Viking - Sogndal. Tommy Høiland veldig nær å få lagt ballen i mål. Foto: Tore Fjermestad

Fullt fokus på Aalesund-kampen

Landslagspausen nærmer seg slutten, og snart ruller OBOS-ligafotballen igjen. For Viking dreier nå alt seg om å nå sesongens store mål, nemlig opprykk.

Gleder seg til kamp

Det har gått over en uke siden Tromsdalen-kampen, og det bitre nederlaget begynner så smått å slippe tak. Fortsatt er det noen dager igjen til storoppgjøret mot Aalesund, men inne på SR-Bank Arena har forberedelsene til den kampen vært i gang lenge. Spillere og trenere har brukt landslagspausen flittig, kampplanen begynner å ta form og alt fokus vies nå det som skal skje neste tirsdag.

– Det ser bra ut. En uke til det braker løs i Ålesund og vi gleder oss, sier assistenttrener Morten Jensen etter tirsdagens treningsøkt.

I deilig høstvær, ca. 14-15 grader, delvis skyet og foran et par skuelystne på hovedtribunen, gjennomførte Viking nok en intens og god trening. Selv om det ofte kan være bra å få en ny kamp like etter et tap, er det også fordeler med å få en litt lengre treningsperiode.

- Vi får i hvert fall bygget opp mye sult, sier Jensen.

André Danielsen ser på det som en positiv ting at man har fått god tid til å repetere, terpe og gjøre seg mest mulig klare til dyst, men når det er såpass lenge mellom hver kamp som det er i landslagspausene er det også en viss fare for at det kan gå litt i det samme mønsteret på treningene.

Morten Jensen sier de har variert det litt, kjørt litt tøffere økter siden det ikke har vært kamp å ta hensyn til, men ifølge André Danielsen kan det likevel bli litt mye av det samme, noe han samtidig tror bare er nyttig for laget akkurat nå.

Etter fellesøkten sto flere igjen og terpet på alt fra avslutninger til pasninger. Både motivasjon og humør var på topp, og det er liten tvil om at det er en gjeng som virkelig ser frem til neste tirsdag.

– Vi går og venter. Gleder oss sinnsykt mye til den kampen der. Vi vet at gutta også gleder seg, så vi har veldig god tro på at vi kan reise opp der og vinne, forteller Morten Jensen.

Og det er en kamp som nesten ikke kan komme fort nok. Fra spillere, støtteapparat, administrasjonen og til supportere, så er det Aalesund, Color Line stadion og toppkamp i OBOS-ligaen som står og spinner i hodene på folk. Det er en kamp av enorm betydning. En sånn kamp alle vil spille. Og når statistikken der oppe de seneste årene har på seg Viking-drakt, knyttes det kanskje litt ekstra forventninger til det som skal skje.

For de fire siste gangene Viking har besøkt Color Line stadion har det endt med tre seire og én uavgjort. I fjor endte det 1-1 etter at hjemmelaget utlignet fire minutter på overtid, men før det har Viking vunnet 2-1, i 2014 og 2016, og 4-0 i 2015. Faktisk så er ingen av spillerne som var med sist Viking tapte i Ålesund, i 2013, lenger i klubben.

En mann som definitivt fortsatt er i klubben, og som er inne i sin sekstende sesong i mørkeblått, er André Danielsen. Han har sammen med Iven Austbø vært med på alle de fire siste kampene, og han ser naturligvis frem til tirsdagens oppgjør.

– Det blir en tøff kamp som vi må vinne, så det blir spennende. Jeg gleder meg til kampen, sier veteranen.

Flere tilbake på trening

Eneste Viking-spiller som har dratt på landslagssamling denne gangen er Axel Óskar Andrésson. Den høyreiste 21-åringen spilte begge kampene da Islands U21-landslag tapte for Nord-Irland (0-1) og Spania (2-7).

På trening hjemme i Stavanger var både Iven Austbø og Even Østensen tilbake igjen. Målvakten var med mer eller mindre for for fullt, mens spissen fra Hjelmeland trente alternativt sammen med Kristian Novak og klubbens medisinske ansvarlige Halvard Grova. Begge er forhåpentligvis klare til å bidra mot Aalesund skulle sjansen by seg. Også Viljar Vevatne var innom stadion, dog i sivilt. For ham gjenstår ennå en del rehabilitering før han er kampklar.

Jefferson de Souza var også tilbake i mørkeblått. Brodd-juvelen som tidvis har herjet med motstanderne i 3. divisjon greier seg fint på trening, selv om nivået nok er en smule høyere enn på Midjord. 23-åringen, som tidligere var en del av Vikings ungdomsavdeling og spilte i klubben frem til 2013, var også med på et par treninger forrige landslagspause. Han blir med andre ord nøye overvåket.

Sistemann av banen etter trening var rekruttspiller Jens Husebø. 19-åringen er fast inventar på Viking 2, noe han har vært siden 2016, og trener regelmessig med A-laget. På tirsdag koste forsvarsspilleren seg alene med ballen inne på det folketomme SR-Bank Arena, og holdt det fortsatt gående da noen av de siste spillerne ruslet ut av garderoben på vei hjem. Sånt er herlig å se!

Tango for tre

Det er intenst oppe i toppen av OBOS-ligaen, og den opprykksdansen de tre lagene som ligger der nå skal gjennom, kommer til å koste både blod, svette og tårer.

Viking overlater ingenting til tilfeldighetene før storkampen mot Aalesund. Gode forberedelser på treningsfeltet og i videorommet er gjennomført, og ennå gjenstår en liten treningsuke. Så her kommer man godt rustet.

Selv om Aalesund må kalles favoritter, regner Morten Jensen likevel med at det er Viking som må stå for underholdningen.

– De er ganske kyniske i spillestilen og er nok fornøyde med alt annet enn tap, sier han.

Spillere og støtteapparat drar oppover etter trening mandag, og blir på Sunnmøre frem til onsdag. Det meldes om bra billettsalg foran den Eurosport-sendte kampen, og ryktene sier at det også vil være en god del Vikings-supportere på plass for å støtte laget. Det settes det stor pris på.

Annonse fra Obos-ligaen: