Viking - Lillestrøm. Tommy Høiland feirer scoringen sin. Foto: Tore Fjermestad

Hvor mange kan du få med på laget?

Det er mange mer eller mindre gode ideer som har kommet frem under nordmenns middager på Gran Canaria. Dette er historien om en av de bedre, og noe du kan bli med på.

-Jeg fikk ideen der jeg satt sammen med en kamerat og våre ektefeller, sier Kjetil Andersen til oss. Kjetil har vært en lojal supporter i flere år, og som mange andre har han bekymret seg over publikumstendensene de siste årene.

Hans store idé ble unnfanget under desserten denne desemberkvelden i langt bedre klima enn det stavangerske, men Kjetil var ikke snauere enn at han lovet å få rekruttert inn ti nye sesongkortinnehavere.

-Det endte med at jeg fikk inn hele 27 nye sesongkortinnehavere, forteller en stolt Kjetil. Han tok alle midler i bruk, fra sosiale medier til sms til jungeltelegrafen.

Det siste året har vi endret prisstrukturen på Viking Stadion, som følge av tilbakemelding fra publikum om prisnivået. Dette var også et argument Kjetil brukte når han skulle rekruttere nye "ambassadører" som han kaller dem.

-Når det kun koster rett i overkant av 2000,- for et bra sete på stadion har de fleste råd til det, og vi har passet på å sitte sammen på to rader, fortsetter Kjetil. Han er veldig klar på det at det sosiale er et ekstremt viktig aspekt av dette, og uavhengig av seier eller tap, det er alltid kjekt på stadion. Så lenge en er der med venner kan en dele både oppturer og nedturer.

Alt dette gjør at Kjetil vil utlyse en utfordring, og har bedt om vår hjelp til å gjøre det. Vi er selvsagt ikke vanskelige.Han oppfordrer alle som har et hjerte for klubben til å bli en såkalt Viking-ambassadør, og som kan få ti eller flere stykker inn. Det blir kanskje en liten supporterkoloni, men det er desto viktigere for klubben.

-Blir vi 100 slike, og vi har samme score som jeg har hatt er det 2700 nye tilskuere, og det er akkurat det Viking mangler for å fylle tilskuerbudsjettet. Så heng deg på, sier en entusiastisk Kjetil. Han lover en hyggelig overraskelse til de som stiller opp.

I gangene her på Viking Stadion mottas iniativet både med takknemlighet og støtte. Daglig leder Eirik W. Henningsen er klar på at dette betyr ekstremt mye.

-I min tid i Viking har jeg møtt mange som ønsker å bidra på mange ulike måter. Det gir motivasjon og en følelse av fellesskap som er ubetalelig. Viking er til for oss alle og skal bety mest mulig for flest mulig i regionen vår, sier Eirik til oss. Han beskriver på levende vis den samtalen han og Kjetil hadde over en kaffekopp her i Jåttå.

Det som har drevet klubben i sine 118 år er nettopp engasjement og viljen blant våre supportere. Kjetils iniativ er strålende, rett og slett. Henningsen er svært begeistret, som alle oss andre.

Jeg håper mange tar utfordringen, det hjelper både guttene og økonomien, og kjekkest av alt er det selvsagt å se flere på Viking Stadion, fortsetter Eirik.

Så da er spørsmålet, hvor mange kan du få med deg? Både vi og Kjetil venter i spenning.

Annonse: