Viking - Sandefjord.   Foto: Tore Fjermestad

Tap borte mot Sandefjord

En fantastisk start, men ingen bra avslutning. Poengene forble i hvalfangerbyen.

Det var nye fjes i oppstillingen til Ian Burchnall. Ghislain "Gisle" Guessan fikk sin debut fra start, mens George Green var med i kamptroppen for første gang.

Gisle på gang

Det var en tett og intens førsteomgang på Komplett Arena. Allerede etter tre minutter fikk vi kampens første store sjanse, når Sandefjords Sødlund kom til en stor mulighet. Han lurte seg forbi Kristoffer Haugen og stod fri på fem-meteren når innlegget kom, men heldigvis for vår del satte han den utenfor.

Etter tretten minutter kom vi til vår første store sjanse, og den ble virkelig ivaretatt. Debutant Guessan med nr. 99 bakpå trøya fikk gå og gå, Sandefjord Lars Grorud rygget og rygget, og det endte med at han satte ballen knallhardt i hjørnet. Sandefjords keeper Ingvar Jónsson strakk seg så lang han var, men til ingen nytte.

Dessverre for vår del var vi ikke lenge i paradis. Tre minutter etter kom Abdoulaye Seck på et raid fremover, og ble stoppet på uregelmentert vis av Sime Gregov. Gregov fikk gult for forseelsen, og på det påfølgende frisparket fikk vi aldri skikkelig klarert. Når ballen kom tilbake til boksen klarte Carlos Grossmüller å få avsluttet etter å ha revet seg fri fra forsvaret.

Det var litt klabb og babb som førte til at ballen kom frem til ham, men det virket også som om det var litt tellefeil ute og gikk. Enden på visa var at han kom seg forbi Andreas Nordvik , fikk avsluttet og ballen gikk forbi dagens kaptein Iven Austbø. Dermed stod det 1-1 allerede etter 17. minutter.

Høy temperatur

Kampen var som sagt tett og intens, og etter 24 minutter boblet det litt over. Hovedsynderen i det hele slapp unna, som han gjorde hele omgangen. Det første Flemur Kastrati hadde gjort var å feie Andreas Nordvik over ende helt på starten av omgangen. På en corner hadde han også begynt å dytte til Claes Kronberg.

Når han så dyttet Rasmus Martinsen inn i Iven Austbø slik at Iven ble liggende var det ikke så rart at Viking-spillerne reagerte. Tommy Høiland kom stormende til, og han ble til gjengjeld dyttet til av Håvard Storbæk.

Begge disse fikk gult kort for sin rolle i affæren, men du kan ikke fri deg fra tanken om at dagens debuterende dommer Kringstad hadde unngått det hele om han hadde gitt gult kort til Kastrati med en gang.

Innkast til forviklinger

Fire minutter etter dette kom det en annen merkelig vurdering fra dagens dommerteam. Det virket åpenbart at Viking skulle ha innkastet, men linjemannen markerte heller i favør Sandefjord. Da ble det en massiv konsentrasjonssvikt over hele linja, og ballen endte igjen hos Carlos Grossmüller.

Han kom alene med Iven, og denne gangen gjorde han heller ingen feil. Grossmüller satte ballen mellom beina på den utrusende keeperen, og dermed stod det 2-1 til hjemmelaget. Det var ikke direkte ufortjent, men det var heller ikke direkte fortjent. Igjen blir vi straffet knallhardt for den minste ting.

Etter dette tok Sandefjord over mesteparten av spillet, men det ble ikke skapt mye det resterende kvarteret. Vi slet med vår nøyaktighet, men vi var sterke på kontringer. Lagene gikk til pause med 2-1, men vi var definitivt med på notene.

Fra vondt til verre

Det var ingen god start på andreomgang. Vi kjempet oss riktignok til et corner etter tre minutter, men utfallet der ble at Julian fikk sitt femte gule for sesongen og han må dermed stå over mot Molde.

Det var vanskelig å forstå hvorfor Kringstad ga det gule kortet, siden det gikk såpass kort tid mellom fløyta gikk og Julian sparket ballen inn i feltet.

Vi klarte ikke å gjøre noe ut av den corneren, og heller ikke den påfølgende. Og ti minutter etter skjedde det verst tenkelige for våre sjanser i denne kampen.

Iven rotet bort ballen til Flemur Kastrati, som sendte den inn i feltet. Der hadde Sime Gregov egentlig kontroll, men brukte for lang tid med den. Det endte med at Storbæk snappet opp ballen og ble sparket ned av en desperat Sime. Det hjalp så lite, Kringstad pekte helt korrekt på straffemerket og ga like korrekt Sime sitt andre gule kort for dagen.

Dermed måtte kroaten ta en tidlig dusj, samtidig som Kastrati sendte ballen i mål bak Iven Austbø. 3-1, og den resterende halvtimen måtte da spilles med ti mann.

De neste 20 skjedde det ikke stort. Sandefjord var fornøyde med sin ledelse, mens vi ikke klarte å skape noe spesielt med en mann mindre. George Green kom inn og gjorde sin debut for Viking, men markerte seg ikke spesielt. Briten hadde en frustrasjonstackling som førte til at også hans navn endte opp i dommerens etterhvert ganske så utfylte bok.

Dette vedvarte ut omgangen. Sandefjord kontrollerte, vi kom med noen spredte forsøk, men alt rant etterhvert ut i sanden. Dermed gikk alle tre poengene til hvalfangerne.

Kampfakta:

Sandefjord 3-1 Viking

Sted/dato: Komplett Arena/10.09.2017

Dommer: Sigurd Smehus Kringstad

Målscorere:

Guessan (VIK) 13'

Grossmüller (SAN) 17'

Grossmüller (SAN) 28'

Kastrati (SAN) 59'

Gule kort:

Gregov (VIK) 16'

Høiland (VIK) 24'

Storbæk (SAN) 24'

Ryerson (VIK) 48'

Gregov (VIK) 58'

Green (VIK) 73'

Reppesgård (SAN) 83'

Røde kort:

Gregov (VIK) 58'

Lagoppstillinger:

Sandefjord (3-5-2): Ingvar Jónsson – Lars Grorud, Christer Reppesgård, Abdoulaye Seck – Joackim Olsen Solberg (Mjelde 85'), Håvard Storbæk, Enric Vallès, Carlos Grossmüller (Kurtovic 65'), André Sødlund –  Pau Morer, Flemur Kastrati (Rodriguez 70').

Innbyttere: Øystein Øvretveit, Alexander Gabrielsen, Facundo Rodriguez, Eirik Mjelde, Crescendo van Berkel, El-Hadji Gana Kane, William Kurtovic.

Viking (3-5-2):

Iven Austbø - Rasmus Martinsen, Andreas Nordvik, Sime Gregov - Claes Kronberg (Green 62'), Ross Jenkins, Julian Ryerson, Usman Sale (Bytyqi 83'), Kristoffer Haugen - Ghislain Guessan (Bringaker 87', Tommy Høiland.

Benken: Amund Wichne, Steffen Ernemann, Mathias Bringaker, José Cruz, George Green, Zymer Bytyqi, Fredrik Torsteinsbø.

Annonse fra Obos-ligaen: