Viking - Notodden 3-1, Fredrik Torsteinbø jubler etter 2-0 scroingen. Foto: Sander Selsvik Jacobsen

Seier mot Notodden

Etter det sure tapet mot Bryne i cupen på onsdag var Viking klar for å ta revansj i møte med Notodden i 6.runde i serien. Før kampen ble Viking tvunget til å gjøre noen bytter på laget. Midtstopperne Leo Østigård og Markus Nakkim var ute med skade, dermed tok Tord John Salte og Viljar Vevatne midtstopper plassene, mens Fredrik Torsteinbø kom inn for Steffen Ernemann.

Viking hadde ballen mest i 1.omgang, og laget kom til mange innlegg og skapte flere sjanser og hadde for det meste god kontroll bakover på banen. Etter 29. minutter spill tok Viking ledelsen ved Zlatko Tripic. Julian Ryerson headet ballen frem til Zlatko Tripic som befant seg midt inne på Notoddens banehalvdel. Tripic stormet fremover mot Notoddens sekstenmeter og var til slutt alene med målvakt Jonatan Johansson. Dermed var det bare å sette inn 1-0. Etter dette målet gikk imidlertid Notodden rett i angrep og Erlend Hustad utlignet raskt til 1-1. Etter utligningsmålet kom gjestene mer med i kampen, men like før pause tok Viking ledelsen igjen da Fredrik Torsteinbø headet inn 2-1 etter et innlegg fra Claes Kronberg.

Viking ledet 2-1 til pause og gikk rett i angrep på Notodden i andre omgang. Til tross for flere gode muligheter til å punktere kampen kom ikke scoringen før etter 77min, da Fredrik Torsteinbø tok med seg Claes Kronberg ut til høyre. Kronberg stormet fremover langs høyresiden og kom seg helt fram til Notodden sekstenmeter. Kronberg fikk sendt en flott pasning til Torsteinbø, som vippet ballen over keeper og dermed sto det  3-1 til Viking. Etter 3-1 målet forsvant spenningen i kampen og Notodden klarte ikke spille seg inn på Vikings halvdel, som tok 3 livsviktige poeng i toppkampen.

Nå gleder vi oss til neste hjemmekamp mot Sandnes Ulf - 16mai kl. 18.00!

Oppsummering

• 3-1 (2-1)

• Dommer: Jan Morten Tennoy, Nore Neset IL

• Tilskuere: 6824