Viking - Rosenborg Foto: Tore Fjermestad

Ian stolt av laget

Det var ingen slagen mann som snakket med Viking-fk.no etter kveldens tap mot Rosenborg. Trener Ian Burchnall er skuffet over resultatet, men fornøyd med det han så laget prestere.

-Vi var uheldige. Jeg er stolt av det laget viste i dag, og vi burde fått mer ut av dette, sier Ian til Viking-fk.no. 

- De spilte en fantastisk kamp i kveld, jeg følte virkelig at vi hadde fortjent å få i kveld, sier treneren etter det som ble et nytt tap i rekken for Viking. Etter at Rosenborg scoret tidlig var det etterhvert kun et lag på banen, og det var mer enn en gang at tilskuerne på Viking Stadion omtrent tok det for gitt at ballen var i mål.

Skryt til unggutt

Engelskmannen er fornøyd med alle spillerne etter kveldens kamp, men spesielt en spiller fikk ros.

-Han gjorde en fantastisk jobb sier Ian om Julian Ryerson. Unggutten var høyt og lavt på midtbanen, og ga blanke i hva mer meritterte spillere som Mike Jensen tenkte om akkurat det. Til tross for et tidlig gult kort ga ikke Ryerson RBK-spillerne et eneste øyeblikk med hvile. 

-Han kan ha vært vår beste spiller i kveld, han var overalt og vant dueller. Det var derfor vi hadde ham der inne, fortsetter Burchnall, som understreker at resten av laget også gjorde en glimrende jobb på Viking Stadion. 

Vil ikke si noe om dommeren

Det var en tett affære på Viking Stadion, med flere gule kort. Selv om flesteparten av disse gikk til Rosenborg-spillere var det tidvis stor misnøye med innsatsen dagens kampleder la for dagen. Ian ville ikke være med på å kritisere.

-Jeg mener han var helt ok, selv om det var et par billige gult. Ellers har jeg ingenting å si om dommeren. Han gjorde det han kunne i det som var en tøff kamp. Det er slik det er, det er ingen lett jobb, og jeg har ikke noe negativt å si om det, sier briten.

Imponert over publikum

Det er ikke ofte et lag får stående applaus etter en tapt hjemmekamp. Det skjer enda sjeldnere i Stavanger. Likevel var det nettopp dette som fant sted etter at dommeren blåste av for full tid. Dette etter at laget hadde kjempet knallhardt fra starten av, og vist at de slett ikke kom til å legge seg ned og dø mot storfavorittene fra Trøndelag. 

-Fantastisk. Rett og slett fantastisk. Vi kunne føle at de ga oss et løft hele kampen igjennom. Jeg håper de koste seg på kampen og kommer tilbake neste uke, til tross for tapet. Om vi kan ha den type atmosfære hver uke, da blir det virkelig fantastisk å spille her, avslutter Ian Burchnall, og ser frem til neste hjemmekamp mot Odd. 

Annonse fra Obos-ligaen: