Ian Burchnall under Aalesund kampen

Ian glad for den internasjonale pausen

Vi har to uker fri fra obligatoriske kamper etter seieren mot Kristiansund, og det vil briten utnytte. Dette er en fin anledning til å få spillere restituert.

-Det var en stor lettelse for alle, sier trener Ian Burchnall om stemningen i laget etter seieren mot Kristiansund søndag. Han ser frem til å få en pause mellom slagene etter det som har vært en lang periode med lite hvile og mange kamper.

Viking - Kristiansund. Feiring av 2-1 scoringen. Foto: Tore Fjermestad

De mørkeblå er fremdeles nederst på tabellen når vi nå noterer begynnelsen på juni, men det er en god stemning i spillergruppen. Latteren sitter løst på teambuilding i Vikinglosjen, men akkurat det er den eneste beskrivelsen vi kan komme med fra den biten. Det som skjer på teambuilding blir på teambuilding.

-Vi hadde en enkel dag mandag, treningsfri i går sammen med 2-lagskamp (der Viking 2 vant 3-0), og i dag har vi noen spillere syke samtidig som det er internasjonal tjeneste for enkelte av dem. Dette blir nok en ganske rolig uke, fortsetter briten.

Det er mange som håper at kampen mot Kristiansund skal vise seg å være vendepunktet, og Ian virker veldig avslappet. Det er tydelig at seieren gjorde godt for ham også, ikke bare spillerne, men det er spillerne han har fokuset på.

-Det er godt for spillerne å ha noen dager borte, spesielt med tanke på at vi vant søndag. Vi har en veldig god treningsuke planlagt for neste uke, når vi igjen blir fulltallige på feltet, sier Ian.

Lillestrøm mer spillende enn Ian hadde antatt

Den neste store utfordringen for vår del finner vi på Åråsen om halvannen uke. Med Arne Erlandsen som trener og Frode Kippe er det ingen tvil om at det bilr en tøff batalje, som det alltid er på Åråsen, men det er mer til LSK enn bare det.

-Før denne sesongen med Erlandsen som sjef gjorde de signeringer som jeg antok bekreftet det at de ville bli store og sterke, og vonde å spille mot. Selv om det fremdeles er tilfelle, de gangene jeg har sett dem denne sesongen har de faktisk vært ganske spillende. Det fysiske spillet er bare et aspekt av utfordringene vi møter når vi møter LSK, utdyper Ian når han blir spurt om hvordan vi skal møte de fysiske utfordringene LSK bringer.

LSK har hatt et godt grep på Viking på Åråsen. For å unngå at den kommende kampen skal bidra til den statistikken har Ian et fokus.

-Vi må være mer spillende. Vi har ikke det største laget, så vi må la ballen gå kjapt for å unngå at det blir for mye fysisk spill.

Mer BritPop enn Bieber

-Jeg har ikke peiling på mye når det gjelder Bieber. Jeg kan ikke navngi noen sanger til deg, flirer Ian når han blir spurt om sin favoritt Bieber-sang.

Briten sverger til helt annen musikk når det gjelder hans spilleliste, men det betyr ikke at Burchnall-husholdningen ikke vil være representert på Forus travbane i kveld.

-Kona mi skal, men jeg er mer en Oasis-type, avslutter treneren.

Annonse: