Viking - Lillestrøm. Ross Jenkins. Foto: Tore Fjermestad

Ross the Boss - Vikings nye midtbanesjef

Knallharde tacklinger, et skjegg en viking verdig og stor vinnermentalitet. Det er hva en får med Ross Jenkins på Vikings sentrale midtbane.

-Jeg liker å gå til i tacklingene, det er det ingen tvil om, sier Ross Jenkins etter endt fredagsøkt. Dagens økt har vært av det rolige slaget, men når briten er på banen kan det fort gjøre vondt for motspillerne.

Senest mot Aalesund fikk han gult kort etter å ha vært i overkant tøff mot en motspiller. Ikke at det på noen måte skremmer den skjeggete briten, som er ganske fornøyd med måten spillestilen hans er blitt mottatt av dommerne så langt. Samtidig vet han at det er strengere her enn i England.

-I forhold til hva jeg slapp unna med virker det ikke som om terskelen til dommerne er for lav, flirer han. Han vet veldig godt at han etter sin knallharde tackling mot Aalesund levde farlig en periode, men han fikk ikke sitt andre gule kort og fullførte kampen.

Ross har spilt i Watford, der han gikk gradene fra fylte 9 år, og endte opp med 81 kamper der. Han fikk sin debut under nåværende Celtic-manager Brendan Rodgers, og sin siste kamp før han forlot klubben var under ikke ukjente Gianfranco Zola. Briten liker det han har opplevd i Stavanger så langt.

-Det har vært veldig spennende til nå, med ny utfordring og ny klubb i ny liga, fortsetter Ross. Han virker å være litt skeptisk til klimaet i Stavanger, men bortsett fra det har han virkelig funnet seg til rette.

Brite på tur

Det har ofte vært vanskelig for briter som reiser langt hjemmefra for å spille sin fotball. Ian Rush sa famøst om sitt opphold i Juventus at det var som å være i et fremmed land, men det er noe lettere når en kommer seg til Norge.

-Ikke bare er treneren engelsk, men alle i omgivelsene snakker godt engelsk, og det gjør det enkelt å tilpasse seg, forteller Ross om hvordan det har vært å komme til Stavanger.

Det er ikke så overraskende at Jenkins finner det enkelt å komme seg til rette i Stavanger. Etter opphold i både Bulgaria og Romania er det på mange måter som å komme hjem til Watford, selv om klimaet er aldri så kjipt. Det inkluderer spillestilen.

-Der den bulgarske og rumenske ligaen er ganske treig og mer fokusert på teknikk er den norske langt nærmere den engelske måten å spille på, sier Ross. Han peker spesielt på både fysikk og tempo som den viktigste forskjellen, og spillere får ikke mye tid på ballen før de opplever å bli presset.

Gleder seg til kamp mot Brann

Det har vært mye oppstyr rundt Viking denne uken, men for spillerne er det kun et fokus. Det er Brann på søndag. Det har vært mange legendariske kamper mot Brann på Viking Stadion de siste tretten årene, og Ross lyser opp når han blir fortalt om den famøse Peter Ijeh-kampen i 2006. Selv om han blir litt bekymret når han blir fortalt om baneforholdene den gangen.

Jenkins lover ikke en reprise, men han lover å kjempe beinhardt for det.

-Vi må vinne, og det blir utrolig artig å spille mot det jeg vet er en stor klubb i Norge, sier Ross. For hans del blir det en ny opplevelse, men som han også sier, alle nye motstandere er en ny opplevelse.

Som utlending har han ikke det samme forholdet til Brann som vi her i Stavanger har. Det endrer ikke noe på hans mentalitet, kampen må og skal vinnes.

-Det er det vi jobber for, vi skal gjøre det vi kan for å sikre at alle våre supportere går blide hjem på søndag, avslutter briten.

Ross er klar. Er du klar? Om du ikke har skaffet deg billett til kampen som er den viktigste vi har spilt mot Brann siden 5.11.2006, da kan du kjøpe den her. Ses på stadion. Kampen spilles søndag 20:00.

Annonse: