og Rosenborg.

Veien til Telenor Arena

1. runde: Vardeneset -. Viking 1-5
2. runde: Viking - Klepp 7-0
3. runde: FK Haugesund - Viking 1-1 (2-5 etter straffer)