Juniorene spiller NM-semifinale

Midt i A-lagets sesonginnspurt og opprykksjakt spilles det også semifinale i G19-NM. Torsdag kommer Sogndal til SR-Bank Arena for å møte våre unge, lovende mørkeblå, og dette er en kamp det kan være verdt å få med seg.

Vil gå hele veien

Etter en knallsterk seier borte mot Molde forrige uke, er klubbens juniorer klare for NM-semifinale. Molde, som har blitt norgesmestere to år på rad, ble slått 2-1, etter en sen scoring av Thomas Klemetsen Jakobsen. Nå kommer Sogndal på besøk og det skal spilles om en plass i finalen, som går i Telenor Arena 1. desember.

Lagets trener, Thomas Pereira, sier at Viking alltid har som mål å komme lengst mulig i NM, og at målet før sesongen var å gå hele veien.

– Nå er det lenge siden juniorlaget har vunnet cupen, men vi har kommet til semifinalen fire av de fem siste årene, sier han, og tilføyer at et juniormesterskap derfor henger veldig høyt for klubben og spillerne.

Sist Viking tok seg til en finale, var i 2008. Da ble det tap hjemme på SR-Bank Arena for Stabæk, i en kamp blant andre Tommy Høiland scoret i.

Sist gang Viking vant cupen, var i 2003. Da ble Tromsø slått 8-0 av et lag bestående av spillere som Iven Austbø og André Danielsen.

Det er med andre ord på tide med en ny finale.

Tøff vei til semifinalen

Selv om resultatene i de fleste kampene så langt har vært overbevisende, presiserer treneren at veien til semifinalen har vært tøff, og at Viking har slått ut juniorene til klubbene som for øyeblikket ligger på andre-, tredje- og fjerdeplass i Eliteserien.

De to semifinalemotstanderne har allerede møtt hverandre to ganger i år. Begge klubbene har nemlig hatt rekruttlagene sine i 3. divisjon avdeling 4. Viking 2 vant begge oppgjørene og havnet til slutt på fjerdeplass, noe som betyr at de ble det tredje beste laget i Stavanger denne sesongen – kun slått av Viking og Vidar. Sogndal 2 ble nummer ni.

Thomas Pereira satser på at gutta er klare for kamp, og forbereder dem på at Sogndal kommer til å stille med et meget sterkt lag. Han tror på en jevn kamp, der marginene blir avgjørende.

Troppen:

Kai Anton Kleven, Erik-Johannes Thorsbye Arnebrott, Chris André Formo, Adrian Nilsen Pereira, Tord Johnsen Salte, Daniel Pollen, Jens Berland Husebø, Kjetil Log Rogne, Lasse Egeland, Sander Amble Haugen, Herman Johan Haugen, Kristian Thorstvedt, Harald Nilsen Tangen, Adrian Amundsen Bergersen, Thomas Klemetsen Jakobsen, Liban Ali Abdi, Klajdi Burba, Ivar Øidvin

Vikings vei

1.runde: Vardeneset - Viking 1-5
2.runde: Viking - Klepp 7-0
3.runde: FK Haugesund - Viking 1-1 (2-2 e.e.o., 2-5 etter straffer)
4.runde: Viking - Brann 6-1
Kvartfinale: Molde - Viking 1-2

Sogndals vei

1.runde: Sogndal - Nordhordland 9-1
2.runde: Sogndal - Brumunddal 4-0
3.runde: Fana - Sogndal 1-3
4.runde: Sogndal - Bærum 2-1
Kvartfinale: Odd - Sogndal 2-2 (4-5 etter straffer)

Les om Sogndals oppgjør mot Odd her

Kom på kamp

Hvor: SR-Bank Arena
Når: Torsdag 08.11 klokken 15.30

• Felt A, B og C, som er på den nordre langsiden, mot Aker-bygget, vil være åpne for publikum
  • Gratis inngang
  • Åpen kiosk
  • Speakertjeneste

Det vil også være åpent i Vikingbutikken, slik at det er mulig å kjøpe billetter til søndagens storkamp mellom Viking og Kongsvinger.

Billetter til den kampen kan også kjøpes her

Men først er det altså juniorene sin tur. Bli med og støtt ungguttene i deres jakt på NM-tittelen.

Annonse fra Obos-ligaen: