Ian Burchnall før møtet med Rosenborg

Ian snakker: Vi skal reise oss!

Det er mye å se frem til denne uken, men vi har en viktig oppgave foran oss. Vi må vise hva vi kan mot Aalesund.

Jeg må begynne med å understreke hvor skuffet vi alle er etter kampen mot Sogndal. Ganske enkelt, det var ikke i nærheten av å være godt nok, og vi kan så utrolig mye bedre enn dette.

Mot Aalesund er ingenting viktigere enn at vi viser nettopp dette. Vi må og skal få frem de evnene som jeg vet dette laget har. Vi skal vise stolthet, vi skal vise karakter, og da er det ingen bedre anledning enn nettopp 16. mai hjemme på Viking Stadion.

Som engelskmann blir jeg påminnet om den atmosfæren vi har på kampene andre juledag, også kjent som "Boxing Day".  Tribunene fylles opp, russen bidrar til å gi det hele en slags karneval-atmosfære, og 16. mai-kampene er en nydelig oppvarming til 17. mai.

For egen del gleder jeg meg virkelig til å se min eldste datter gå i tog med barnehagen på onsdag, og hun blir også med meg når jeg går sammen med resten av laget i folketoget. Vi har ikke denne type dag i England, og det savner jeg.

Når det er sagt, det eneste fokuset for meg og alle i Viking nå er de tre poengene vi skal ta mot Aalesund. Vi må rette det som har pågått de to foregående kampene, og vi må gjøre det fort.

Jeg vil bare be dere supportere om å fortsette å tro på oss, og vi som lag skal gjøre oss verdig deres tillit. For oss blir det kun en god 17. mai om vi vinner den 16. Ses på stadion.

Heia Viking!

Ian