Heroes of Telemark

Viking kjempet med nebb og klør for sine poeng, og vi fikk alle tre. Den største helten av alle ble Odds nemesis fra i vår.

Som følge av suspensjonen til Karol Mets var det blitt gjort flere rokkeringer i dagens forsvar. Samtidig var benken noe tynnere enn vanlig, men det ble det ikke mye behov for.

Magisk Samuel

Etter førsteomgang var en ting sikkert, det var egentlig kun et lag på banen de siste tyve minuttene. Anført av en strålende Samuel Adegbenro var det de mørkeblå som tok kommandoen fra første stund. Allerede etter et minutt forserte han fint på vingen og la inn, dessverre havnet ballen rett bak Skimmeland Aasheim.

Etter seks minutter var derimot historien en helt annen. Kristoffer Haugen, midtstopper for anledningen, sendte avgårde en bra pasning i bakrom. Samuel var akkurat onside, og alene med en utrusende Sondre Rossbach gjorde nigerianeren ingen feil. Han satte ballen rett under og mellom beina til Odd-keeperen, og det stod dermed 1-0 til Viking.

Etter ti minutter viste Julian Ryerson hva det vil si å blø for Viking. Etter at Fiorentina-aktuelle Rafik Zekhnini satte knottene rett i ansiktet til Julian sprutet blodet, men Ryerson kom tilbake etter behandling. Den mannen lar seg ikke stoppe av litt blod. Det kunne virke som om det burde vært et gult kort til Zekhnini, men siden nevnte Julian slapp litt billig unna senere i omgangen kan vi ikke kritisere Kristoffer Hagenes altfor mye for den vurderingen.

Odd var på dette tidspunktet ok med i kampen, men de skapte ikke spesielt mange sjanser. Etter 24. minutter var det tid for Samuel igjen. André Danielsen sendte avgårde en fin pasning til Samuel, som utfordret Odd-forsvaret.

Han forserte helt inn i 16-meteren, og der fyrte han avgårde et skudd. Igjen strakk ikke Rossbach helt til, og ballen gikk inn helt inne med stolperota.

Etter dette dominerte Viking i stor grad, og vi skapte noen gigantiske sjanser. Egentlig burde vi ledet med fire-fem mål etter endt omgang, men Rossbach fant frem sine beste redninger og den dødelige effektiviteten vi hadde vist de første 24 minuttene forsvant.

Etter 35 minutter var det Sale som fikk en stor mulighet, etter at Samuel spilte ham fri på kanten. Dessverre fikk han ikke helt stokket beina når han skulle avslutte, og det endte med at Samuel avsluttet rett på Rossbach.

Etter 40 minutter var det igjen Samuel sin tur, etter et langt oppspill fra Bringaker. Han kom mutters alene med Rossbach, men det ble for skrått hold og Odd-keeperen klarte å avverge.

Så fikk nevnte Bringaker sin store sjanse på overtid i første omgang, når Sale hadde kommet seg fri på kanten. Mathias hadde omtrent åpent mål, men dessverre for både ham og Viking klarte han ikke å treffe rent. Ballen gikk derfor over. Aasheim hadde også en god mulighet, men det ble for tamt.

Derfor stod det bare 2-0 etter endt omgang, men vi var tidvis helt fantastiske. Det var dermed ekstremt god stemning blant våre tilreisende supportere når lagene gikk til pause.

Full kontrol i andre

Det skjedde ikke mye i andre. Odd skapte knapt nok en eneste sjanse, og vårt forsvar var bunnsolid på alle måter. Vi skapte heller ikke stort med sjanser, men vi gjorde det vi måtte gjøre.

En av få reelle sjanser Odd fikk var når Oliver Occean kom alene igjennom med Iven Austbø, men heldigvis for vår del satte han sin avslutning over en utrusende Iven. Ellers var det lite å skrive hjem om for deres del.

Det var litt småampert her og der, men Viking-spillerne var kalde og kalkulerte. Ikke et eneste bytte ble gjort, og likevel holdt laget stand. Kaptein André Danielsen gikk frem med et godt eksempel, som ble etterfølgt av alle lagkameratene. I dag var det tydelig at intet skulle igjennom forsvarsrekken, og det sier sitt at Odd kun hadde en avslutning på mål i løpet av hele kampen.

Vi tar nå ferie med litt bedre samvittighet enn vi på forhånd kunne fryktet, og om dette var siste kamp for Samuel Adegenbro i Viking-trøye var det en høydere av de sjeldne.

Neste kamp for Viking i Eliteserien er hjemme mot LSK 6. august. Vi håper å se dere der. Dette snur vi sammen.

Kampfakta:

Odd 0-2 Viking

Sted/dato: Skagerrak Arena/16.07.2017

Tilskuere: 6780

Dommer: Kristoffer Hagenes

Målscorere:

Samuel (VIK) 6', 24'

Gule kort:

Diouf (Odd) 70'

Zekhnini (Odd) 61'

Lagoppstillinger:

Odd (4-3-3):

Sondre Løvseth Rossbach - Espen Ruud, Fredrik Semb Berge, Steffen Hagen, Joakim Våge Nilsen - Erik Martin Broberg, Jone Samuelsen, Fredrik Oldrup Jensen - Rafik Zekhnini (Mladenovic 69'), Sigurd Hauso Haugen (Occean 46'), Riku Olavi Riski (Diouf 46').

Benk: Viljar Røsholt Myhra, Vegard Amundsen Bergan, Thomas Grøgaard, Oliver Berg, Olivier Occean, Stefan Mladenovic, Pape Pate Diouf.

Viking (4-2-3-1):

Iven Austbø - Julian Ryerson, Rasmus Martinsen, Kristoffer Haugen, Claes Kronberg - André Danielsen, Steffen Ernemann - Usman Sale, Samuel Adegenbro, Tor André Skimmeland Aasheim - Mathias Bringaker

Benk: Amund Wichne, Zymer Bytyqi, Michael Enge Haukås, Herman Kleppa, Harald Nilsen Tangen, Jens Berland Husebø.

Annonse fra Obos-ligaen: