Patrik Ingelsten og Eirik Schulze. Foto: Tore Espedal

Ingelstens store kamp

Neste søndag spiller Viking hjemme mot Brann. Vi tar et tilbakeblikk på noen av de store oppgjørene mot dem gjennom årenes løp.

Det var ikke alltid like lett å være Patrick Ingelsten i Viking. Dessverre for den sympatiske svensken ble oppholdet preget av skader, men våren 2010 var det ingen som tenkte i de baner.

Da var det kun optimisme å spore om Patrick som Peter Ijehs, en annen Brann-dødar, erstatter.

Og det er ikke så rart, for den 22. mars 2010 spilte Patrick sin første seriekamp for Viking på Viking Stadion. Motstander var Brann. Kun åtte minutter tok det før han puttet det første bak en sjanseløs Håkon Opdal.

Ballen ble slått inn i feltet, og Vidar Nisja ga den videre til svensken. Han valgte å feire med vuggebevegelser, som seg hør og bør en nybakt far.

Tolv minutter senere hadde Vidar Nisja endret rolle fra tilrettelegger til målscorer. En corner ble slått inn Branns boks, Håkon Opdal klarte ikke få ballen ut av feltet når han skulle bokse, og gutten fra Vigrestad satte den på vakkert vis inn. 2-0, 20 minutter, og Viking Stadion var i fyr og flamme denne marsdagen.

Det var en annen spiller som gjorde seg bemerket den dagen. I sin tid hadde Andreas Ulland Andersen den mest nøyaktige innlegsfoten i den daværende Tippeligaen. Vard-gutten terroriserte bergenserne på sin høyrekant, og spredte rundt pasninger som om han var en slags Beckham fra nordfylket.

Den første målgivende for kvelden hadde han når han slo et innlegg inn i boksen, men for å være ærlig, denne var det litt tur på også. Den ble klarert ut i returommet, og der sto Alexander Ødegaard. Han sendte avgårde en fantastisk volley, og igjen kunne Håkon Opdal ikke gjøre stort mer enn å hente ballen ut av nettet.

Da var det gått 40 minutter av oppgjøret, og lagene gikk til pause med 3-0. 

I andreomgang roet ting seg litt ned, men det var en fra Haugesund som fremdeles ville gjøre seg bemerket. Og det gjorde han til gangs, når Ulland Andersen slo en fantastisk døball med snert i.

Da dukket den islandske gutten fra Figgjo opp. Birkir Bjarnason har ikke bare storspilt i EM, han scoret også 4-0 målet mot Brann den kvelden.

Det endte med 4-0 til Viking, samt et rødt kort til Branns Rodolph Austin. Patrick Ingelsten og Andreas Ulland Andersen var navnene på alle Viking-supporteres lepper i etterkant.

Om du har lyst til å se høydepunktene fra kampen kan du gjøre det her (ekstern link).

Billetter til Viking-Brann kan kjøpes på denne linken. Vil du gå glipp av en kamp som er omtrent like viktig som den famøse 5-0 kampen i 2006? Det tviler vi på.

Annonse fra Obos-ligaen: