Før kampen: Tromsdalen - Viking

Viking er godt forberedt til kveldens kamp.

Etter en skuffende hjemmeåpning mot Mjøndalen er fokus nå rettet mot søndagens oppgjør mot Tromsdalen. Det er 18 heltente Viking spillere som reiser nordover for å krige seg til 3 poeng. Tord Johnsen Salte er klar på at Viking-spillerne nå skal revansjere tirsdagens tap i stadion-dåpen.

- Vi er veldig klar for utfordringen som venter i Tromsø. Tromsdalen er en tøff motstander, men vi føler oss utrolig motiverte etter en god treningsuke. Nå gjelder det å være klar i hodet og konsentrerte. Vi har et godt lag, og nå skal vi vise det. Det fortjener supporterne, sier Salte.

Det blir anslått at rundt 30 Viking supportere vil ta turen til TUIL Arena i kveld.

- Vi er utrolig takknemlig for supporterne som reiser land og strand for å se oss spille. Støtten på Gjemslund var magisk, og vi håper vi kan gi dem noe å juble for også i dag, avslutter Salte.

Om TUIL

Tromsdalens første kamp for sesongen skulle vært spilt mot Jerv, men kampen ble avlyst pga av væreforholdene i Nord. Én kamp har de fortsatt spilt; 1-1 mot Sogndal på Fosshaugane Campus. Bortelaget tok ledelsen allerede etter 6 minutter, og det måtte en gammel Viking spiller til for å utligne for Sogndal. Eirik Schulze sikret et poeng for et ovpprykksjagenede hjemmelag etter 87 minutter.

Vegard Lysvoll var lagets beste poengplukker i fjorårets OBOS-liga. 8 mål og 7 assist ble det på 30 kamper. Lysvolls tvillingbror, Håvard, spiller forøvrig også for TUIL. Han var på banen i 25 kamper, og noterte seg for 3 scoringer.

I Tromsdalen finner vi en spiller som er godt kjent for lokalfotballen i Rogaland. Anders Karlsen spilte en sesong for Stavanger IF i 2009. 28 kamper og 2 mål ble det for Karlsen i det som den gang het Adeccoligaen.

Klubben har vaket i sjiktet i mellom 2. divisjon og OBOS-ligaen siden 2006 og har opplevd 6 opprykk til Norges nest øverste nivå de siste 13 sesongene. I samme periode har laget nådd 4. runde i Cupen 2 ganger. (2014 & 2015)

I 2017 snittet Tromsdalen på 374 tilskuere på sine hjemmekamper. Kombinerer man både Hjemme- og bortekamper, var det totalt 26 703 tilskuere som så laget spille i fjorårets sesong.

Om TUIL

• Stiftet i 1938 gjennom idrettslaget Fart og ungdomslaget Freidig

• I 1968 ble lagene slått sammen og lagsnavnet ble TUIL - Tromsdalen Ungdoms og Idrettslag

• TUIL består også av Friidrett, Ski, Turn og ungdomslaget